1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomozcie z flashem liteon(tutourial z forum i dextera), pogubilem sie juz

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ozg, Listopad 6, 2010.

  1. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam naped philips & liteon

    HW Ver: A0A2
    Fw Ver: 83850C
    Model No: DG-16D2S-O9C

    Czytalem tutourial flashowania tego napedu ktory jest tutaj na forum
    (http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/[tutorial]-flash-lite-0n-v3-[83850cv2-93450c]-47607.html)

    oraz ogladalem tutourial dextera

    (Jak wykonać flashowanie napędu Liteon w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video)

    obydwa sa inne, pogubilem sie juz calkiem. Ten z forum mowi by pilowac i robic mostek, a dextera mowi co innego, tam pilowania i mostka juz nie ma, pomozcie

    Co do lutowania itd to mam doswiadczenie wiec nie powinno sprawiac to problemu, ale nie chcem sie zabierac za robote bez 100% pewnosci, ktory z tych tutourialow byl by dla mnie odpowiedni ? Doradzcie mi bo w miare wolnego czasu chcialbym zrobic sobie Speara/Probe sciagnac dosflasha i soft iextreme 1.1 LT oraz to wszystko zrobic.

    Pozdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    jaka jest data produkcji twojej konsoli ??
    Na pewno tutourial dextera nie jest do twojego napędu.
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    dexa do V1
    ty musisz pociac pewnie sciezki
     
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Robilem ostatnio dwa liteony o takiej specyfikacji napedy byly z lipca 2009. Nie trzeba bylo ciac sciezek (v1). Sprawdz date na swoim napedzie.
     
  6. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Data na moim napedzie to August 2009

    Na forum jest tutaj taki poradnik jak wykonac probe/spear domowej roboty, czy da rade to zastapic ten drogi wynalazek za 200zł ?

    Wczoraj wydawało mi sie, że wiem juz wszystko ale co chwile dowiaduje sie nowych rzeczy w tematach nie wiem juz sam co myslec doradzcie mi
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Najlepiej oddaj konsole komuś kto czyta ze zrozumieniem. Spear jest potrzebny do LiteOn'a v1, a Ty masz v2. Jeśli chodzi o 83850C były dwie wersje, do jednej "nic nie potrzeba", tylko kontroler SATA, zasilanie weźmiesz z konsoli. Jeżeli masz nowszą wersje trzeba lutować tak jak v3 czy tam 93450C jak wolisz.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    liteony sa 3 [nie liczac slima]

    v1 74850c potrzeba spera
    v2 83850c potrzeba kontroler sata [czasami trzeba ciąć jak nie idzie]
    v3 93450c trzeba ciąć i lutować
    każdego robi sie inaczej ,więc zobacz jaki masz i takiego tutka poszukaj
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Napisał że ma Fw Ver: 83850C Czyli V2 albo pojdzie przez tackę albo przez ciecie sciezek
     
  10. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mam strzelac ?wziąłbym ten przez tacke, ze wzgledu ze jest to latwiejsze, moze cos pojsc nie tak i zepsuje napęd, bo np ten drugi sposób okaże sie tym właściwym(wkońcu strzelam i trafiam na jeden z nich ktory jest nie wlasciwy) ?

    czy jak mam wejscie sata na plycie glownej w komputerze to zalatwi to sprawe ? czy musi byc koniecznie kontroler ?

    i czy do tej mojej wersji nie potrzebuje żadnego speara/probe ? Co jest dokladnie potrzebne ?
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    trzeba zobaczyc czy działa , w jungle odpal LOinfo i zobacz czy zaczyna wysylac komendy do napedu, jak nie to wywali ze nie ta wersja napedu.
     
  12. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Na poczatek wystarczy ci sata w twoim komputerze. Tu masz tutka w ktorym jest wszystko ladnie opisane MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
     
  13. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak sie pokieruje tym tutkiem to być może uda mi sie sflaschować moj naped jeśli nie posiadam tej drugiej wersji ''V2'' która wymaga konieczne cięcia i lutowania ?


    // A po polsku nie ma ? nie rozumiem zbyt po angielsku i to dodaje tylko stresu, najlepiej jakby było to opisane w języku polskim//

    SLUCHAJCIE, poradnik dextera jest do v1 tak ? robi on wlasnie metoda wysuwania tacki, ale zauwazylem ze uzywa on wlasnie speara/probe tez.
    Mówicie że do V2 nie potrzeba speara, jedynie sata( i mozna to robic sposobem ''tacką'') a gdy wchodze w takowy tutourial mowi on ze trzeba miec speara i ciac lutowac itd,

    POWIEDZCIE MI RAZ A JASNO JAK JA MAM TO ZROBIC, CO MAM UZYWAC A CO NIE BO JA JUZ NAPRAWDE NIE ROZUMIEM TEGO WSZYSTKIEGO, KAZDY MOWI CO INNEGO, I PODAJCIE NAJLEPIEJ JAKIES TUTOURIALE PO POLSKU DO TEGO SPOSOBU
     
  14. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Na stronach 105-108 masz wszystko przejrzyscie opisane uzupelnione obrazkami jak wyciagnac klucz z 83850C v1. Po wcisnieciu LO83info okaze sie czy twoj naped to v1 czy v2. Jezeli v1 to do przerobienia nic nie potrzebujesz w przypadku v2 przyda sie noz do tapet i lutownica (musisz ciac sciezki).
     
  15. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma jakiegoś polskiego poradnika ? Conieco w tym angielskim rozumiem ale chcem sie czuć całkowicie pewien, bo po tym co napisales ( otwieranie napedu itd ) nie zabardzo rozumiem.
     
  16. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Odezwij sie do mnie na gg:33088 pomoge ci
     
  17. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega ZiK zaferowal mi pomoc, lecz w połowie flashowania mnie zablokował na GG, ja nie wiem jak to sflashować a napęd jest ponoć V1(z tego co powiedział) mówicie, że dextera jest do V1 a on używa speara, więc ja już nie wiem pomóżcie mi prosze...

    napęd w jungleflasher mi wykrywa i gdy klikam w lo83info to procedura postępuje dalej, jednak nie wiem co zrobić dalej bo do tego momentu dostalem pomocy, dalszej juz nie
     
  18. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Stracilem na ciebie 1.5h i jaki tego efekt? Marnosc nad marnosciami i wszystko marnosc. Moja cierpliwosc skonczyla sie po zadaniu przez ciebie po raz 10 tego samego pytania. Powiem ci tak oddaj ten naped komus kto ma o tym pojecie. Jezeli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to nikt na tym forum nie jest w stanie ci pomoc.
     
  19. ozg

    ozg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posłuchaj, naped musi miec caly czas zasilanie a sam zasilacz od x'a nie utrzyma spoofa, gdy odłaczam kabel xbox traci zasilanie i restartuje naped poczym jest taki efekt na koncu ze wywala error, potrzeba kupic ck3 żeby to zrobic ( takie info przed chwila dostałem )

    więc nie zgrywaj wielkiego konsolowca bo robiłem to co mówiłeś ale niestety bez odpowiednich narzędzi się nie da.

    jeśli nie mam racji, prosze popraw mnie i powiedz dlaczego gdy robiłem tak jak mówiłeś to wywalało błąd ?
     
  20. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ZiK skoro naped ma FW 848 i mowisz ze to V1 to życzę Ci powodzenia.
     
  21. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Skoro naped idzie po lo83info a jungleflasher nie sygnalizuje ze jest to v2 to mam mu nie wierzyc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum