1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ponowny rod w konsoli.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez terron696, Maj 5, 2009.

  1. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Mam konsolę z płytą falcon .Po około roku konsola dostała roda .Naprawiłem ją za 120 zł .Nie wiem co było tam robione .Wzmianka o dociśnięciu procka wskazuje na xclampa .Po tygodniu konsola się znów zepsuła .Tyma razem błąd 0102.Mam zamiar zakupić nową konsolę .Więc chciałem was spytać ile mniejwięcej można dostać za kosolę w takim stanie .W zestawie pudełko przerobiona konsola działa ale pewnie prędzej czy później znów cośnie tak będzie pad nowy gry arcade kabel composite oraz zasilacz .Może wy macie jakieś propozycje .Ewentualnie mogę ją naprawić i wystawić jako sprawną ale raz nie chcę dodatkowych kosztów naprawy oraz niezadowolonego klienta kiedy uterka powróci.Jeśli dobrze pójdzie do zestawu dojdzie dysk 20 gb .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    ja mialem 2 diody..naprawilem domowymi sposobami konsole i dzialala ponad 2 tygodnie elegancko..potem wyskoczyl rrod na nowo wiec wystawilem konsole na allegro ..tu jest link Xbox 360 Falcon Xtreme 1.41 HDMI + headset+kabel (620909487) - Aukcje internetowe Allegro
    sprzedalem za 400 zl..a jeszcze mi zostal drugi pad ( 80) zl i zostal mi dysk 20gb ( mozna sprzedac za 150_ wiec sumujac wrocilo mi sie 640zl.....wczoraj kupilem nowiutkiego jaspera za 830 zl xtreme 1.51... ......moje zdanie jest takie ze nie ma sensu naprawiac konsoli i ladowac 100-150 za naprawe bo rrod i tak wroci...najlepiej naprawic.opisac co bylo robione i sprzedac..dolozyc i kupic nowego jaspera...jja nie zaluje bo troszke mi sie wrocilo kasy..630 za konsole z rodem to niezle..dolozylem 200 i mam noweczke..a tak to bym wpakowal 150 i za miesiac na nowo rrod
     
  4. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    No wiesz to miałeś fart ja bym nie ładował 400 zł w coś co się na 100% zepsuje po miesiącu dwóch .
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    no dziwni sa ludzie..bo jest napisane w aukcji ze konsola dostala 2 diody..ale patrzylem na kolesia aukcje to sporo konsol kupowal..chyba jakis majsterkowicz..sklada ..naprawia i sprzedaje pozniej
     
  6. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Na początku miałem czarne myśli aby konsole puścić jako sprawną i udać greka zdarza się przecież rod często .Ale jednak dam sobie spokój nie będę mojego nieszczęścia przekazywał dalej zwłaszcza że stać mnie na zakup nowej konsoli bez odzyskania kasy .Właśnie jestem w trakcie rozbierania konsoli .Spróbuję naprawić potestuję i wystawię z opisem co i jak .No więc tak .Rozebrałem konsolę a tu wysypało mi się sporo podkładek .Nie ma xclampów .po prostu dociśnięte to było do radiatora za pomocą podkładek tylko zachowana odległość .A mam jeszcze jedno jaka tempera działa na gumki na pamięci .
     
  7. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    dokladnie nie ma co oszukiwac az tak bardzo...cza sobie wyobrazic swoja mine jak sie zamowilo sprawna konsole a przychodzi rrod..a dotego pozniej moga byc problemy i tlumaczenia...
     
  8. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak chcesz możesz do mnie podesłać może da sie tego xclampa poprawić :p

    Mozna by ja puscic pod hot aira u kumpla konsolka z 0102 smiga juz chyba 3ci miesiac po hot air :p
     
  9. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Spoko już z tym sobie poradziłem zamiast gumek dam elastomer na wysokie temperatury odporny.Ciekawe czy zadziała.No od godziny prawie działa i nie ma śladu zwiechy jutro napiszę czy dała radę noc przetrzymać .

    Czy zastanawiał się ktoś z was czy przypadkiem nie byłoby lepiej jakby xboxa zapakować do obudowy od kompa dać dodatkowe wiatraki prosto na płytę widziałem nawet coś takiego ale kolo 400 zł sobie liczył .Obudowa od kompów z płytami micro atx czy jakoś tak powinna się nadać .zasilanie dla wiatraczków osobne jakieś zrobić .
     
  10. Kulpik

    Kulpik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi własnie dzisiaj wyskoczyły 3 diody :( Jakies pół roku temu miałem to naprawiane i do dzisiaj smigało bezproblemowo. Mam zamiar kupic sobie nowa konsolke a tą co mam teraz chce próbować sam naprawiać. Co radzicie zrobić zeby przywrócić ja do życia??:D
     
  11. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    uzyc opcji szukaj:)
     
  12. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Może napisz jeszcze jaki kod błędu masz .Trzeba nacisnąć przycisk od połączenia pada oraz przycisk otwarcia napędu .Puszczasz i trzymasz otwieranie napędu w sumie 4 razy odczytujesz kod z migania diod
    4=0
    3=3
    2=2
    1=1
    Z domowych sposobów w sumie chyba żaden nie załatwi problemu na zawsze .Najlepiej przelutować procek gpu i pamięci koszt od 200 do 300 zł .
    Ale jeśli koniecznie chcesz sam zrobić to możesz tak .
    1 owijać w koce gacie czy inne materiały ale to może nieodwracalnie uszkodzić konsolę.Chodzi o to aby podgrzać miejsca styku układów z płytą .
    2 zastosować różnego rodzaju dociski Na procek i gpu xclampy podkładki pieniążki i inne na pamięci coś miękkiego odpornego na temperaturę grubości 4 mm potem uruchomić konsolę bez wiatraczków ostudzić i modlić się aby nic się nie spaliło
    3 podgrzać tylko procek i gpu oraz pamięci jakimś źródłem gorącego powietrza .
    Więcej grzechów nie pamiętam .A i ważne aby pastę termoprzewodzącą zmienić na jakąś inną .
    Jak mówiłem wcześniej prędzej czy później konsola się znów zwali więc albo oddasz ją na przelutowanie albo jak i w moim przypadku nabędziesz nową dla spokoju .
     
  13. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    najlepiej to nie byc glupcem i wydawac tyle kasy na naprawe...naprawiany sprzet nigdy nie bedzie juz bez awaryjny..najlepiej to sprzedac konsole na czesci..dolozyc to 300 zl i kupic nowa
    tu jest racja...predzej czy pozniej znow sie rozpierdzieli....lepiej odrazu sprzedac i zbierac na jaspera
     
  14. Kulpik

    Kulpik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest błąd 0102 - Najczęściej spotykany błąd, konsola nie wie co się dzieje - chwilowym rozwiązaniem tego problemu jest wygrzewanie płyty głównej(GPU, MEM, CPU). Skuteczniejszą metodą jest 3RLOD X-CLAMP - pomaga w większości przypadkach. Zaraz będę go rozbierać i zobaczę co da rade zrobić.
     
  15. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Jak to jest że każdy pisze co innego jedni że 0102 to gpu zimne luty drudzy że pamięć gpu ty że to ogólny błąd .Skąd wiadomo kto ma rację skoro w większości z tych przypadków rzeczywiście chodzi zapewne o złe połączenie chipów z płytą .Naprawiane to jak widzę jest w skrócie dociśnięciem i rozgrzaniem płyty aby lepiej załapało .Skąd wiadomo że to akurat był procek albo gpu albo pamięci .Tak naprawdę trzebaby długiego testu najpierw dociskamy tylko pu i patrzymy ile pochodzi potem gpu a cpu zostawiamy jak było .potem pamięci .

    A tak na marginesie mnie pomogł sposób z gumkami .Konsola działa nie zawiesza się narazie .Wystawię ją niedługo na allegro jako chyba i tak uszkodzoną bo nie wierzę aby takie sposoby ją uleczyły .
     
  16. Kulpik

    Kulpik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozebrałem go i okazało sie ze w poprzedniej naprawie zrobili mi chyba gpu (to z mniejszym radiatorem). usuneli blaszke X, nasmarowali pastą i skręcili śrubkami. Zrobie podobnie jak oni z drugim X-em, wygrzeje go i zobacze czy poskutkuje. Zrobie podobnie jak ten gosciu YouTube - RROD FIX.(XCLAMPS)REMOVAL Nie wiem co zrobic z tymi gumkami które znajdowały sie obok blaszek X. Gdzies widziałem ze jedni nie maja nic a inni zawijają pieniążki w tasme i kleje je w miejsce tych gumek niby po to zeby lepiej ciepło oddawały.
     
Wczytywanie...

Poleć forum