1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik do Flashowania LITEON 83850 i 93450

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez InPirats, Styczeń 6, 2010.

  1. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Odrazu z góry proszę Moderatorów o przeniesienie tego tematu do działu sprzęt->poradniki.


    Zero Lutowania ;)

    Nalezy na początek wymontować cala elektronikę z napędu,zaopatrzyć się w CK3.

    [​IMG]

    Aby odczytać klucz nalezy naciąć 2 ścieżki (cut)tak jak jest pokazane na rysunku poniżej będą to punkty A i B

    [​IMG]

    Zamiast lutowania przewodów do płytki (w celu uzyskania dostępu do GND i 3,3 V), można użyć 3 przewody, jeden koniec pierwszego drutu na stałe podłączyć do 3.3V adapter zasilania za pomocą aligator, i drugim końcu połączyć pin Pogo (nazwijmy to pogo pin B)

    Drugi przewód, jeden koniec można na stałe podłączyć do GND adaptera , a drugi koniec podłączyć do 22 ohm . Użyj trzeci przewód do podłączenia drugiego końca rezystora i podłączyć drugi koniec przewodu do 3 pin pogo, nazwijmy go A. pin pogo

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tak, należy pogo ja na rysunku pierwszym następnie włączyć zasilanie i uruchomić DOSFLASH lub JUNGLEFLASHER . Jeśli widzisz status 0x72, odłącz ten jeden pin od punktu A, następnie kliknij "Czytaj oprogramowania do odczytu firmware i zapisz go. Zrób to kilka razy, aby upewnić się, że jest poprawne.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Następnie te ścieżki które nacieliśmy musimy ponownie połączyć

    [​IMG]


    Teraz przygotowujemy spofa


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Rozwiązywanie problemów:

    Jeśli masz status 0x80, 0x52 lub 0x51, wyłączy zasilanie na 5 sekund i włącz ponownie, to może się zmienić do 0x72


    Tutorial Modification By InPirats.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    juz nie trzeba otwierac w jungle jako target, mozna otworzyc po prostu jako source, jako target ixtreme i spoof source to target.
     
  4. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    przeniesione
     
  5. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam parę pytań:

    czym najlepiej przeciąć ścieżki?

    punkt B na tych dwóch schematach jest inny... to nie ma znaczenia?

    czym najlepiej połączyć z powrotem ścieżki?

    do czytania klucza używamy w JF którego przycisku? READ w MTK Flash32 czy jakiegoś innego?
     
  6. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    może ktoś odpowiedzieć?
     
  7. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    dexter poradził mi nóż tapicerski za 1 zł :D ,ale mozna tez sróbokrętem

    co do tematu to cos sie spierdzieliło i wogle do nie wrzuca na 1 strone,przypadkiem na niego trafiem
     
  8. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Po 1 ,nie polecam tak ciąć PIN 101 bo jest sporo problemow z nim,ludzie palą go i trzeba dobierać się do pinu na flashu.Lepiej zrobić JUMP.

    Aby połączyć sciezki trzeba i tak lutować,jak dostanę naped w nast tyg to postaram sie opisac metode MIX MRA boxxdr i tej z oficialnego tuta JF.
     
  9. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Moim zdaniem ten tutek jest mało czytelny dla zwykłego użytkownika i nie obejdzie się bez lutowania chyba ze użyje się jakiegoś lakieru przewodzącego. Miejsca w których trzeba przeciąć ścieżki są ekstremalne ja bym nie ryzykował.Później morze być problem z lutowaniem w tych miejscach.
     
  10. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Jak znajde czas to na nastepny weekend zrobie porzadny tut MRA na napedzie 74 A0A1 ,i chyba zrobie go na schematach bo fotki z lutami moga byc mało czytelne,szczególnie po moim lutowaniu :d ,lepiej zrobic wiecej prostych cięć i kilka jumpów niż potem brać sie za układ FLASHA i topić te białe cholerstwo.
     
  11. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Jeszcze jedno ten tutek jest już nie aktualny bo użyty jest stary JungleFlasher .Przy nowym nie trzeba robić spofa.
     
  12. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    no faktycznie spoffa się już nie robi,poradnik do modyfikacji.
     
  13. Nestor_

    Nestor_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Czy mógłby ktoś krok po kroku zrobić tutka? nie mając tego ck3. Czy jeśli przetne te ścieżki i ich nie połącze to napęd nie będzie działać?(takie noobowskie pytanie)
    Czy mogą być rezystorki 20OHM?
     
  14. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Koledzy jak wgrać oryginalny FW do Litka 83 v2. Jest taka możliwośc?
     
  15. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  16. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ok ale jak? Jakieś dodatkowe operacje czy po prostu wskazać FW i wgrywać ?
     
  17. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    najpierw wklej klucz i dane do OFW ,potem wgraj
     
  18. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Dzięki o to mi chodziło
     
  19. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jeszcze jedno: OFW 83 v1 pasuje do v2 ?
     
  20. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Masz fw do v1 i v2.Normalnie napęd by działał na tym i na tym FW bo ten sam hardware,ale MS mógłby wykryc ze ktoś manipulował przy napedzie
     
  21. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A pytanko nawiązujące do tematu skierowanego do kolegi Ankoholik czy pojawi się tutek twojego wykonania odnośnie flashowania napędów w tym temacie o którym jakiś czas temu wspominałeś w jednym z swoich postów
     
Wczytywanie...

Poleć forum