1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez p1teReq., Czerwiec 9, 2011.

  1. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Mam Xbox 360 Slim 250 G i chciałem się połączyć do Xbox Live, ale nie mogę -,- jak wchodzę do ustawienia systemu -> ustawienia sieciowe i mam tą swoją sieć bezprzewodową (Satfilm) klikam przetestuj polączenie Xbox Live to wyskakuje błąd.

    proszę napiszcie mi krok po kroku co mam zrobić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zapożyczone :
    Wystarczy odblokować porty 88 i 3074, to wszystko. Wtedy w testach mamy najlepszy możliwy NAT (Open) i pewność, że zagramy z każdym użytkownikiem bez problemów. Wyróżniamy jeszcze dwa inne rodzaje NATu: Moderate, Strict.

    Albo poszukaj w supporcie lub ustawień operatora internetu.
     
  4. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    jak mam odblokować te porty? i gdzie?
     
  5. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Napisz w którym miejscu masz błąd połączenia.
     
  6. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    bląd wyskakuje wtedy ja próbuję się połączyć z siecią
     
  7. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Czyli Xbox nie łączy się z routerem ?
    A router masz gdzieś blisko czy nie ?
    Jak tak to spróbuj po kablu ,ustaw MTU na 1448 .
     
  8. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    router mam w drugim pokoju, ale to chyba nic nie szkodzi skoro mam wbudowaną kartę sieciową
     
  9. energy95

    energy95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Galów
    Te porty odblokuj w routerze, Xbox może nie łapie zasięgu dobrze, spróbuj po kablu, bo jak po kablu pójdzie, to znaczy, że albo nie łapie zasięgu Xbox, lub nie ma uprawnień, odbezpiecz sieć, i wtedy spróbuj
     
  10. energy95

    energy95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Galów
  11. Gandalf230

    Gandalf230 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    1) sprawdz czy nie masz na routerze filtracji mac adresu wlaczonej
    2) sprawdz porty
    3) sprawdz czy mas zprawidlowe ustawienia WEP

    jesli te ustawienia beda ok i nadal nei bedzie dzialac to ja juz nie wiem


    ps. porty ustawiasz w zakladce ( zazwyczaj ) serwery NAt lub routing
     
  12. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ok Panowie wszystko to był problem mojego neta (satfilm) zadzwoniłem do nich, odblokowali mi coś tam i jest git xbox live działa.

    dzięki za zainteresowanie
     
Wczytywanie...

Poleć forum