1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik] Nagrywanie gier pod LT 3.0 na płytkach platinum

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez SerwisKonsol, Luty 11, 2012.

  1. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam
    W odpowiedzi na pytania forumowiczów zamieszczam krótki poradnik jak nagrywać gry na LT 3.0.

    Krok pierwszy.

    Sciągamy plik: iHAS-124B-AL0S-platinum..bin

    Jest to przygotowane firmware pod płytki platinum MBIPG101-R12-00

    Krok drugi. Otwieramy flash utility. Klikamy write flash i wrzucamy wcześniej pobrany plik.

    Krok trzeci. Wchodzimy w EEPROM utility i zakładka options. Zaznaczone MA BYĆ TYLKO SMART BURN!!!! Inaczej gra się nie nagra. (pokazane na screenie).

    Krok czwarty. Wchodzimy w IMGburn, opcje i write i ma być włączone OPC! Wszystko tak jak na screenie.

    [​IMG]

    Krok ostatni - nagrywamy grę.

    Program IMGburn, prędkość 2,4x z włączoną weryfikacją.

    Mam nadzieję, że pomogłęm.

    Pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kropla1

    kropla1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    potwierdzam, działa! Forza motorsport 4 już nagrana :)
     
  4. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
    Ja mam takie pytanie czy trzeba najpierw wrzucic LT MAX i pozniej ten do plytek platinum czy od razu mozna wrzucac ?
     
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Nawet jak masz nie przerobiona wrzucasz ten plik co wrzucilem, reszta jak w poradniku.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Oczywiście layerbreak automatyczny.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  7. alessandro_cheat

    alessandro_cheat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście będzie działać z dysku ?
    -nagrywarka wiem _ flash obcykane mam z góry mówie :p
     
  8. roman988

    roman988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dołączam się do wątku mam podobny problem a mianowicie:
    -Mam konsole Xbox360 Slim 250gb LT 3.0 (jeżeli wierzyć gościowi co ja przerobił)
    -Wypalam obraz(w tym przypadku Assassin's Creed: Revelations przepuszczony przez abx360 1.0.6) tez na platinumach (MBIPG101-R12-00). Płyta wypalona pomyślnie, weryfikacja pomyślna (abx360 i imgburn na ustawieniach z tego poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-f31/%5Btutorial%5D-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-a-120365.html dodatkowo ustawienia w eeprom: SB: on FHT: on OSW: off OHT: on bez OPC prędkość 2,4x nagrywarka ihas124-->524 z FW pod te platinumy).
    Próbowałem wcześniej NFS:The Run na różnych ustawieniach w eeprom z OPC i bez, 8 płytek do kosza.

    Zarówno w AC:R jak i wszystkich przypadkach NFS:TR wywala w xboxie komunikat o przetarciu ściereczką.

    Narazie nie mam możliwości nagrania na verbatimach jak przyjdą na pewno spróbuje.
    Gry XGD2 nagrywają się bez problemu i instalują na dysku (gta4, MK, PoP, Dante Inferno,AC) na każdym rodzaju płyt DVD+R DL miałem nawet takie wyprodukowane dla tesco.

    Mam jeszcze 3 pytania:
    1- odnośnie abx360 1.0.6 jak przepuszczam przez niego gry XGD2 to one będą tylko chodzić na LT3.0 czy pójdą tez na LT2.0 (chce się upewnić ze mam 3.0 w konsolce. Jak nie to do serwisu i WPRDL dla sprzedawcy)

    2-Czy jak nie chce grac online to mogę wypalać kopie XGD3 prędkością 4x czy 2,4x musi być.

    3-!SerwisKonsol mówiłeś ze płytka się nie nagra chodziło ci o ten z przetarciem ściereczką.

    Mój FW do ihas524 pod platinum (MBIPG101-R12-00) moze jakiemus znachorowi sie przyda go oblukac lub przetestować:
    Platinum (MBIPG101-R12-00)

    Jakość AC:R
    [​IMG]

    Log przepuszczony przez abx360 AC:R z płyty po nagraniu wygląda dobrze żadnych zółtych czy czerwonych napisów same zielone.
     
  9. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czesc.

    Czy ja mogę odrazu wgrać ten fw pod platiniumy, czy wczesniej musze robic jakis crossflash(Co to jest?) ?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Możesz wgrać odrazu to firmware, jeśli masz Liteona Ihas 124B.
    Crossflash jest to przerobienie Liteona Ihas 124B na droższą wersje 524B. (dodaje opcje LabelTag i SmartErase)
     
  11. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok dzięki, rozumiem.
    1.Gdzie znajdę plik na przerobienie na 524b ?
    2. A jeśli, miałbym przerobioną na 524. To znajdę fw pod platinium MBIPG101-R12 ?
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1 osoba to lubi.
  13. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wszystko ustawione jak w poradniku, nagrała się w 100% ale przy weryfikacji 49% wyskakuje błąd. Czym może być spodowany ? Forza 4.

    [​IMG]
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Słaba płyta.
     
  15. kubulus

    kubulus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zmarnowałem 5 płyt zanim trafiłem odpowiednie ustawienia.
    Te z poradnika również u mnie powodowały error.

    Ustawiłem tak:

    MBIPG101-R12-00

    SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING OFF
    IMG BURN
    -OPC On
    -Burn proof OFF
    -prędkość 2.4x
    -bufor 240mb

    3 płyty nagrane bez błędów zainstalowane na dysku.

    Raz spróbowałem z opc off jak kolega wyżej, płyta nagrała się bez błędów( według imburn), ale nie instaluje się na dysku i po kilku minutach gry xbox się zawiesza.
     
  16. arekspeed

    arekspeed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MBIPG101-R12-00

    SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON
    IMG BURN
    -OPC On
    -Burn proof OFF
    -prędkość 2.4x <==== NIE PALI 2.4 tylko 4 a niby fw jest odpowiednie i co na to poradzicie?
    -bufor 200mb

    wgralem ponownie fw i teraz w magiczny sposob jest 2.4 !
     
  17. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli mam iHASa 324b to mogę wgrywać ten plik pod platinum (pisze tam 124b) czy nie ? bo z tego co widziałem w plikach z firmware oprócz nazwy praktycznie się nie różnią.
     
  18. mud

    mud Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Impossible Pictures - Download - 4shared - marko markovic
     
Wczytywanie...

Poleć forum