1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

POMOCY problem z nagrywaniem LT+3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krystoph, Listopad 14, 2013.

  1. krystoph

    krystoph Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Proszę o pomoc. Nigdy nie miałem problemów z nagrywaniem.
    Problemy zaczęły się gdy wszedłem w posiadanie najnowszego LT+ czyli 3.0
    Nie mogę nagrać żadnej płyty pomimo ustawienia abg i imgb zgodnie z [Tutorial] Nagrywanie gier pod LT 3.0 (Najlepszy artykuł - edycja 3)
    Po sprawdzenie obrazu abg, próbuje wypalać ImgBurn i wyskakuje taki komunikat:


    I/O Error!

    Device: [0:1:0] HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 1.01 (F:) (ATA)

    ScisStatus: 0x02
    Interpretation: Check Condition

    CDB: 2A 00 00 00 00 00 00 00 20 00
    Interpertation: Write (10) - Sectors: 0 - 31

    Sense Area: 70 00 03 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 0C 80 00 00 00 00
    SKInterpretation: Medium Error
    ASC/ASCQ Interpretation: Unknown (Write Error) (ASC: 0x0C, ASCQ: 0x80)





    Czy to moja wina? Sprawdzam każdy obraz pomimo, że niektórzy każą od razu nagrywać na płytę bez sprawdzania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Skan abgx 360 z ustawieniem autofix level 3 i nagrać clonemcd szybkość x2.4 lub 2 z pliku .dvd. I ta nagrywarka na byłe jakich płytach nie nagra.
     
  4. krystoph

    krystoph Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Abgx autofix na level 3 - ustawione.
    Program CloneCD też nie chce nagrać.
    Próbuję na 3 płytach i różne gry ale cały czas już na starcie wyskakuje błąd i wysuwa płytę :(
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wgrałeś do nagrywarki najnowszy soft?
     
  6. krystoph

    krystoph Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. Nadal kicha.
    Jutro kupię płyty w innym sklepie, może to wina płyt.
    Zawsze nagrywałem na Emtecach i na 100 płyt może 2 poszły do kosza.
    Zobaczymy czy błąd wystąpi na Verbatimach
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na Verbatimach nie powinno być problemu z wypalaniem. Warto też dodać, że lepiej jest wypalać iHasem.
     
  8. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ta nagrawarka jest na ata?Może trafiłeś na pechową partie lub nagrywarka za stara i laser nie daje rady.
     
  9. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Ja ostatnio nagrywałem na płytach Intenso i było ok...po czym kupiłem 10 szt i nie nagrała się żadna...zmień płytę na Verbatima - powinno być ok.
     
  10. krystoph

    krystoph Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do tematu wrócę wieczorem jak kupię płyty.

    Mam też inne pytanie.
    Wcześniej (około 2 lata temu) nagrywałem z ustawieniami ABG normalnymi. Miałem iXtreme 1,6. Wszystkie gry nagrywały się idealnie i działały super.
    Teraz mam wgrany LT+3 i ustawienia ABG pod niego.
    Moje pytanie:
    - czy mogę wrócić do starych ustawień ABG, czy raczej muszę mieć te pod LT+3?
    - czy za każdym razem muszę sprawdzać obraz nawet gdy pisze że jest ok i każą od razu wypalać płyty?

    Dzięki za odpowiedzi :)
     
  11. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Abgx 360 na ustawieniu autofix level 3 przeskanować nagrać. Ci może nie nagrywać bo nagrywarka za stara.
     
  12. Baqu

    Baqu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2013
    Posty:
    57
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mi gdy na starcie wysuwalo tacke pomogło wgranie najnowszego softu. Upewnij się czy faktycznie masz najnowszy. Abgx zawsze przepuszczaj na tych samych (dobrych) ustawieniach.

    Wysłane z mojego HTC Desire S
     
Wczytywanie...

Poleć forum