1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy XBOX nie czyta wszystkich płyt ;-(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateusz9559, Styczeń 26, 2011.

  1. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Jak w temacie mam problem z XBOX-em 360 kupiłem go na allegro i jest z nim problem np. czyta moje zdjęcia z wakacji, filmy a oryginalnych gier nie czyta. Wkładam płytkę z grą do napędu odczytuje ją normalnie jest dysk DVD potem jak to uruchamiam pokazuje się napis XBOX 360 i nic. Czy da się to naprawić jeśli tak to w jaki sposób? Dodam że konsola była rozbierana a ja nie znam jej przeszłości. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XBOX-a kupiłem u AnovoRegeneracja a da się to naprawić aby działało
     
  4. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam pytanie. Wkładasz płyte z grą do napędu, i coś ci pisze? Np 'Odtwórz DVD' albo coś?
     
  5. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak pisze odtwórz DVD i po włączeniu pokazuje się tylko napis XBOX 360
     
  6. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli masz napisane ' Odtwórz DVD ' to znaczy, że napęd całkowicie padł. Czy da się to naprawic - oczywiście. Najlepiej, jeśli masz gwarancje microsoftu, a jak nie - poszukaj na Allegro lub dobrych serwisów z naprawą konsol.

    Prawidłowa konsola zamiast 'Odtwórz DVD' odczytuje np. 'Zagraj w Dead Space' a nie ' Odtwórz DVD ' jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
     
  7. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo dziękuje za pomoc a czy może być coś jeszcze uszkodzone bo to mój pierwszy XBOX kupiony za niewielkie pieniądze i jeśli jest szansa że coś tam jeszcze jest walnięte to może nie opłaca się go naprawiać? Bo mój kolega który podobno trochę zna się na tym powiedział mi że może tez być uszkodzona płyta główna
     
  8. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na odległośc Ci niestety tego nie powiem, czy opłaca się naprawic. Idź do serwisu, niech oni zdiagnozują co jest popuste dokładnie, i zapytaj się, ile wyniesie taka naprawa. Jeśli naprawa/wymiana laseru lub napędu, to niewiele, ale jeśli uszkodzone jest coś jeszcze, kwota może byc wysoka (150-200 zł). Samemu nic nie zrobisz.
     
  9. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiem co się dzieje, bo sam miałem podobne problemy z moim X360 i skończyło się na gwarancji Microsoft. Na początku raz na jakiś czas było jakieś ' Odtwórz DVD ', wyskakiwał ekran XBOX 360 i moja konsola odczytywała płyty jako film. Potem całkowicicie nie mogłem se pograc, bo nawet jeśli uruchomiłem jakąś gre, to i tak za minute się zacinał mój xbox i wyskawiwał komunikat 'przeczyśc płytę miękka ściereczką'.

    Jeśli kupiłeś za małe pieniądze, to nie masz co żałowac, idź do serwisu żeby ci zdiagnozowali problem i zrobili wycene. Jak będzie drogo, kup nowego, nieużywanego xboxa i masz spokój :) (koszt nowego xboxa Jasper Arcade to 600 zł)
     
  11. mateusz9559

    mateusz9559 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem za 150zł z padem i okablowaniem więc straszne pieniądze to to nie są ale i tak postaram się go naprawić. A wiesz może co ci wtedy wymienili w konsoli?
     
  12. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie mam pojęcia, wiem że od tego czasu (6mc) śmiga bez problemu :) 150 zł to bardzo mało, za takie pieniądze to trzeba było pomyślec, że działac nie będzie :p jak chcesz coś się zapytac jeszcze to pisz na pw, bo już się zmywam ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum