1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy.Przed kupnem Xbox'a.Pomózcie w pods. sprawach.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pavvel, Luty 28, 2009.

  1. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Elo wszystkim , jestem tu nowy na tym forum , ponieważ od około 2 tygodni nałogowo :D myślę o kupnie Xbox 360 Premium .
    Kompletnie jestem zielony w sprawach o Xboxach , te wszystkie RRoDy mnie przerażają :p , bo jeśli zakupie Xboxa to chciałbym go nieco .. yhy .. no wiecie , żeby kopie zapasowe działały. Na dużo grach widzę , że mają oznaczenie PAL , bardziej mi się to kojaży z Play'ka , ona ma Pal . Teraz nachodzi pytanie o co chodzi :confused: Jaką mam kupić playke ? DOkłądnie mi pomózcie . Tak samo jak chodzi o te zlącza HDMI również na niektórych Xklockach są , a na nie których nie ma :DD Na razie będę chciał grać na monitorze , to wysatarczy tylko kupić specjalny kabel tak ? Mam LCD 19 Belinea . Proszę nie odsyłać mnie do innych tematów , bo przeleciałem dużo tematów , ale najzwyczajniej nie rozumiem tego waszego "slangu Xboxowego" :DD Na Razie i Pozdro .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    O "ROD"a sie nie martw jak bedziesz dbal o konolse male jest prawdopodobienstwo jego wystapienia.
    Ale konsolka moze sie popsuc jak wszystko inne TV , Komp itp:D
    Chcesz pzerobic konsole poszukaj na allegro ofert ceny sa niskie.
    Z tym PAL-em sie nie mart :D To jest chyba okreslienie regionu.

    HDMI maja nowe konsole na Falconie (płyta głowna) czyli maja je wszystkie nowe xboxy.
    HDMI słuzy do podlaczenia x-a do TV HD lub Full HD ale orginlny kabel tez wystarczy.
    Aby grac na Monitorku musisz dokupic kabel.
     
  4. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kamil24 , dzięki o taką odp właśnie mi chodziło , czysto przejrzyście na temat ;p

    a a jeszcze bo widze ze masz w podpiesie i słyszałem to już na wielu tematach , forach . Co to iXtreme ?
     
  5. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    ixterem to jakby taki oprogramowanie dzięki któremu przerabia się napęd w xboxie, a numer 1.5 to wersja
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ixtreme to jest fw napędu "przeróbka", Pal jest ważny twoja konsola tylko takie gry odtwarza lub gry region free. Rod nie masz co się martwić jest gwarancja
     
  7. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Akir19 jak przerobie to po gwarancji :D

    No dobra , ale są też inne gry an Xbox'a i nie są PAL .. To też działaja ? Są jakięs gry które nie bedą działać na XBOX 360 Premium - Przerobiony ????

    I jak sprawdzić np. Gdy będę chciał kupić Xbox'a w SATURNIE to skąd mam wiedzieć ze jest na Falconie czy na innym ? Jaka plyta najlepsza czy to nie ma róznicy ?
     
  8. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na konsoli PAL działają tylko pal, gry ntsc nie działają. Wyjątkiem są gry region free działają na konsoli z regionu NTSC oraz PAL
     
  10. meloncom

    meloncom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    opoczno
    falcon to CPU 65nm zas jesper to GPU 65nm wprowadzony od pazdziernika 2008 (patrz data produkcji z tylu konsoli) niestety falcona ani jespera nie mozna poznac po pudelku, trzeba wyjac konsole z niej a wiec kupujecie w ciemno...heheh zartuje. trzeba zwracac jedynie uwage na falcona poniewaz jego poprzednik sprawial problemy (ring of death) a jak to poznac??
    falcon potrzebuje mniej mocy - zasilacz ma okolo 174W zas poprzednik mial okolo 205W (czy jakos tak), roznia sie tez wtyczkami

    reasumujac...falcon jest w producji juz od poltora roku (okolo) wiec kupujac nowa konsole masz pewnosc zakupu dobrej maszyny
    problem lezy tylko w nowym napedzie lite-on'a...jego przerobka niestety kosztuje wiecej (kilka miesiecy temu nie bylo to nawet mozliwe)
     
  11. falcon

    falcon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko Biała
    FAlcon to Procek w 65Nanomentrach ;D a GPU w 90NM
    Jasper MA i to i to w 65nm

    Lecz w oby dwóch możliwość wystąpienia Roda (Zwłaszcza zimnych lutów) jest Bardzo Mała...
    Moja dobra... rada.. nie kupuj używanej konoslki.. ja się tak przejechałem... kupiłem co prawda zephyr I po 4 dniach od zakupu RODZIK ;D rozkręcam i mało nie zemdlałem..w środku radiatory luzno.. pasta wszedzie..jeden wentylator zablokowany...nie bylo oryginalnych Mocowań radiatorów microsoftu.. tylko "śruby z mostu"

    Jak coś to kup sprawdzoną używke.. (widzisz środek..;D) albo nówke..




    Pomogłem...jest taki guziczek Dziękuje ;)
     
  12. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli lepiej kupić tego JASPERA tak ? ( jest róznica w cenie ? ) a czy z tym jasperem sa tez drogie przerobki tak jak kolega wyzej wspomniał : ?
     
  13. meloncom

    meloncom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    opoczno
    sorki zwracam honor...mozna sprawdzic wersje przez pudelko (dopiero teraz obczailem swoj kartonik). Pavvel - mozliwosc przerobki nie zalezy od CPU ani GPU tylko od napedu, poniewaz najlepszym sposobem jest jego flashowanie (wgranie firmware ixtreme 1.5)
    osobiscie chipowania konsoli nie polecam. cala trudnosc polega na tym ze nowsze konsole maja lite-on'y a one zas sa trudniejsze we flashowaniu

    poza tym falcon od jespera rozni sie tez poborem mocy ale ani jeden, ani drugi juz nie maja problemow z ring of death - pod warunkiem ze dbasz o konsole

    EDIT na pytanie Pavvel'a - mam przerobiona ale 1.5 i mam naped Benq. robiona juz dawno temu. mam zasade taka, ze gram w pirata a jak mi sie spodoba po 20 minutach to kupuje oryginal i tylko na oryginalach gram przez xlive. juz od ciebie zalezy jaka konsole kupisz - jesper to oszczednosci na pradzie i tyle :D
     
  14. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a sam jakiego masz ? i masz przerobiona ? Sam nie wiem w końcu czy Falcon czy jasper .
     
  15. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Własnie kolega mi powiedział , że najnowasze Xboxy sa na nowzej plycie ktorej sie nie da przerobci prawda ? On jets dobry w Informatyce i w tych rzeczach , wiec nie wiem
     
  16. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niewiem kto ci takich bzdur naopowiadał jak narazie wszystkie xboxy da sie przerobić sam mam jaspera z najnowszą płytą główną i jest przerobiony. Jak narazie takie coś jest w najnowszych psp które nieda śię przerobić o ile sie myle . Sam mam kolege który ma 6 z informatyki a tak naprawde udaje tylko że sie na wszystkim zna .
     
  17. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A tak wgl jak dawno kupiles ? Myslcie ze Zakup Xbox 360 Premium 60 Gb Japser to dobry wybór ?
     
  18. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja kupiłem mojego jaspera jakieś 2 tygodnie temu kiedy byly do kupienia jako pierwsze na allegro
    Jasper Premium chyba jeszcze nie wyszedł i niewiem kiedy wyjdzie. Do arcade możesz zawsze dokupić dysk nieoryginalny (120 gb za 250zł na allegro) i niemusisz czekać na premiuma
     
  19. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak to byłby dobry wybór , tylko nie "Japser" a JASPER :p
     
  20. Pavvel

    Pavvel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale Kmmepl mówi ze nie Jasperów Premium ?

    a jeżeli nawet kupię tego falcona i przerobie to tez jest w maire bezawaryjny ?
     
  21. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Tak to prawda nie ma Jasperow Premium jedynie Arcade ;)
    Ale Falcon jest sprawdzony i dobry a Jasper jest nowy na rynku i nie wiadomo jak z awaryjnoscia tego sprzetu :D

    A co do Falcona to TAK jest bezawaryjny ale to kwestia sprzetu sa tacy ktozy maja xboxa od 5 lat i graja po 6h i smiga dalej a innym pada po miesiacu.
    Na to nie ma reguly , wszystko sie moze popsuc TV , komp , MP3 :D
    Jednak pozostaje przy tym ze Falcon jest sprawdzony i Dobry;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum