1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy proszę

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marek Jankowski, Luty 12, 2012.

  1. Marek Jankowski

    Marek Jankowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Jestem posiadaczem konsoli Xbox Elite i telefonu Samsung S7230 Wave... Chciałbym za pomocą kabla podłączyć telefon do xboxa żeby mieć neta a w telefonie mam wifi i sprawny internet który pobieram z kompa ( neostrada 8 mb )... Więc nie wiem dokładnie jak to skonfigurować bo jak podłączam kabel z fonem do xboxa to wybieram modem dial up... proszę o jak najszybszą pomoc jak to skonfigurować na xboxie by konsola pobierała internet z telefonu...a na telefonie ciągle mam neta... Z góry dziękuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    przypuszczam , że taki zabieg jest raczej nie możliwy do zrobienia
     
  4. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chcesz przez telefon podłączony pod USB mieć net w xboxie?
    Haha dobre.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  5. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Połącz kablem sieciowym PC z XBOX.
    Jeżeli brakuje ci gniazda (bo modem neo masz na RJ45 a nie usb) to możesz dokupić kartę sieciową na PCI/USB do kompa (20-30zł) lub router (60-100zł).
     
  6. Marek Jankowski

    Marek Jankowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Ale w ustawieniach telefonu mam opcję że telefon MOŻE POSŁUŻYĆ JAKO router do kompa albo innych rzeczy więc możliwe jest ale jak...

    Ale jak połaczyć kablem ethernet bo mam go xboxa z kompem... bo ja mam w dwóch różnych pokojach xboxa i kompa

    Mam kartę sieciową w komputerze

    Naucz się używać opcji edytuj.
     
  7. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    musiałbys miec konsole slim z wifi a i tak nie wiem czy by to zadziałało tak czy siak z elite nie da rady takich czarów zrobic:/
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kup długi kabel sieciowy. Przez usb nie podlczysz nic co nie jest dyskiem lub specjalnym akcesorium do xboxa.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  9. Marek Jankowski

    Marek Jankowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    No i jak to zrobić... bez kabla można podłaczyć? dzięki karcie sieciowej w kompie???Bo ja mam xboxa i kompa w dwóch różnych pokojach ... 7 metrów jest odległość między kompem a xboxem a mam liveboxa z neostrady tp
     
  10. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kolego nie ogarniasz tego. Możesz udostępnić neta z telefonu korzystając przez 3G na pc używając kabla, Bluetooth czy wifi. Nie ma możliwości podłączenia tego pod Xbox.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  11. Marek Jankowski

    Marek Jankowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Długi kabel ethernet???? :D :D mam ale krótki

    Ja mam kabel lanowy... czuję że to nic nie pomogło
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wiem że nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale czy nie lepiej jest ci kupić tp link wa500g za około 50 zł. Ustawiasz go jako Access Point Client, podłączasz krótkim kabelkiem do XBOX-a i cieszysz się netem w maszynie MS bez ciągnięcia kabla eternetowego do routera ?

    [​IMG]

    W twoim przypadku do AP jest podłączony XBOX, a nie PC
     
  13. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale co ty masz za problem. Kupujesz kabel LAN np 10 metrów.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  14. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Albo zrób tak jak eslord mówi albo podłącz kablem ethernet xboxa z liveboxem. W kompie jak się domyślam masz tylko 1 kartę sieciowa, która ma 1 wejście rj45 i przez niego komp jest podłączony do livebox. Więc nie rozumiem jak chciałeś połączyć xboxa z komputerem i mieć internet...

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  15. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Po 1 edytuj posty a nie piszesz 3 posty jeden pod drugim, po 2 kup kabel i będziesz miał spokój najtańsze i najlepsze dal ciebie rozwiązanie, nie proponuje mi routera bo potem będzie się męczył tygodniami jak go skonfigurować, a kabel kosztuje kilka zł.
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To co podałem to access point a nie router - zasadnicza różnica :playful: Po co ciągnąć długie kable i ew. niszczyć ścianę wiertarką jak można zrobić to w bardzo łatwy sposób technologią wifi, a konfiguracja access pointa sprowadza się do zaznaczenia 2 checkboksów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum