1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy, problem przy flashu!!!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Wrzesień 10, 2011.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem z napędem, gdy dałem write, wczytało bank 0 i konsola sie wyłączyła, automatycznie program zwiesił sie no i lipa;/ teraz tak jakby napęd nie chce sie uruchomić... co mam zrobić ?? dodam że klucz mam zapisany na hdd komputera
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj fw w dosflashu tutorial na forum :)
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    tutek widziałem ale, czy to aby na pewno podziała?? bo jungerflasher nie wykrywa napędu i jak podłącze zasilanie do napędu to nie uruchamia sie ;/ więc nie wiem, na pewno z dosflascha podziała??
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na pewno jf go nie widzi bo wykasowales fw i dlatego tez naped nie daje oznak zycia:)
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    czyli jak mam klucz nie wszystko stracona ;D jutro spruje przez dosflash, a jak tym sposobem nie da rady to co wtedy ?? z takiej sytuacji ktoś sie już wyratował ??
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Podłącz wszystko, odpal JF i przycik INTRO DEVICE ID , odłącz/podłącz zasilanie i gotowe. Napęd powinien być w vendor mode ze statusem 0x72
    Jeśli kolejny raz ci się zetnie to próbuj na innych portach sata/wyłącz raid jeśli masz/usuń sterowniki via jeśli posiadasz od płyty głównej.
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Mozesz jeszcze w jf pobawic sie z write mimo tego ze go nie wykrywa moze ruszy ale proponuje dosflash.
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    blazejp próbowałem tak ale bez skutku cały czas łądował sie driver intro czy jakoś tak, ładował sie dopuki xbox sie nie wyłączył... apropos dlaczego xbox sie wyłącza, nigdy tak nie miałem
    i jeszcze coś, patrze na ten poradnik z dosflasha i widze że na pendriwe trzeba skopiować plik dosflash.typ, ściagłem dosflash 1.9 i nie widze tego pliku ....


    @: naprawione ;D posłużyłem sie filmikiem z yt http://www.youtube.com/watch?v=Qp2QuLCkmEw dzięki za wyrozumiałość dla mnie ;P
     
  10. ramzes19118

    ramzes19118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam panowie

    Mam podobny problem. Chciałem przerobić sobie benq najpierw odczytałem firmware (mam zapisany) wszystko ładnie, pięknie w dosflash-u następnie chciałem zainstalować nowy dash po kilku nieudanych próbach wyczytałem na necie, że trzeba dograć orginalny firmware zamiast przerobionego i tak zrobiłem (i tu był mój błąd ale o tym za chwilę). Aktualizacja dalej nie szła i ktoś napisał że musi być napęd taki jak na początku przy zakupie (całe szczęście miałem) podpiołem liteona i dash poszedł. Uaktualniłem konsolę wyłączyłem i podmieniłem napęd spowrotem na benq. I totalna klapa. Podczas flashowania na orginalny firmware nie podmieniłem klucza i benq przestał całkowicie reagować. Dodam jeszcze, że ani dosflash ani jungle go nie widzą. Dodam jeszcze, że przy podłączonym napędzie benq miga zielona dioda, ale wszystko jest ok jak zmienie na nigdy nie przerabianego litka.

    Czy może mi ktoś pomóc?
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Nowy dash wykrywa spoofa musisz miec naped ktory byl pierwotnie w konsoli
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    KlucZ nie ma nic do wykrywania, zalecam intro device w jungle.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. ramzes19118

    ramzes19118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nawet gdybym kupił nowy napęd benq to i tak by nie działał? Tylko zastanawia mnie jedno. Dlaczego po podłączeniu sata z kompa i tylko prądu z konsoli komp i tak nie widzi tego napędu.

    Intro deviace robiłem i nic z tego status 0x80 i na końcu Device Intro failed!

    Ok. W taki razie może jeszcze jedno pytanie.

    Jak podmienie z benq na liteona (tego co był orginalnie) to muszę zczytać z niego klucz czy jest taki sam jak na benq?
     
Wczytywanie...

Poleć forum