1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomóżcie :/

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Szwajcarra_91, Luty 3, 2008.

  1. Szwajcarra_91

    Szwajcarra_91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam pytanie do speców o X360 :) Mam X360 zfleszowanego Xtremem 5.2 . Napoczątku nagrywałem gry nagrywarką Lite-on . Nagrałem chyba z 20 gier dawno temu i wszystkie chodzą . Ostatnio nagrałem Assasin Creeda i od tamtej pory mam problem :( Każdą grę ,którą nagrywam teraz wyskakuje mi bląd : " Przeczyść płyte " Coś w tym stylu . A kiedy włączam gry ,które nagrywałem wcześniej każda chodzi bez zarzutu :/ Nagrywam swoja nagrywarką grę koledze i mu chodzi a mi wyskakuje ten błąd ale on ma Xtrema 5.3 c. I czego to wina ?? Xbox czyta każdą starą płytę a nowych nie :( POMÓŻCIE Z GORY DZIĘKUJE
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuva

    kuva Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2007
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Pomóżcie :/

    zmień nagrywarkę ::)

    ja sam miałem najpierw lite-on(jeszcze zanim miałem x360) je$$$y się niemiłosiernie dopiero jak 4 mi poszła to serwis zamiast na następnego lite-on wysłał mi lg i problem był z głowy.

    Wątpię żeby nagle po czasie twojej konsoli odechciało się czytać płyt które nagrałeś a u innych one działają
     
  4. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pomóżcie :/

    Sproboj wgrac od nowa sterowniki i oprogramowanie.
     
  5. PUMBA-20

    PUMBA-20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Pomóżcie :/

    lite on jest slaba nagrywarka, mi kiedys plytke windows zmieliła :/
    moja rada zmien nagrywarke :)
     
  6. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Pomóżcie :/

    heh kumpel mial tak samo .
     
  7. rybus27

    rybus27 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    Odp: Pomóżcie :/

    ludzie mam to samo co kolega! mam Saints Row i Gears of War "oryginalne inaczej" i śmigają bez zarzutu.. w GoW grałem po LIVE bez problemów.. mam xtreme 1.2...

    Moj problem ma sie tak:
    Pierwszy byl Pro Street... Disc is unreadable... Przeczysc sciereczka itp.
    Potem Assassins Creed, CoD4, Stranglehold, Burnout Paradise... Użyte do tego bylo 3 różne nagrywarki i ciągle to samo...

    myslalem ze 1.2 jest za stary na te gry i mialem zmieniac na 5.3 ale jak Szwajcarra a to samo to lepiej nie :/ nie wiem co z tym jest nie tak....

    ZNA KTOŚ ODPOWIEDŹ? Już tyle sie oszukałem po googlach że mam dosc tego tematu
    no ale ile mozna grac w 2 gry?!
     
  8. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Pomóżcie :/

    Jakich płyt używasz? i jaka predkosc?
    Płyty muszą być verbatim lub platinum a prędkosc 2.4x. Jesli nagrywałeś dotąd na verbach zmień na platinum i odwrotnie.
     
  9. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pomóżcie :/

    mozesz tez sprobowac philipsy tez sa dobre


    PS. nagrywarka musi byc dobra polecam pioneer 112d
     
  10. marylin

    marylin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pomóżcie :/

    Jak zmienisz na 5.3 to przez neta już sobie nie pograsz. Ixtreme aktualna wersja to 1.41, a extreme to chyba 5.3
     
  11. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Odp: Pomóżcie :/

    oj.. nie polecam phlisów !!!mi się 2 zrąbały ;/ pierw BiSHock.. po pewnym czasie (przeczyść płytkę..)a potem PES 2008 ;/ polecam tylko VERBATIMKI!!! na nich żadnego problemu nie mam !. moja wypalara do .. pionner 115d.. a wcześniej LG h58n.. i też śmigało ;]
     
  12. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Pomóżcie :/

    Nie nagrywaj na tanie płyty tylko na Verbatimy, na prędkości 2,4x i programem ImgBur

    I musi być ok jeśli wcześniej sprawdziłeś obraz płyty i jest ok
     
  13. bleid

    bleid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pomóżcie :/

    ja mam (lite on 16 53) i jak narazie wszystkie gry mi chodza jest to stara nagrywarka z najnowszym biosem do niej chyba z przed 1.5 roku
     
  14. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    Odp: Pomóżcie :/

    ej a TDK mogą być : ;D ???
     
  15. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Pomóżcie :/

    zalezy od nagrywarki, firmware i predkosci ktora chcesz nagrac, generalnie moze byc kazda plyta
     
  16. rytwin

    rytwin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pomóżcie :/

    Witaj verbarimy to podstawa w twoim przypadku nagraj w ImgBur po wczesniejszym ustawieniu i jak nie pojdzie to zmiana nagrywarki...
     
  17. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    Odp: Pomóżcie :/

    JA niedawno tez mialem takie poblemy i tez mialem liteonka nagralem kilkadziesiat gierek az nie wyszla fifke street 3 i tu zaczely sie schodzy zmarnowalem x plytek ale nazbieralem kaski wymienilem nagrywarke nagralem ten sam obraz co mialem na dysu i wszystko bylo ok. Wiec odrazu ci mowie zmien nagrywarke szkoda marnowac plytek i bez sensu sie denerwowac. w szczegolnosci jak nowa nagrywarke kupisz za ok 100 zl
     
  18. DateX

    DateX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Pomóżcie :/

    Są dwa sposoby, albo zmienić nagrywarkę albo łatwiejszy sposób skalibrować laser w X360. Ja w sumie miałem taki problem wcześniej na swtarym kompie nagrywałem LG wszystko git teraz nowy komp i nagrywam Samsungiem sata, no i gry się wczytywały tylko troszkę długo, i często pojawiała się "ściereczka". ALe kiedy skalibrowałem laser wszystko jest ok, gry mi się wczytywają jak oryginały, chociaż zmień nagrywarkę jak będzie ci się słabo wczytywać i często pojawi się ściereczka to wtedy skalibruj laserek, to moja rada ;)
     
  19. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Pomóżcie :/

    Czy ja wiem czy latwiejsze to kalibracja lasera - jak ktos sie nie zna to upiecze laser
     
  20. bodzio1911

    bodzio1911 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pomóżcie :/

    Witam
    a jaką nagrywareczke polecacie, na tym nie ma co oszczędzać wiec cena na poziomie 250 zł mi pasuje(plextor)
    czekam na odpowiedź
     
  21. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Pomóżcie :/

    bodzio bylo juz nie raz szukaj
     
Wczytywanie...

Poleć forum