1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

POMOCY z wi fi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 8aga8, Grudzień 19, 2015.

  1. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Witam może mi ktoś pomoże podłączyć XO do wi fi UPC. Dzwoniłam do operatora i nie ma u nich problemów a konsola nie chce się połączyć choć widzi sieć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jacyk

    jacyk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Przemyśl
    hello, jaki masz router? może w ustawieniach routera musisz zezwolić na dostęp. czy inne urządzenia łączysz przez wifi bez problemów?
     
  4. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Mam telefony podłączone pod ten router i śmigają bez problemu. A router jest Thomson.

    Sprawdzałam konsolę z inną siecią i też się nie łączy po tygodniu będzie do naprawy no masakra jakaś.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 20, 2015
  5. clf

    clf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdz czy dobre szyfrowanie wybierasz. Moze przypadkiem masz na routerze WPA a w konsoli wubierasz WPA2 lub odwrotnie.
     
  6. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    360
    Polubienia:
    206
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie znam się ale, kabel i widzi wsio.
     
  7. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Przycisk reg w ruterze kliknąć i próbuj wtedy się łączyć.
     
  8. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Może wybierasz złe szyfrowanie.
    Ewentualnie robisz błąd w haśle.
    Jeżeli wszystko jest okto konsola raczej ma serwis

    Wysłano z WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
  9. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Wszystko wpisuje dobrze. Jeszcze przed wczoraj się z Internetem łączyła a dziwią z żadnym i jedzie na serwis. Po dwóch tygodniach. Myślałam że ten sprzęt dłużej wytrzymuje.
     
  10. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja bym inaczej zrobił , przywróć ustawienia fabryczne w konsoli , wszystko poustawiaj , i zobaczy czy się łączy. Może konsola zgłupiała.
     
  11. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Owy przycisk u mnie jest cały czas włączony nie da się go nawet wyłączyć, co jakiś czas świeci. A konsola i tak nie łączy.
     
  12. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jest przycisk wps, jeżeli go nacisniesz to dezaktywujesz sieć Wi-Fi. W tych thomsonach od UPC ten przycisk jest zje**y. Weź wykalaczke, odwrocie modem tylem, masz tam dziurkę podpisana reset. Przytrzymaj 30 sek, odczekaj aż się modem zaloguje do sieci i sprawdz. Problem nie będzie leżał w konsoli tylko właśnie w tym modemorouterze.

    Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  13. Gorylson

    Gorylson Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2015
    Posty:
    49
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miałem podobny problem, wystarczył twardy restart konsoli (trzymaj przycisk włączania aż do momentu gdy konsoal zgaśnie)
     
  14. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Reset konsoli też był :( a jak ustawienia fabryczne przywrócę to mi gry usunie :( hmm spróbować zawsze można.

    Nie wiem jakim cudem ale dzisiaj się połączyła hmmm

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj, następnym razem będą pkt.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 20, 2015
  15. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Zadziałała magia świąt :p
     
  16. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Tylko za każdym razem przed połączeniem pokazuje komunikat " Brak połączenia z serwerem dhcp" i po tym się łączy :/
     
  17. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Też tak miałem,pomogło zresetowanie rutera do ustawień fabrycznych wtedy ruter zaczął na nowo przydzielać ip i błąd z serwerem dhcp ustąpił.
     
  18. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Sprawdzę to. Dzięki.
     
  19. 8aga8

    8aga8 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Kobieta
    Znowu się nie łączy
     
Wczytywanie...

Poleć forum