1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik] Dual-bios v1.0-1.1

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Gangst3r, Styczeń 23, 2011.

  1. Gangst3r

    Gangst3r Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rzeszów
    Przedstawię sposób na wykonanie dual-biosa na konsolach XBOX w wersji płyt 1.0-1.1 z TSOP o pojemności 1MB.


    Najpierw zaleca się wykonanie tej przeróbki.

    1. Zaopatrujemy się w przełącznik hebelkowy 2-pozycyjny 3pinowy ON-ON:
    [​IMG]
    2. Przygotowujemy 2 biosy o pojemności 512KB (biosy o mniejszej pojemności mogą uszkodzić konsole!)
    3. Lutujemy przełącznik do dual-biosa według poniższych schematów:
    a)[​IMG] b)[​IMG] c)[​IMG]

    4. Następnie odpalamy zmodyfikowanego Evox'a. Wybieramy z listy biosy 512KB i zaczynamy od falshowania pierwszego banku, czyli GROUND (GND) po udanym flashu konsola powinna się uruchomić z nowym biosem. Odpalamy ponownie evox i przełączamy na drugą pozycje przełącznik po czym wybieramy flash kolejnym biosem 512KB (może być tym samym).

    Gratulacje właśnie wykonałeś przeróbkę TSOP z dual biosem!

    Mam nadzieję, że tutorial został czytelnie i zrozumiale napisany.

    Pozdrawiam Gangst3r :devil:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rakowski98

    Rakowski98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łomża
    Dzieki za poradnik . zrobilłem to bez najmniejszego problemu . Jeszcze raz dziekuje
    Pozdrawiam ^^
     
  4. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    co taka przerobka daje ? cos w stylu lt tak jak w 360?
     
  5. Gangst3r

    Gangst3r Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rzeszów
    No powiedzmy, że nie LT, ale coś w stylu Jtaga masz pełny dostęp do możliwości konsoli. Lt bardziej porównałbym z softmodem, czyli zmodyfikowanym dashboardem na dysku HDD.
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    po co wracać do epoki ''murzyna''
    na x360 jest cygnos v2
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na X360 podobnym sposobem z przełącznikiem możesz zrobić dual nand

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  8. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    możesz powiedzieć coś więcej?
     
Wczytywanie...

Poleć forum