1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomozcie bo już nie mam sił do Xlinka

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Leon_S_Kennedy, Grudzień 4, 2009.

  1. Leon_S_Kennedy

    Leon_S_Kennedy Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ludzie możecie mi wytłumaczyć co robię nie tak ? stosowałem sie juz do chyba 4czy5 instukcji i żadna nie działała . Mam router Dlink Dl 524 z odblokowanym portem 30000 konsola podlączona do routera a router do komputera , próbowałem już podłączać x'a do laptopa połączonego z routerem bezprzew. ale gdy podlaczam x'a to laptop rozłącza się z siecią bezp. POMÓŻCIE :(:(:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pitek345

    pitek345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    Masz problem ze znalezieniem swojej konsoli programem xlink?
     
  4. Leon_S_Kennedy

    Leon_S_Kennedy Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tzn tam gdzie sie sprawdza czy konsola znaleziona to tam jakies cyferki wyskakuja ale mam problem ze w jednej rubryce Network Reachable pisze mi : Not yet ;|
     
  5. pitek345

    pitek345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    hmm to musisz sprawdzic czy odblokowales port 30000 pod ip komputera na którym masz xlinka.A jak tam bedzie wszystko ustawione dobrze to podłącz pod stacjonarny bo na laptopie czesto problemy są:D
     
  6. Leon_S_Kennedy

    Leon_S_Kennedy Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. pitek345

    pitek345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    AA to masz tylko jeden kabel sieciowy z xboxa do routera?
     
  8. Leon_S_Kennedy

    Leon_S_Kennedy Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam 3 ten od routera do modemu , od routera do kąpa , i od routera do x'a ;] i jeszcze z jeden by sie w szafce znalazł :p
     
  9. Sebafire1

    Sebafire1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli sprawdzając w xlinku masz info " Network Reachable pisze mi : Not yet" to nie odblokowałeś portu 30000. Możesz to zrobić albo w ustawieniach routera ręcznie albo programem na stonie PortForward.com - Port Forwarding Guides Listed by Manufacturer and Model.
    Po tych czynnościach pojawi się napis Yes i będzie ci śmigał xlink.
    Pamiętaj aby podłączyc kabel z lapka do rutera do tego samego wejścia w routerze bo jak ja zamieniłem u siebie to też blokował mi port 30000.
     
  10. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pitek345 widzisz jakąś różnicę między blaszakiem a notebookiem ?
    Bo ja żadnej.
     
  11. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Mam ten sam router i u mnie działa. Odezwij się do mnie na GG: 5231660 to zobaczę co się da zrobić :)
     
  12. Krzyzac

    Krzyzac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi też nie działało. Dopiero jak zainstalowałem program TVersity działało. Mogę się mylić, bo robiłem też inne rzeczy, żeby to zadziałało, ale konsola inaczej nie widziała komputera dopóki nie zainstalowałem tego programu.
     
  13. wszebor

    wszebor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomża
    A co mam zrobić jeżeli mam wewnętrzne ip, na routerze mam odblokowane porty i xlink nadal pokazuje mi, że mam porty zablokowane ?

    Czy problem nie tkwi przypadkiem w te wew. ip ?
    Mój router to DI-524 DLink'a
     
  14. Krzyzac

    Krzyzac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. wszebor

    wszebor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomża
  16. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
  17. wszebor

    wszebor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomża
  18. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Na ruterze wyglada OK (tak jak u mnie tylko ze ja mam "Status: Your port is OPEN!")
    Powylanczaj firewall'e w systemie i potestuj...

    Sprawdz tez czy xlink jest u ciebie na liscie wyjatkow w firewall'u:
    http://img36.imageshack.us/img36/6312/firewo.jpg
     
  19. Krzyzac

    Krzyzac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, spróbuj wyłączyć wszystkie firewalle, a ten od windowsa wyłącz na zawsze i jak nie masz innego to se ściągnij jakiś.
     
  20. pitek345

    pitek345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    Bo widzisz jak połączysz bezprzewodowo to moze nie działać a jak podłączy nrm przewodowo to bedzie git więc Po co ma podpinac neta do laptopa skoro ma pewnie poprowadzony kabel roter-blaszak:)
     
  21. Mate08

    Mate08 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zamość
    ja jak uruchamiam Xlink to po chwili mi się wyłącza a teraz jak chce uruchomić to pisze No network interfaces were detected
     
Wczytywanie...

Poleć forum