1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Popsuty obraz płyty, czy da się naprawić?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez dawid320, Styczeń 12, 2011.

  1. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Ściągłem grę MAFIA 2. Problem w tym, że po włożeniu do XBOX-a piszę tylko: Włącz grę czy jakoś tam, ale po włączeniu jest czarny obraz i po chwili wychodzi komunikat, że płyta jest popsuta, żeby ją przeczyścić bla bla. Poniżej zamieszczam screen z ABGX-a:
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Pytanie czy da się go jakoś naprawić i przy okazji jest ktoś w stanie sprawdzić, czy ta gra jest serio po polsku? Bo jeśli nie, to mam 2 obraz mafii ale ELITe, która niby jest po polsku, ale wiadomo, że ELITE nie ma tego języka. Jeśli obraz nie jest po polsku, to nawet nie opłaca mi się tej gry naprawiać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Po 1 masz źle ustawionego abgxa bo ci nie sprawdza plików crc obrazu(które mogą być uszkodzone). Obraz nie wygląda na uszkodzony z tego co wstawiłeś
    Ustaw dobrze i wrzuć screena
     
  4. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Obraz płyty jest ok.

    Przestaw ABGX na level 3 w autoFix.

    Co do nazwy pliku wnioskuje że jest to polska wersja gry, a co za tym idzie nie ma jej w bazie abgx (co zresztą oznacza żółty napis).

    Tak swoją drogą wybacz sarkazm ale temat do wrzucania logów z obrazów gier jest wiele i zapewne twój trafi na śmietnik.

    Tutaj http://xboxforum.pl/iso-f10/abgx-tu-wklejamy-screeny-problemy-i-pytania-76631.html zadajemy takie pytania!
     
  5. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting faktycznie pojawiło się coś nowego teraz jak dałem na LEVEL 3 w autoFix-ie . Tylko dlaczego po nagraniu nie da się w nią grac? Tak, w sumie masz rację, tam powinienem wkleić, ale myślę, że tu chodzi bardziej o obraz gry dlatego postanowiłem stworzyć nowy temat.
     
  6. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Problem powinien być tam poruszony, wybacz sarkazm.

    Tak naprawdę w obrazie nic się nie wydarzyło, jak wspomniałem z tytułu gry widzę że jest to polska wersja MAFII co oznacza że nie będzie jej w bazie ABGX co oznacza zółty napis.

    Ustaw proszę w zakładce options "check game partytion crc when needed".

    Jeśli obraz będzie czysty i nie pokaże żadnego błędu to oznacza to że problem leży gdzie indziej!
     
  7. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jest wlasnie screen z zaznaczoną tą opcją, którą podałeś. To dziwne, nagrywałem 2x tą grę, raz na maxell, raz na verbatimie i to samo... A mam LT przeróbkę. W sumie teraz przyznaję rację, że tam to powinno wylądować.
     
  8. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Już nie ważne gdzie powinno wylądować =).

    Nie przeczytałeś uważne mojego posta. Poprzedni mówił o ustawieniu autofix na level 3, a teraz proszę abyś ustawił w zakładce Options "check game partytion crc when needed"

    Ustaw zakładkę jak ja:
    http://floyd.boo.pl/abgx.JPG

    a następnie pokaż co Ci pokazało.
     
  9. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale jak było zaznaczone level3 to tak samo była zaznaczona ta opcja ;) ale za to inne wg twojego screena nie były. Wrzucam tutaj nowy screen:
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    obraz brzytwa musi działac na LT

    jak ci nie działa to nie masz LT
     
  11. Dominiqpl

    Dominiqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
  12. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak wgl wyświetla sie zagraj w Mafia 2 to znaczy ze chyba dobrze nagrana,a masz coś z laserem.
     
  13. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest normalnie Zagraj w grę, ale np obrazek Mafia 2(tam gdzie zawsze sie pokazuje jakby okladka z plyty) to jej nie ma. Daje zagraj w grę, jest czarny obraz a po chwili błąd, przetrzyj szmatką cz ycoś. Problem w tym, że nagrywałem ze 2x i cały czas to samo, a inne gry chodza normalnie.

    EDIT:
    Przepuscilem teraz przez ABGX-a ta nagraną gre i pojawia sie takie coś:
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Nie znam się tak bardzo na ang, ale na moje oko to coś z plikiem .dvd, coś może źle zmienia warste czy jakoś tak?
     
  14. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Jak powiedziano, obraz jest żyleta, nie wiem czym nagrywasz ale sprawdź czy nie ma tam przestawionego LayerBreake na sztywno o innych parametrach. Najlepiej otwórz pliczek DVD i zobacz jaki tam masz wpisany "punkt odniesienia" jeśli zły to go popraw na ten który został zapisany w nawiasie jako expected, jeśli tam jest wszystko dobrze to może oznaczać ze nagrywaz obraz płyty nie przez pliczek DVD a przez obraz iso, jeśli jednak to również nie to to program zmienia w takim razie pozycje w której powinien nagrywać 2 warstwę płyty...
     
Wczytywanie...

Poleć forum