1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik Dashboard] Przeglądarka WWW

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez FICU, Kwiecień 13, 2009.

  1. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Witam. Dziś przedstawie wam jak zdobyć przeglądarke internetową w naszym Xbox'ie 360. Aby korzystać z przeglądarki internetowej w naszym Xbox'ie musimy posiadać aplikację Media Center która jest dostępna w Windows'ie Vista i XP Media Center. W innym przypadku ten tutek nie jest dla ciebie. Xbox musi być podlączony do PC kablem sieciowym który jest dołączony do Xbox'a. Jeśli posiadamy Windows Viste to PC od razu aplikacja Media Center wykryje naszą konsole. Jeśli posiadamy jednak system Windows XP Media Center musimy zainstalować Rollup 2 i Xbox 360 Extender(Rollup 2 - Download details: Rollup 2 Windows XP Media Center Edition 2005,Extender - http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=73537), NET Framework 1.1 i 1.1 SP1(1.1 - Szczegóły pobierania: Pakiet redystrybucyjny systemu .NET Framework w wersji 1.1, 1.1 SP1 -Szczegóły pobierania: Aktualizacja zabezpieczeń plików SYSTEM.WEB.DLL i MSCOREE.DLL z systemu .NET Framework 1.1 z dodatkiem SP1 dla systemów operacyjnych Windows 2000, XP, 2003 x64/IA64.). Jak to wszystko ściągneliśmy instalujemy Update Rollup 2 a następnie NET Framework 1.1 i 1.1 SP1. Następnie wtedy instalujemy Extender. Podczas instalacji pojawi nam się okienko z prośbą o klucz. W tym momencie włączamy Xbox'a 360 i wchodzimy w Windows Media Center. Dajemy kontynułuj i wyskoczy nam w tym momencie klucz, który spisujemy na kartkę i wpisujemy do monitu w PC. W tym momencie mamy zainstalowany Media Center na Xbox'ie. Teraz część dla obydwu systemów. Ściągamy program MCEBrowser(Download MCEBrowser, MCEBrowser 2.2 Download) i instalujemy go. Nareszcie pora testów. Oto filmik przedstawiający test:
    [​IMG]
    Sory zasłabą jakość filmu ponieważ nagrywałem telefonem
    P.S: Nieraz są problemy z przeglądarką widoczne na filmiku bo niestety jest to IE:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Roberus

    Roberus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma żadnej metody żeby to działało na zwykłym XP?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    A po jakie licho komu kolwiek przeglądarka na xboxie jak ma na PC bo przecież i tak musisz mieć uruchomiony PC żeby przeglądarka działała na xboxie
     
  6. Roberus

    Roberus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja bym siedział na xbox'ie a siostra na kompie i spokój by był zero kłótni.
     
  7. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Nie ma żadnej metody na to, aby to działało na XP Proffesional lub Home Edition
     
  8. laki19851

    laki19851 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    A inne dodatki będą normalnie działać? Myślałem żeby wypróbować plugin do skype
     
  9. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Tak będzie wszystko dzialać poprawnie
     
  10. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Można widzieć jaki plugin skype? Możecie mi coś wiecej o tym powiedzieć lub napisać jakie jeszcze istnieją?
     
  11. Sk_uter

    Sk_uter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A mi wogole nie chce sie polaczyc Media Center, mam viste home premium 32bit
     
  12. Flisek

    Flisek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
  13. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Jedna uwaga co do tego poradnika !!
    Nie każda Vista posiada Media Center , wersja BASIC jej nie posiada.
     
  14. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
  15. Luuunatyk

    Luuunatyk Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław. : )
    dobry bajer ale bardziej wolalbym zeby do nowego dasha wprowadzili to jako akutalizacje ze bys mial kolejna ikonke i 'przegladarka.' ; )
     
  16. Sk_uter

    Sk_uter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    The Xbox 360 has unespectedly disconnected from the Media
    Center based PC. This error can be caused by network
    congestion, a network disconnection, or because the PC has been
    turned off. Would you like to reconnect?


    cos takiego mam
     
  17. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    A ty wyłączyłeś PC podczas sprawdzania przeglądarki na XboX'ie?
     
  18. Sk_uter

    Sk_uter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie moglem wylaczyc, bo przegladarki nie dodalem, bo nie chce wogole sie z media center polaczyc, nie wiedac moich plikow z PC
     
  19. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    a zrobiłeś wszystko tak jak w tamtym poradniku co ci podałem?
     
  20. Sk_uter

    Sk_uter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak i na poczatku mam problem z DHCP, ale robie kontynuluj i niby wszystko ok laczy sie i ten blad wyskakuje
     
  21. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    kurcze to nie wiem. U mnie wszystko ładnie śmiga. Może coś w ustawieniach pogrzeb.
     
Wczytywanie...

Poleć forum