1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy problem !!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez KamilMasterPL, Czerwiec 6, 2010.

  1. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem dzisiaj włączam swoją konsolę a na konsoli migają 3 diody ... A na tv czarny ekran
    co jest nie tak ?? Czyżby konsola złapała roda /?
    Ale co dziwnę konsola tak jak by się uruchamiała słychać jak napęd odczytuje itp...
    Czy to może być spowodowane winą kabla ?? :}
    odłączyłem dysk i kartę pamięci nadal to samo poszedłem do innego tv i to samo ;/ co robić ?? ;}
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wysłać na gwarancję
     
  4. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xbox

    nie da rady wysłać ..
    od konsoli nie mam gwarancji .. :/
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    nic RROD!!!
    a jasper czy jakiś inny??
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Do XBOXA nie ma karty gwarancyjnej.

    Jeśli masz dowód zakupu to masz gwarancję od daty zakupu
    Jak nie masz to od daty produkcji
     
  7. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    **** gwaracja odpada ..
    konsola jest w wersji Premium data produkcji 2006-04-01 ;/
    konsole mam już od ponad roku i żadnych problemów z nią nie miałem nawet jeśli grałem w weekend 4 godz. ;}
    czy to może być Rod ??
    85 % Rod według mnie 25 % wina kabla do podłączenia TV :}

    z tego toutriala wynika że zalapają mi się 4 diody , 4 diody , 2 diody i 4 diody ;/ czyli 0020 - Problem z Bootowaniem o co chodzi ?? ;]



    Poniższy tutorial podpowie wam jak odczytać kod błędu gdy święcą się 3 diody i nie ma obrazu.

    1. Włączamy konsole i czekamy do momentu aż zaczną migać 3 diody ROD
    2. Naciskamy przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymając go wciskamy eject.
    3. Po wciśnięciu eject (trzymając cały czas przycisk synchronizacji) liczymy ile diod miga.

    Cztery diody jest to liczba - 0
    Jedna dioda jest to liczba - 1
    Dwie diody jest to liczba - 2
    Trzy diody jest to liczba - 3

    4. Po odliczeniu znów wciskamy eject (cztery razy pod rząd) by odczytać 4 cyfrowy kod błędu.

    Dla przykładu częsta usterka ROD: 4 diody / 1 dioda / 4 diody / 2 diody -> jest to kod 0102.

    Poniżej lista kodów:

    0001 - 12V z zasilacza Problem z zasilaniem
    0002 - Problem z siecią
    0003 - Problem z napięciem GPU lub CPU
    0010 - Problem z lutami pod southbridge
    0011 - Przegrzanie CPU
    0012 - Przegrzanie GPU
    0013 - Przegrzanie Ramu
    0020 - Problem z Bootowaniem
    0023 - Problem z Bootowaniem
    0021 - Problem z Firmware np. po Flashu
    0022 - CPU nie odpowiada błąd CPU
    0030 - Problem z kontrola temperatury
    0102 - Zimne luty pod GPU
    1003 - Błąd HDD
    1010 - Błąd HDD
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    0020 GPU, sprzedaj kup nową
     
  9. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm rozebrałem teraz konsolę i tak nie mam nic do stracenia podłączyłem zasilacz i naglę zielone diody się zapaliły :} ale te 2 wentylatorki 4 razy szybciej chodziły ;]
    szybko wyłączyłem bo tak się kręciły jak by miały zaraz odlecieć ...
    po chwili znów 3 lapeczki ;/
    ten wysoki słup chyba karta lub proc się całkiem gorący zrobił ..
    może wyskoczyć Rod od tego ?? :}
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    masz najbardziej awaryjną wersję konsoli wręcz muzealną nie wiem nawet dlaczego w 2009r kupiłeś colera przecież już w tedy były jaspery to długie to jest radiator on chłodzi procesor który znajduję się pod tym i tak ma to być ciepłe , konsolę sprzedaj i kup nową .
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    0020 to zimne luty pod GPU. To ze CI raz odpalila to fuks i dowod ze masz zimne luty.
     
  12. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no sprzedam konsolę dostanę za nią z 200 zł pewnie to już wolę wydać to 100 zł i niech mi naprawią roda ...
    bo ta kto po 500 zł xbox chodzi ...
    a czy jak bym wymienił części radiator itp. oprócz płyty to by rod zniknął ?? ;}

    up zimne luty czyli ??
    na innym forum jest napisane
    3 ROD 0102 zimne luty na GPU
    a z tego co widzę to mam 0020 ;/
     
  13. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po 1wsze edytuj posty
    Po 2gie tej konsoli nie opłaca się naprawiać. Nie zachowuj się jak baba zepsuta i tyle. Trzeba kupić jaspera.
     
  14. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Nawet jak będziesz próbować naprawiac to i tak daje jej max 6 miechów i się znowu zepsuje. Możesz naprawic i sprzedać, tylko jak jesteś uczciwy to napisz, że po naprawie.
     
  16. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm bo chcę naprawić tego xboxa i sprzedać w Diabły :}
    i kupie PS3 chyba
    bo ponoć nawet przy elite występuję ROD :}

    czyli x clamp by naprawił na 6 miesięcy :}
    to gitara :} bo z mojej miejscowości biorą od 100 do 150 zł powie mi że rod nie powróci a po 2 miesiącach grania znów a nie chcę wydawać kasy w błoto ;/
     
  17. Darkkingofgames

    Darkkingofgames Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie chcesz wydawać pieniędzy w błoto? To czemu myślisz nad kupnem PS3? Tam nie będziesz mógł sobie ściągać kopii zapasowych gier jak na Xboxie 360. Xbox 360 miażdży te czarne PS3 które wygląda jak chlebak. Nie dość że zapłacisz sporo za konsolę, to później za jedną grę musisz płacić około 200 zł.
     
  18. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    PS3 to nie powiem co
     
  19. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    teoretycznie konsola najbardziej awaryjna, problemu GPU na 99.9%, jaki dash masz w tek konsolce.... <=7371 ?
     
  20. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xbox

    nie dasha mam najnowszego .
    jeszcze wczoraj grałem w sobie 4 godzinki w assassina 1
    dzisiaj włączam konsolę i ku zdziwiniu Rod
    przy napędzie słychać jak by zaraz miał wczytać płytę ;]
    lecz miga 1 3 i 4 dioda na telewizorze nic się nie pokazuję ;/
    pierwsze co pomyślałem to wina kabla od TV więc pożyczę od kuzyna zaraz i zobaczę przynajmniej jeden kod błędu wykluczymy :}
    i chcę też żebyście mi pomogli ustalić przyczynę tego błędu .
    konsola zawszę miała chyba taką jaką powinna mieć temperaturę ;]
    na innych forach też mieli ten błąd ale mają opisany że im się świecą 3 diody i film się urywa ;/
    czyli błąd
    E79 błąd dysku twardego odpada bo odłączyłem dysk i kartę
    E71 prawdopodobnie błąd aktualizacji dashboradu chyba też ponieważ aktualizowałem z 2 miesiące temu dasha ;]
    E64, E65, E66 błąd napędu Dvd odpada odłączyłem napęd i to samo ;/
    E67, E68, E69 błąd twardego dysku to samo ;/

    jeszcze dwa błędy E pozostały ale raczej chyba je wykluczyć ( przynajmniej to 1 ) ;} 2 może też być przyczyną bo na TV się nic nie wyświetla czarny ekran ;/
    E73 problem z portem Ethernet
    E74 błąd kabla audio/video

    ale zapewne coś z procem ;/ lub kartą ;/
    pozostałe błędy też pewnie odpadają ;/
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nic juz nie kombinuj, juz wiesz ze masz zimne luty i zmiana kabla nic nie da.
     
Wczytywanie...

Poleć forum