1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ponownie 3 czerwone diody po 2 tyg działania

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pablo_1982, Kwiecień 5, 2009.

  1. Pablo_1982

    Pablo_1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam wszystkich serdecznie,
    Jestem nowym użytkownikiem forum, dlatego wybaczcie jeżeli temat się powtarza,nie mogłem znaleźć podobnego problemu na forach,byćmoże źle szukałem.
    Mam Xbox360, którego kupiłem w lutym 2008 ze świeżutkiej dostawy, ponoć ma już nowe chłodzenie no i oczywiście posiada już HDMI.
    Maszynka działała już rok, pierwsze objawy były dosyć niewinne, ponieważ konsola dwa razy się zawiesiła. Ale po wył i wł ponownie było wszystko ok.
    Kolejnego dnia włączyłęm konsolę i po 2 minutach pracy ponownie się zawiesiła i zapaliły się 3 czerwone diody. Sprawdzałem kod błędu ale za każdym razem konsola dawała różne kody-najczęściej jednak był to kod 0001-problem z zasilaniem. Kilka razy wył i wł konsolę, sprawdzałem kod błędu i konsola zaczęła działać.
    Działała 2 tygodnie i 3 diodu zapaliły się ponownie. W czym tkwi problem?
    Pomożecie???

    Nie gram zbyt często, zazwyczaj raz/ dwa razy w tygodniu-zazwyczaj w weekend więc czy może być tutaj mowa o przegrzaniu CPU ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. todson88

    todson88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdz czy masz dobrze podlaczony zasilacz...musi zaskoczyc(kliknac) przy wlozeniu . Ja zaraz po kupnie mialem 3 diody i sie okazalo ze nie byl dopiety do konca. A to ze ci konsola sie wiesza to nic nieznaczy ze to rrod zdarza sie,albo plytka sie zatnie albo poprostu zadlugo siedzisz bo w koncu w jakims stopniu musi sie zagrzac jak przesadzisz z graniem. A jesli juz tak sie obawiasz to rozkrec konsole i sprawdz jak sie a sytuacja. Najlepiej kup paste chlodzaca(okolo 10 zl) i naloz zamiast starej to przedluzysz zywotnosc a paste naklasa sie latwo wystarczy poszukac na youtube tam jest pokazane jak to robic profesjonalnie i bezpiecznie.:)
     
  4. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Tutaj są wytłumaczenia wszystkich błędów nic więcej nie potrzeba:

    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/648-wytlumaczenie-wszystkich-bledow-rrod-e64-e65-e66.html


    Skoro kod błędu dotyczy zasilacza to problem jest w nim a nie w przegrzaniu.

    Skoro ktoś kto ma problem z takim czymś wielce prawdopodobne że nie będzie umieć tego zrobić jeszcze coś sobie uszkodzi.
     
  5. Pablo_1982

    Pablo_1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dzięki wszystkim za odpisanie.

    Kabel od zasilacza za każdym razem zaskakuje-sprawdzam dokładnie.
    Konsolę rozkręciłem zgodnie z instrukcjami na youtube:)
    Wentylatory chodzą

    Po rozkręceniu sprawdzałem kilka razy kod błędu i wychodzi 0001 czyli zasilacz. Po włączeniu konsoli na zasilaczu jest zielona lampka czyli też wporządku, byćmoże nie ma styku przy samym gnieździe zasilania....

    A z pastą też nie chcę kombinować bo tak jak wspomniał kolega, nie jestem w tych sprawach takim orłem:) ale wydaje mi się że nie jest to problem przegrzania...

    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły????
     
  6. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Sprawdź na innym zasilaczu.
     
  7. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    odłącz od gniazdka podłącz do innego <- propo 1
    po rozłączaj wszystko i mocno pościskaj od nowa... <-propo 2

    ee ...? problem z gniazdem w x360?
     
  8. Pablo_1982

    Pablo_1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    3 diody

    Dzięki serdeczne,
    sprawdzę na innym zasilaczu tak jak piszesz, chociaż przed chwilą xbox znowu zaczął działać, pograłem z 20 minutek i jest wszystko wporządku
     
  9. Pablo_1982

    Pablo_1982 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dzięki..
    dwie propozycje sprawdzałem i było to samo
     
  10. bajeczny1988

    bajeczny1988 Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To juz brak pomyslow;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum