1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy Prosze kod błędu 0002

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez olo_pop, Kwiecień 6, 2009.

  1. olo_pop

    olo_pop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Mam duży problem pomocy Grałem konsolą w gta 4 w konicu przestałem następnego dnia włączam z przyjaciułmi i wyskakuję błąd (kod: 0002) POMOCY!!! Powiecie co mam robić prosze.
    Konsola przerobiona 1.41 .:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pepa

    pepa Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To wg tutka problem z zasilaczem.Sproboj podlaczyc Xboxa za pomoca jakiegos innego zasilatora.
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    - Czyli chyba wiesz co sprawdzić.
     
  5. olo_pop

    olo_pop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    THX za pomoc wszystko śmiga jak należy jeszcze raz THX :D:D:D:D:):)
     
  6. tomi676

    tomi676 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    0002

    witam wiec stało sie po 2 miechach od naprawy (wczesniej blad e74) nastala kolej na 3rrod (kod to 0002) czyli blad sieciowy (o co kaman?) albo blad zasilania lub z zasilaczem tylko mam problem bo nie wiem / nie mam jak sprawdzic czy rzeczywiscie zasilacz jest zepsuty ;/ a mianowicie wczesniej jak gralo i hulało sie gry zawieszaly gram se w gearsy i nagle zwis nic nie reaguje na poczatku nie zważałem na to lecz potem wlaczam i 3 diody sie swieca i ja hmmm chyba cos nie tak ale po ponownym uruchomieniue smigalo dalej blad sie powtarzal i w koncu juz nic nie chodzilo a mianowicie naciskam power i od razu mam 3 diody ;/ zaznaczam ze probowalem odlaczac dysk, kable av sprawdzalem czy wszystko podpiete i nic ;/ nawet sie dvd nie zdazy wysunac bo konsola gasnie a z tym zasilaczem to mam tak jest podlaczony do gniazdka i do konsoli (kosola wylaczona) jest pomaranczowa dioda wlaczam konsola przez ulamek sekundy jest zielona dioda potem sie zapalaja 3 diody czerwone i pomaranczowa dioda w zasilaczu wiec juz nie wiem czy to wina zasilacza czy konsola sie zj****a i w ogole co to jest to 0002 ? prosze pilnie o pomoc bo nie wiem czy wysylac do M$ pozdro!!
     
  7. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Musisz sprawdzic na innym zasilaczu.
     
  8. tomi676

    tomi676 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    sprawdzalem z innym zasilaczem i niestety sytuacja jest identyczna a mianowicie ledwo co odpale iksa pojawia sie 3rrod (i w tym czasie xbox tak jakby nie chodzil, w ogole go nie slychac tylko diody migaja, dvd nawet sie nie da otworzyc a lampka na zasilaczu na moim i na kumpla jest zółty ;/ a konsola jest wlaczona) jak patrzylem na filmiki z youtuba to jak ktos ma roda to w zasilaczu pali im sie zielona lampka a u mnie jest zolta wlaczam iksa robi sie na sekunde zielona i znow zolta i rrod (nie mylic z czerwoną) pozdro jakies pomysly czy raczej juz slac do ms?
     
  9. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a masz takie na poczatku Psyyyy??ja tak mialem jak naprawialem ixa psyyyy i rrod tyle ze kod 0031:eek: a poluzowalem troche srubki co trzymaja radiatory na cpu i gpu i ok
     
  10. tomi676

    tomi676 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    nie, mam przez sekunde dzwiek wlaczjacego sie normalnie iksa potem on cichnie tak jakny prad nie dochodzil bo nawet tacka sie nie chce wysunac tylko rod sie swieci i pomaranczowa lampka na zasilaczu z reszta nie wazne dzis byl u mnie kurier i zabral konsole do M$ do naprawy i tylko sie obawiam bo wyslalem z przerobionym liteonem iXtreme 1.6 ;/ zabczymy moze nie wykryja pzdr
     
  11. mcrobert666

    mcrobert666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mega Problem pomocy

    Witam, mam podobny problem, otóż na początku wyskoczył mi błąd E74, zmieniłem pastę i wszystko ok, po jakimś czasie odpalam konsole i zonk, Rod, odczytałem kod błędu 0002 pomóżcie jest to naprawialne i ile może kosztować naprawa, a i jak znacie dobry serwis to prolecie jakiś bo wolał bym nie wysyłać konsoli do pseudo elektroników;-)
     
  12. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odgrzebie kotleta żeby nie robić nowych tematów...
    Wczoraj robiłem reflow GPU i CPU oraz radiatory przykręciłem na śrubkach z podkładkami.... Po podpięciu do zasilacza wywala RROD 0002. Włączam konsole na zasilaczu mrugnie z pomarańczowej na zieloną po czym z powrotem na pomarańczowa...Napięcie na pinach zasilacza jest 5,12 i 11.98 (chyba zasilacz dobry bo przed reflow działało)
    Mierzyłem też napięcie na MOSFETACH i w miejscach (opisanych na jakimś angielskim forum) wszystkie napięcia zgodnie z tym forum wychodziły ze jest ok...
    Macie jakiś pomysł?? Czy ponownie robić reflow?? czy to pomoże??
    Proszę o odpowiedz w miarę pilne...
    Dziekuje ;)
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    taka konsola się przeważnie nadaje na śmietnik lub na części i nie jest to napewno od zasilacza
     
  14. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety tak jak pisał onix212 konsola nadaje się do śmieci :mad::(
    Reflow nie pomógł wiec good bye IXIK :(
     
  15. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wymien semiconduktory na mosfecie cpu i gpu zprawdz oznaczenia na nich i wylutuj i szukaj zamiennika w elektronikach.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  16. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiedz mi kolego kopecioch90 które to są te semikondesatory ewentualnie mogę podesłać fotki płyty to byś mi zaznaczył które to ??

    i takie pytanie czy jesli bym wymienił płyte głona to zadziała wszystko??
    np taką??
    http://allegro.pl/nowa-oryginalna-plyta-xbox-360-hdmi-i1817787789.html
    bo gdzies kiedys słyszałem że nie zgra sie to z napędem??
     
  17. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zadziała jak ktoś ci z dvd keyem da ją. bez klucza do nie ruszy
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Stary falcon jako nowy hehe

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A dasz rade wskazać co trzeba wymienić?? :)
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsole:) trzeba dac mi konsole to zobacze

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  21. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wyslij fote na na pw to zaznacze Ci;)

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum