1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy, problem z konsola.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kazay, Maj 3, 2014.

  1. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    Witam, jestem zielony jeśli chodzi o awarie konsol i proszę o pomoc. Po kilku dniach nie użytkowania konsoli chciałem ją dzisiaj włączyć. Gdy klikam na przycisk power to slysze uruchomienie sie wiatraczka a potem juz nic sie nie dzieje. Nie ma wogole obrazu na tv a na konsoli przycisk power swieci na czerwono. Moja konsola to Xbox360 Slim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czyżby rrod ? Tak to wygląda :(

    Jeśli masz dysk to spróbuj konsolę uruchomić bez dysku.
     
  4. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    Tak mam dysk. Jak go odlaczyc? I jak do niego dotrzec. Jestem laikiem w tych sprawach.
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak duzo pamieci ma ten dysk ?
     
  6. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak położysz konsolę w poziomie to po prawej stronie (tam gdzie porty usb z przodu) masz z boku taki plastik i przy wejściu na zasilacz jest taka czarna czarna klapka do otworzenia, jak ją otworzysz to ukaże się dysk. Żeby go wyciągnąć to ciągniesz do siebie za tą metke, powinno na niej pisać 250gb.


    A jeszcze jedno mi się wspomiało, jak włączasz konsolę to na zasilaczu pali się zielona lampka ??
     
  8. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    tak na zasilaczu pali się zielona lampka
     
  9. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    próbowałem uruchomić bez dysku i nic. Przycisk power świeci się na zielono a na ekranie nic nie widać nadal.
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wyjmij ten dysk i spróbuj, jak nic nie da i nadal się będzie palić czerwona dioda na konsoli to spróbuj odczytać kod błędu.

    Włączasz konsole, naciskasz przycisk od synchronizacja pada i od wysuwania tacki (razem) i robisz tak cztery razy, będą się zapalać diody wokół przycisku zasilania, musisz je odczytać.
    cztery diody = 0
    trzy diody = 3
    dwie diody =2
    jedna dioda =1

    Przykładowo jeśli świecą się 4 diody -> 4 diody -> 1dioda _> 2 diody Jest to kod 0012
     
  11. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    No to u mnie tak 4 diody-4 diody-3 diody-2 diody
     
  12. Esse

    Esse Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2014
    Posty:
    18
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Robiłeś jakąś aktualizacje czy coś ?
     
  13. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    0001 short circuit/ bad power supply
    0002 network interface / solderjoint under CPU
    0003 Power problem - PSU / GPU/CPU
    0010 overheating / solderjoint under southbridge
    0011 CPU overheating / heatsink screws
    0012 GPU overheating
    0013 RAM overheating / solderjoint under RAM
    0020 CPU/GPU/RAM solderjoint
    0021 DVD Drive / GPU/Southbridge
    0022 GPU HANA/ANA Error / GPU Overheating
    0023 (RUMOR) Southbridge / ANA
    0030 CPU solderjoint / temp sensor
    0031 RAM / resistor
    0032 temp sensor
    0033 temp sensor
    0100 GPU solderjoint
    0101 USB port pins
    0102 CPU/GPU/RAM solderjoint
    0103 CPU/GPU Error/ CPU Overheating
    0110 RAM / Memory Overheating
    0111 NAND/RAM
    0112 RAM
    0113 RAM
    0121 CPU solderjoint
    0200 GPU/RAM solderjoint
    0201 GPU/RAM solderjoint
    0203 GPU / resistors
    0220 GPU / resistors
    0222 GPU / CPU
    0232 DVD Drive
    1000 DVD/flash chip timeout
    1001 DVD/flash chip DMA
    1002 Wrong DVD version
    1003 Bad Hard Drive timeout
    1010 Bad Hard Drive DMA
    1011 Bad Hard Drive HDDSS
    1012 Hard Drive File system / missing
    1013 NAND Dashboard update
    1020 NAND / bad flash
    1021 Ethernet/southbridge solderjoint
    1022 GPU HANA/ANA solderjoint
    1023 DVD drive not connected, NIC wrong vendor
    1030 NIC chip failure
    1031 NIC chip failure
    1032 AsicId check failure
    1033 Xam.xex missing
    1100 NAND - LDV wrong version
    4444 A/V Cable / HANA/ANA chip
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz RGH?

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  15. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    aktualizacje systemu robiły się same co jakiś czas.
     
  16. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    nie posiadam RGH ( konsola kupiona w sklepie i nigdy nie przerabiana)
     
  17. ppkarolpp

    ppkarolpp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska Wschodnia
    Sprawdź jeszcze czy aby na pewno w zasilaczu wszystko dobrze wpięte może być kabel luźny
     
  18. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    kable wszystkie sprawdzałem czy są wpięte i nadal nic. Zapala się zielona lampka na przycisku power i dalej nic się nie dzieje.
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W każdym razie na 99% problem z prockiem.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  20. kazay

    kazay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wschowa
    a powiedz mi czy jest sens naprawy tego? chodzi mi o koszty.
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kolo 150-200zl, lepiej sprzedać na części i kupić nową.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum