1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomyłka skutkująca błędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pietrek9393, Listopad 20, 2013.

  1. pietrek9393

    pietrek9393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Dzisiaj szperając sobie po ustawieniach mojego xboxa, a dokładniej używając płyty z mast3r installer przypadkowo wybrałem opcję odblokuj hdd. Przy następnym uruchomieniu wyskakuje błąd 05. Czytałem już coś na ten temat ale xboxa mam od niedawna i jestem zupełnie zielony w jego obsłudze, więc niezbyt zrozumiałem co ludzie chcieli przekazać w niektórych postach. Czy mógłby ktoś tak łopatologicznie wyjaśnić co powinienem zrobić, żeby przywrócić konsolę do normalnego stanu? Wydaje mi się, że skoro ja sam odblokowałem ten dysk, to nic się nie zepsuło, żaden chip ani nic. Pewnie tylko trzeba coś przestawić, zmienić, w magiczny sposób uruchomić. Tylko co?? Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    najważniejsze pytanie:
    Przeróbka Chipem czy softmod ?
    Kurde teraz to nie pamiętam ale chyba w autoinstalerze była opcja blokowania/odblokowywania dysków
     
  4. pietrek9393

    pietrek9393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie wiem tego. Da się to jakoś sprawdzić? A ten autoinstaller jak uruchomić?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1121
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No pobierasz z netu, wypalasz na płytkę i wrzucasz w napęd.... polecam PUCHATY INSTALLER ;)
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli nie ma przeróbki chipowej to nie polecam bo poleci mu softmod a ja nie bawiłem się już z 6 lat tymi rzeczami i nie pamiętam już co i jak.
    najpierw niech postara się określić jaką ma przeróbkę bo to najważniejsze.


    Są 3 możliości: modchip (zwykle dodatkowy układ pod napędem DVD), TSOP Flash lub softmod. Aby rozróżnić te 2 ostatnie, trzeba posłużyć się aplikacją BiosChecker i sprawdzić bios konsoli

    tutaj masz wyjaśnione co i jak:
    bez rozkręcenia pudła się nie obejdzie
    http://forum.xboxonline.pl/topic/31706-jaka-wersja-i-przerobka/
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1121
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Powaga ??
    Z tego co pamiętam to ja na softmodzie nie raz "stawiałem system" z puchatego ...

    Może masz racje ... ja już nie pamiętam jak to było ...
     
  8. pietrek9393

    pietrek9393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc tak: Ściągnąłem puchaty installer ale mój xbox go nie czyta i przy uruchamianiu nic nie wyskakuje tylko dalej ten 05 error. Rozkręcałem pudło i nie mogę znaleźć tam informacji jaką mam przeróbkę. Podłączyłem dysk do kompa ale go nie czyta. Co zrobić żeby go przeczytało i co dalej robić? Bo gdzieś wyczytałem że na windowsie można zablokować ten dysk.
     
  9. pietrek9393

    pietrek9393 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże ktoś??
     
Wczytywanie...

Poleć forum