1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik - Instalacja: Update, Theme i więcej.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Bigggi, Grudzień 3, 2009.

  1. Bigggi

    Bigggi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam , jako że ostatnio na forum pojawiło się dużo problemów i pytań w sprawie dogrywania patchy, dodatków czy tematów. Przedstawiam prosty w użyciu poradnik który na pewno się komuś przyda. Tym bardziej ze nasz kochany m$ zaszalał i zaczął nas banować :(

    Co potrzebujemy:

    Kabel Sata:
    [​IMG]

    Wejscie w zasilaczu: ( możemy kupić przejściówke/adapter )
    [​IMG]

    Program Xport360 ( Link )

    Jak wgrywać patche lub update gry ?

    1.Odpalamy program Xport360

    2.Wybieramy Dysk ( w moim przypadku jest WD 120gb )
    [​IMG]
    3.Mamy już dostęp do wszystkich plików z dysku ( save, avatar czy muzyka )
    [​IMG]
    Tym sposobem możemy instalowac tez tematy , update gier, a nawet dodatkowe samochody ( np. Forza 3 - pakiet Vip )

    Wgrywanie Patcha na przykładzie Forzy Motorsport 3

    1.Pobieramy Update ____________3_UPDATE-2.rar

    2.Plik wgrywamy bezpośrednio do folderu Cache

    Dysk -> Partycja 3 -> Cache

    3.Odpalamy grę

    Z kąd mamy pewność że patch działa ?
    *wystarczy zobaczyć co się zmieniło (np. dodanie animacji zminy biegów z wnętrza samochodów)

    Nie musimy się martwić że pliki te mają inną nazwe ( dłuższą lub krótszą ) bo i tak konsola od razu sobie z tym poradzi.

    Większość patchy znajduje się na LINK Wystarczy tylko rejestracja ( która jest darmowa )

    Z dodatkowymi tematami jest identycznie lecz zmienia się tylko ich położenie.
    Tematy wrzucamy też na partycje 3 lecz do folderu content a następnie 0000000000000000.

    Wszelkie pytania prosze zamieszczac tutaj, postaram się chętnie pomóc.

    Poradnik pisany na szybko by pomóc paru osobom, wszelkie błędy i nie prawidłowości proszę zgłaszać.

    Q:Czy wgram tym sposobem dodatki typu DLC?
    A:Nie, na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe.

    Q:Czy jest szansa ze po podpięciu strace save?
    A:Zawsze istnieje ten 1%. Jeżeli nie będziesz przestawiał żadnych ścieżek plików typu save to nic nie powinno się stać.

    Q:Czy dostane po ty BANA?
    A:Może tak, może nie. Nikt naprawdę nie wie za co m$ daje bany.

    Q:Czy mogę wrzucić tym sposbem demo na dysk?
    A:Tak, sprawdzałem osobiście i wszystko działa jak najlepiej.


    New:

    Jeżeli windows zainstalował swoje oprogramowanie odnośnie nowego sprzętu (dysku) i nie wykrywa go żaden z programów, to proszę spróbować programu FATXplorer.

    LINK
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Galan

    Galan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    a moze wiesz skad można pobrać ubrania dla avatarów i gdzie je wgrać
     
  4. kwiatasek

    kwiatasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, że ten poradnik jest tylko dla osób co mają kompa stacjonarnego w domu. Niestety nie wielu jest już w posiadaniu czegoś takiego. Może wiesz jak te wszystkie operacje update-ów wykonać w przypadku laptopa? Pewnie jest potrzebny jakiś kabel kit który można podłaczyć do dysku obudowy bez jej zdejmowania
     
  5. Bigggi

    Bigggi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam stycznosci z laptopami ale mysle ze musial bys kupic cos dodatkowego, jak wyzej powiedziales cos w rodzaju kit'a.
     
  6. Galan

    Galan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość

    Kup to: HDD IDE SATA na USB ADAPTER KABEL zewnetrzny DYSK (817674504) - Aukcje internetowe Allegro
    sam to mam i podłączam tym dyski do laptopa
     
  7. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    takie pytanie :)
    jak coś zrobimy tym to grozi to banem? czy jest jakieś niebezpieczeństwo? :D
     
  8. adams6280

    adams6280 Guest

    a na win 7 mozna przez ten program korzystac ??bo raz podczepiałem dysk do pc i przez jakis inny program brałem i save sie usuneły ;/
     
  9. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    A mi ten program nie widzi dysku. Komp widzi a program nie. Co robić??
     
  10. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Teraz nawet xbox go nie widzi. Nic nie zmieniałem a nie działa.
     
  11. Bartooo

    Bartooo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    OPOLE


    Czy ktoś już próbował patchy z tej stronki podanej w tutorialu. Szukałem do Forzy i nie umiem znaleźć. Czy Car packi takie jak Hyundai Car Pack też można pobrać i wgrać ?? pomóżcie a podziękuje:confused:
     
  12. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mi nie działa. Kupiłem dziś transfer kit, wgrywam i do cache i nie mam animacji - gra zainstalowana na dysku. Prosze o pomoc.
     
  13. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    Mi również nie działa.
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. DarthJason

    DarthJason Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi działa. Z tym że ja używam do wrzucania programu "Xplorer360 Extreme 2"
    Wgrałem w ten sposób kilka Aktualizacji i Premium Theme.
     
  16. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ja jak wgrywam aktualizację to pokazuje mi się ona w dwóch miejscach - sprawdźcie u siebie. Wgrywam ja do Cache a pokazuje się dodatkowo w Content i mam ją tu i tu.
     
  17. yogin81

    yogin81 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A czy da się jakość wgrać patcha jeżeli mam xboxa w wersji Arcade i nie posiadam podłączenia do neta?
     
  18. k3ksik

    k3ksik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    czy jest możliwość zgrywania patchy z dysku konsoli? a potem ewentualnie wgrać na inną?
    Chciałbym z konsoli kumpla zgrać patch spolszczający call of juarez (jeżeli ktoś ma już zgrany to mógłby podesłać link to wtedy nie musiałbym zgrywać :) )
     
  19. JanKowalski

    JanKowalski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Czy żeby zaktualizować sobie grę trzeba wgrać wszystkie dostępne update'y czy tylko ten który jest ostatnim? Bo np. do Forzy 3 są dwa #1 i #2.
     
  20. Bigggi

    Bigggi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zainstaluj pierw pierwszy a potem drugi wtedy wszystko bedzie pewnie na 100% dzialac.
     
  21. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Komp niepowinien ci wykryć dysku, dysk powinien być widzialny tylko w specjalnych programach (np. Xport360, Xplorer)... pewnie masz Viste i dysk podłączyłeś bezpośrednio do płyty głównej, Vista chciała ten dysk rozpoznać i ci namieszała w nim. Sam tak kiedyś zepsułem sobie dysk 20GB od Xbox'a, dysku nie udało sie odratować, poszedł do kosza... Dlatego polecam wam zakup kontrolera VIA SATA, bo na nim jest mniejsze ryzyko, że system sam ci dysk uwali.
     
Wczytywanie...

Poleć forum