1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik] DLC do gier nawet na zbanowanej konsoli

Temat na forum 'Gry' rozpoczęty przez czechux32, Lipiec 2, 2011.

  1. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    odkąd zaczynam zabawe w hack profilu natknąłem się na pewną ciekawostke. Akurat mając do dyspozycji dwie konsole zbanowaną i nie(oba falcony) natrafiłem na ciekawostkę. Na jednej z nich były zainstalowane dodatki DLC na tej niezbanowanej. Po kombinacji doszedłem jak mieć DLC na zbanowanej konsoli. Jeśli już było sorry ale sie na męczyłem pisząc tutka.

    Otóż co będzie nam potrzebne:
    - Gra do której chcemy wgrać DLC (np. Dragon Age)
    - Odpowiednie DLC do gry
    - patch (aktualizacja) do gry

    Zaczynamy:

    1. Sciągamy patcha (aktualizacje) do gry ponieważ w 90% jest ona potrzebna żeby DLC zadziałało wszystkie aktualizacje znajdziemy na tej stronie: klik
    2. Wgrywamy naszą aktualizacje kopiując na dysk konsoli w folderu Cache. Po uruchomieniu gry aktualizacja sama się wgra lub pojawi sie komunikat że znaleziono aktualizacje i wystarczy podtwierdzić jej instalację
    3. Sciągamy DLC (dostępne w necie) wrzucamy je na dysk do Folderu Content/00000000000/
    4. Uruchamiamy gre i cieszymy się dodatkiem do naszej ulubionej gry.

    PS.Może się pojawić problem z wgraniem patcha (aktualizacji).
    Należy wgrac innego patcha lub zmienic język w grze. A gdy to nie zadziałą to niestety czeba pokombinować albo obejść się bez DLC.
    Ja spotkałem własnie się tylko z problemem w tej grze w innych grach na których sprawdzałem DLC wszystko chodziło bez problemu.


    testowane przeze mnie i działa ;D




    Przydało się ? kliknij [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamel12345

    kamel12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak to zadziała to jesteś wielki. Będę próbował.
     
  4. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mi działa ;D sprawidzilem z Dragonem ale z Forza miałem problem te na dole co pisze . zmienilem jezyk na UK i region na UK wgralem dalem PL i git
     
  5. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    O ile komuś zadziałało to niech się wypowie. Ja będę gdzieś jutro koło 19-20 w domu to sobie sprawdzę na AC:B DLC -> Da Vinci.
    Chociaż wolałbym by przed tym ktoś się wypowiedział na ten temat :)
     
  6. DOOMSDEY

    DOOMSDEY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A DLC do Just Cause 2 zadziała?
     
  7. asdqwe

    asdqwe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w black opsie raczej to nie działa bo bo byłem podłaczony do live miałem w nim najnowsza aktualizacje i trzeba było sie drugin paden na hack profil lgowac dlatego nie działa tak mysle
     
  8. Ironkos

    Ironkos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A co z grami na kilku plytach? Np Castlevania. Trzeba miec zainstalowana 1? 2? czy moze obie ?
     
  9. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mam pojecia . 100% działa z grą dragon age:eek:rgins
     
  10. lordostros

    lordostros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sierpc
    nie chcę wam psuć humoru, ale ten sposób działa tylko dla gier, które zostały wydane wraz z wszystkimi dodatkami w wersji sklepowej (np. GOTY edition, Ultimate Collection itp.) i dlatego dodatki do Borderlands, Mafia II, Dragon Age i Forza 3 będą działać. Zresztą, poniżej link jakie dodatki możemy odpalać na konsoli bez JTAG i bez zabaw z profilami:
    XBOX360 ISO
     
  11. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    To ja mam inny kłopot (bo zaciekawiły mnie te Title Update) i jak mam go na pen'ie to gdzie mam go wrzucić na dysk? Czy jedyną możliwością (z tego co wyczytałem) jest granie z title update z podłączonym non stop pendrivem?

    Chodzi mi dokładnie o ten punkt:
    Gdzie jest ta partycja? U mnie na dysku są tylko gry, motywy, muzyka, pliki systemowe, itp. Ale nie widzę folderu "Cache", jedynie jest czyszczenie folderu Cache.
     
  12. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    najlepiej skonfiguruj pena w xbox i w programie USBXTAFGUI otwierasz zawartosc pendriv'a i tam masz dwa foldery cache i content :D
     
  13. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Skąd wziąć dodatki do forzy 3? Na xbox sky są jakieś DLC ale w kategorii Free60 i nie wiem czy zadziałają.Rozumiem że wszystko instalujemy na pendrive?Czy można instalować kilka dodatków?
     
  14. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Próbowałem Title Update do Assassins Creed II i pupa. Nie działa ani UK TU2 ani TU2. Brak reakcji na pendriva gra włącza się normalnie bez jakiejkolwiek informacji o update.

    czechux32 wiem o tym. Tylko mi chodziło o to czy pendriva podczas gry non stop musi być w xboxie czy idzie przekopiować to jakoś na hdd xboxa.


    Assassin jest oczywiście na hdd x360 bo nie gram z płyt.
     
  15. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem bo ja mam pendrive jako dysk wiec u mnie siedzi nonstop (16gibonów wystarcza). ja np w dragonie nie musialem robic aktualki. jedyna aktualka jaka mi dziala(patch) to do f1 2010


    !rockobradford na forum gdzies są dodatki do forzy.tutaj u nas zaraz ci poszukam


    Proszę bardzo ;D wystarczy poszukac trochę
     
  16. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dlaczego jak wgram DLC do Folder Contenet i tak dalej pokazuje mi w grze, że dodatek jest uszkodzony?
     
  17. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @!rockobradford:
    Bo jest niepoprawnie podpisany.
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a mozna prosic jakies linki do DLC ?
    najchetniej bym chcial w Assassin's creed: Brotherhood, Dragon's Age oraz angielskie DLC do MAfii2
    bardzo dziekuje :)
     
  19. czechux32

    czechux32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    dragon age;)


    oraz Mafia 2 wszytskie dodatki

    Kod:
    01 http://www.megaupload.com/?d=FQL7GZVD
    02 http://www.megaupload.com/?d=URA38VY6
    03 http://www.megaupload.com/?d=ITNOOW4I
    04 http://www.megaupload.com/?d=IDQ1XO45
    05 http://www.megaupload.com/?d=6WMJ7G5L
    06 http://www.megaupload.com/?d=RKMYTMLH
    07 http://www.megaupload.com/?d=A26OXPQ5
    08 http://www.megaupload.com/?d=84ALPVAD
    09 http://www.megaupload.com/?d=0TYUAYBM
    Title Update do mafii


    Kod:
    http://www.megaupload.com/?d=PPV8PRU1
     
  20. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli jeśli dobrze rozumiem nie da się nic zrobić?
     
  21. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Wyczytałem że najlepiej Title update itp itd działa jak nie ma HDD w xboxie, czyli w sensie jak używamy pendriva to używamy go jako HDD do xboxa (w pełni - do zrzucania gry itp itd).
    Może dlatego w moim przypadku jest brak reakcji na TU na penie bo mam dysk w xboxie na który zrzucam gry..

    Jak się mylę to proszę mnie oświecić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum