1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pomysł...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Elde, Styczeń 29, 2010.

  1. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ponad miesiąc temu kupiłem na allegro używanego przerobionego Xboxa 360 Premium 60GB. Niestety, byłem wtedy mało zorientowany na temat tej konsoli i nie wiedziałem np. że kiedy będę grał w sieci mogę dostać bana i przerobionego Xboxa nie przyjmie M$. Otóż teraz chcę sprzedać mojego klocka i na allegro za tą samą cenę co go nabyłem i kupić nowego w wersji Premium nieprzerobionego, żebym mógł grać w necie i w razie awarii nie zapłacić za naprawę ponad 200 zł :/ I tak nie gram na piratach więc dużo nie stracę.

    Chciałbym wiedzieć co sądzicie o takim posunięciu? A może doradzilibyście mi coś innego?
    pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jeżeli nie dostałeś bana, a co za tym idzie nie grałeś/ nie podłączałeś się do neta, to lepszym wyjściem będzie flash napędu na oryginalny soft.
     
  4. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Ja właśnie 2 dni temu sprzedałem xbox premium (przerobiony i zbanowany) i teraz na dniach kupuje xbox arcade będę grał na oryginałach i na necie ja dla mnie to bardzo dobre posunięcie
     
  5. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jakiego bardziej polecasz: Arcade czy Premium?
     
  6. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    hmm premium już niema ale polecam elite (po około 950zł jest na allegro) ja kupuje ercade ponieważ nie mam tyle pieniędzy a nie chce mi się czekać aż uzbieram.
     
  7. residentosevilos

    residentosevilos Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    arcade a premium to samo tylko ze arcade to zestaw bez dysku a premium z dyskiem ale premium juz nie produkuja wiec pozostaje elite.moim zdaniem lepiej kupic wersje arcade (nowa mozna juz zakupic za 600zl) + dysk sobie kupisz na llegro za 200zl i oszczedzisz troche
     
  8. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jeszcze zapytam: czy do gry w XBL potrzebny jest dysk?
     
  9. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Nie

    Jeśli pomogłem to może byś podziękował :)
     
  10. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  11. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dysk jest nie potrzebny, ale naprawdę się przydaję. Moża na niego ściągać DEMA i filmiki. Więc naprawdę warto troszke dopłacić i kupić konsole z dyskiem, albo go osobno dokupić.
     
  12. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    żeby nie zakładać nowego tematu napisze już tutaj, mianowicie:
    Na ile wycenilibyście mojego Xboxa?
    Dane:
    - Xbox 360 Premium z dyskiem 60 GB
    - napęd Lite-on
    - przerobiony softem iXtreme 1.6
    - wbudowane wyjście HDMI
    - niezbanowana
    - do zestawu dołączam przejściówkę z angielskiego gniazdka na polskie
    - bezprzewodowy pad
    - headset
    - plomba M$

    zastanawiam się nad ceną ok. 900 zł... Co o tym myślicie? ;)
     
  13. Everybody

    Everybody Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Elde

    Elde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja sam kupiłem za 860 zł a jeszcze dokładam przejściówkę za którą dałem 35 ;p
     
  15. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    900? Za podobna cene mozna kupic Elite z dyskiem 120GB i reszta akcesorii. :)
     
  16. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    za 920zł jest nowy xbox elite Jesper w sklepie więc...
     
  17. konio86

    konio86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lepiej kup tą lepszą wersje, buszowałem po necie i doczytałem się że wersja z wejściem HDMI jest poprawiona w stosunku awaryjności tzn. wkładają o niebo lepszą płyte główną. Ja sam już się przekonałem na moim boxie, kupiłem dwa lata temu skrzynkę bez tego całego wejścia HDMI ale za to miałem dwie gierki no i oczywiście twardziela 20 GB a dokładnie wczoraj kiedy grałem z dobre dwie godzinki obraz się zacioł, po z resetowaniu maszynki pokazały mi się trzy czerwone pierścienie na szczęście mam jeszcze gwarancję i to mnie ratuje. Polecam wersje elite albo premium jeśli można jeszcze ją kupić, ja żałuje że nie dołorzyłem więcej kasy i nie kupiłem elite. ;)
     
  18. konio86

    konio86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie, w jaki sposób podłączyć mogę X-boxa 360 do drugiego x-boxa 360
     
  19. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Xbox arcade (ten co ja kupuje) jakże ma hdmi i jest to Jesper.
    Ps. jak się coś z nim stanie to zawsze jest gwarancja, bo nie będę go przerabiał (miałem już przerobionego x'a ale sprzedałem go kilka dni temu)

    konio86 wystarczy wsiąść kabel ethernet i je połączyć ze sobą a potem do tv :)
     
  20. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Kross albo zwykły, jeżeli nie będą się widzieć to poprzez router/hub/ switch.
     
Wczytywanie...

Poleć forum