1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wojtas2008, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. wojtas2008

    wojtas2008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Flash Pomocy

    Mam płyte główną biostar P4M80-M7 i podłączony kontroler KONTROLER PCI IDE SATA RAID + BIOS od SS (847093875) - Aukcje internetowe Allegro gry robię aktualizacje Flasha z ixtreme 1.6 do 1.61 Pod dosflashem wyskakuje coś takiego i włącza się 2sekundy przed tym komunikatem konsola

    Akurat chcę z czytać Banki

    0110145445.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl



    wszystko jest mam nadzieje dobrze po podłączane

    0110144521.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

    Mój napęd to Samsung w którym jest wyciągniety klucz z liteona

    ,,Wyłączamy konsolę i PC, uziemiamy obudowę xbox’a z obudową PC za pomocą kabla, który przewodzi prąd. Odłączamy wszystkie napędy w PC.
    Należy pamiętać aby tacka była do połowy otwarta 360 to podłączamy zasilanie z konsoli i po uruchomieniu konsoli ręcznie wysuwamy tackę napędu do połowy po czym podłączamy kabel SATA z komputera do napędu''
    wszystko robię tak jak tutaj oprócz tacki i mam pytanie czy potrzeba wysuwać tackę do połowy przy dosflashu

    Proszę o pomoc:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kontroler masz właściwy
    przy samsungu nie trzeba wysuwać tacki (tylko przy liteonie)
     
  4. wojtas2008

    wojtas2008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Ale moje pytanie dlaczego nie mogę z czytać banków?
    Jak mój kontroler jest VIA VT6421A.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    spróbuj przepiąć na inne gniazdo sata w kontrolerze
    lub popełniasz jakiś inny "czeski błąd" który powoduje ten komunikat
    odłączyłeś inne napędy w komputerze ?
    może próbujesz przez pomyłkę odczytać firmware innego urządzenia ?
    na zdjęciu nie widać całego menu dosflasha i co on tam wyświetla
    albo wydajesz złe komendy dla innego modelu napędu ?
    może dla samsunga wydajesz polecenia jak dla liteona ?
    może opisz po kolei co robisz i zrób lepsze fotki ,
    uziemiłeś PC z XBoxem kabelkiem jak wcześniej ci pisałem ?
    możliwości jest tak wiele ............
    tam na jednym zdjęciu dopatrzyłem się Flash Size 0 Bytes ???
    może próbujesz zczytać coś co już wykasowałeś ?
     
  6. wojtas2008

    wojtas2008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    To jest mój dokładny opis co robię

    [​IMG]

    przy pierwszej komendzie która się pojawia wyłaczam konsole i daje y pojawia się status 0xD1 włączam konsole wyświetla się status 0X70 pamięć została odblokowana.

    [​IMG]


    Wyświetla się pytanie o numer mojego napędu daje 0 i wciskam enter.

    Potem wyświetla się pytanie co chce zrobić wciskam r i enter i wpisuje nazwę ofw.bin i na trzecim banku 2 sekundy przed komunikatem wrong drive status konsola się wyłącza .

    [​IMG]

    Mi się zdaje że kontroler nie gra z moją płytą główną. To jest moja ocena.

    Proszę o pomoc
     
  7. wojtas2008

    wojtas2008 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    I ktoś może powiedzieć co źle robię ??
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum