1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Porada o RRodzie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gural1205, Kwiecień 17, 2012.

  1. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słuchajcie, proszę o szybką odpowiedz. Zrobiłem reballing GPU w serwisie komputerowym, ale nadal jest RROD. Oni nie nałożyli pasty temoprzewodzącej (czy jakos tak). Czy to od tego może być nadal rrod? Kiedyś wyparowała mi ta pasta i właśnie miałem rroda.
    5
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro nie ma pasty to konsola się przegrzeje i wywali rood. Swoją drogą fajny serwis, skoro żałują na pastę :)
     
  4. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oni wydaje mi sie ze nie znaja się na xboxach. Ale to dlatego może konsola nie chodzić? Bo kiedyś jak mi wyparowała, to się nie chciała włączyć bo był rrod, może o to chodzi?
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    2 diody oznaczają przegrzanie, jeżeli masz 3 sprawdź kod błędu to będzie więcej wiadomo o co chodzi.
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To zimne luty pod GPU, nałożenie pasty raczej tu nie pomoże.
     
  7. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to wymiana kulek nie pomoże na to?
     
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wątpie żeby to było to co chciałeś jak nie było pasty i dalej jest rrod,oddaj im to spowrotem jak dalej to samo albo wez kase spowrotem.
     
  9. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to mają nałożyć pastę czy co?
     
  10. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słuchajcie, może źle to ująłem. On nadal jest u nich, bo wczoraj zrobili reballing, ale mowia ze nadal nie chodzi i są 3 diody. Zapytałem czy nałożyli poste, to powiedzieli że nie. I tak mnie olśniło że kiedyś mi wyparowała pasta i koleś założył nową i działało
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bez pasty to nie zadziała napewno ale rroda nie powino być odrazu tylko za chwile.mają poprawić i żeby działąło skoro biorą za to kase i do takiego serwisu bym drugi raz nie poszedł bo to nie serwis
    edit nie umieją zrobić serwis komputerowy i xbox nie idzie w parze...
     
  12. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No na pewno tam już wiecej nie pójde. Zadzwonić że mają nałożyć pastę?
     
  13. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nałożenie pasty nic nie da, ale jak chcesz to zadzwoń żeby nałożyli tak dla świętego spokoju :)
     
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak nie wiedzą ,że pasta potrzebna jest , to jakim cudem takiego rroda mają pojecię jak naprawić bo problem jest z gpu luty
     
  15. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale podobno te luty naprawia się poprzez reballing
     
  16. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak ale nie w tym serwisie, lepiej zabierz konsole z tamtąd bo się na tym nie znają i daj do prawdziwego fachowcy zanim się z nią nie będzie dało nic zrobić z nią już.
     
  17. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzwoniłem tam, opierdzielił mnie krótko mówiąc, zapytał "myślisz ze siedze w tym interesie od wczraj". Ale mówił że pali się cały okrąg, wszystkie 4 diody
     
  18. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to brak kabla który podłącza się konsole do tv(podłączenia konsoli do tv właściwie)
     
  19. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kolego ten serwis to jakaś porażka, podejrzewam że Twoja konsola nawet nie widziała reballinu. 4 diody się palą bo pewnie nie podłączyli kabla AV.
     
  20. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    powiedz im żeby użyli suszarki/hot air to wstanie na kilka godzin:)
     
  21. gural1205

    gural1205 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko że dałem im mojego componenta. Dałem wszystko, nawet grę. Jutro kumpel sprawdzi, czy był robiony reballing. Tylko że on mówi pewnie że pali sięcały okrąg, a przy rrodzie tez sie pali, tylko jedno mniej, a on pewnie tego nie widzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum