1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik] Przeróbka software'owa SOFTMOD by Gangst3r

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Gangst3r, Styczeń 23, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Gangst3r

    Gangst3r Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rzeszów
    SOFTMOD by GANGST3R
    Witam!

    Chciałbyś, aby Twój stary dashboard wyglądał tak:
    [​IMG]-> [​IMG]

    Jeśli tak, to przedstawiam najprostszy i najszybszy sposób na przeróbkę software'ową konsoli Xbox1! Przedstawiam najprostszy i najszybszy sposób na przeróbkę software'ową konsoli Xbox1! Nie musisz nagrywać żadnych linuxów na płytę (przez co nie tracisz płyt CD/DVD), tracić czas na wywoływanie błędu 12, a także wyłączać swojego komputera! Wszystko czego potrzebujesz to paczki z moim softmodem oraz programu Xplorer360! Całość waży ok. 11MB!!!

    Przeróbka działa na każdej wersji konsoli 1.0-1.6 z zablokowanym dyskiem!

    Sposób przeróbki moją metodą jest bardzo prosty i szybki, więc poradzi sobie z nią każdy nawet największy laik!
    Zabieramy się do roboty!

    Czego potrzebujemy:
    Paczki z softmodem - DOWNLOAD: (archiwum zawiera 5%danych naprawczych)
    Bez aplikacji:
    RAPIDSHARE
    MEGAUPLOAD
    Z aplikacjami (wrzucasz je na partycję 5):
    RAPIDSHARE
    MEGAUPLOAD
    Wolną taśmę IDE w komputerze
    Torx 10 i 20

    1. Rozbieramy konsole i ściągamy górną obudowę.
    2. Włączamy konsole i czekamy, aż dashboard się uruchomi (musi być włożony kabel AV).
    3. Podmieniamy taśmy IDE w od dysku HDD Xbox'a na tą od PC (dysk musi być ustawiony na Cable Select).
    4. Uruchamiamy menadżera urządzeń (prawym przyciskiem myszy -> mój komputer -> zarządzaj)
    5. Następnie dajemy <i>Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu</i> (patrz Rysunek 1).
    [​IMG]
    Rysunek 1

    6. Pokaże się informacja o odnalezieniu nowego sprzętu (patrz Rysunek 2), czekamy aż pojawi się komunikat o poprawnym zainstalowaniu i na liście pojawi się nasz nowy dysk (patrz Rysunek 3).
    [​IMG]
    Rysunek 2

    [​IMG]
    Rysunek 3

    7. Uruchamiamy program Xplorer360 i wybieramy Drive -> Open -> Harddrive or Memcard... (patrz Rysunek 4).
    [​IMG]
    Rysunek 4

    8. Na liście po prawej stronie pojawią się partycje, gdzie wchodzimy na partycje 3 (dysk C) (patrz Rysunek 5).
    [​IMG]
    Rysunek 5

    9. Usuwamy wszystkie pliki z tej partycji (patrz Rysunek 6) i kopiujemy te z paczki poprzez przeciągnij i upuść (drag'n'drop) (patrz Rysunek 7).
    [​IMG]
    Rysunek 6

    [​IMG]
    Rysunek 7

    10. Na koniec możemy odinstalować nasz dysk z komputera (patrz Rysunek 8), po czym zamieniamy taśmy i wyłączamy konsole.
    [​IMG]
    Rysunek 8


    Testowanie na konsoli 1.1 z zablokowanym dyskiem 15GB WD

    TIPS:
    Co zrobić, jeśli wyskoczy nam komunikat "Could not find a FATX drive to open!" :
    1. Przestawić zworkę z CS na Master i na odwrót.
    2. Poczekać ok 2-3min pod odpaleniu dashboardu za nim podmienimy taśmy IDE.
    3. Sprawdzić czy nasz nowy dysk został poprawnie zainstalowany na PC.
    4. Taśma IDE od PC nie jest uszkodzona i dobrze ją podpięliśmy.
    5. Czy przypadkiem kabel AV nam się nie odłączył i nie mruga dioda.
    6. Sprawdzić czy na taśmie IDE nie ma innych podłączonych urządzeń na Master.

    Po ponownym uruchomieniu pokazuje nam się dashborad UnleashX gotowy do pracy!

    Gratulacje!!! Właśnie przerobiłeś swoją konsole softmodem!!!


    Tutorial i zdjęcia by Gangst3r. All rights reserved.
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorbogacz

    igorbogacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałbrzych
    mam pytanie o co chodzi w tym zdaniu ' Przestawić zworkę z CS na Master i na odwrót'
     
  4. koli84

    koli84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi o zworke przy dysku twardym konsoli... najczęściej można ją umieścić w 3 pozycjach: MASTER, SLAVE i właśnie CABLE SELECT... Jeżeli nadal nie wiesz o co chodzi to nawet się za to nie bierz.

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
  5. igorbogacz

    igorbogacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałbrzych
    mam pytanie w konsolce miga dioda na czerwono i napisy po angielsku a w rogu cyfra 07 wiem ze uwaliłem dysk lub utraciłem dane z niego ktoś wie jak to naprawić
     
  6. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    07 wyjmowałeś dysk i przestawiałeś na nim zworke?
     
  7. TitusVII

    TitusVII Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy mogę wykonać taką przeróbkę nawet gdy mam skasowany z dysku dasbord? Po włączeniu konsoli pojawia sie na tv błąd 13 mówiącu o braku biosu
     
  8. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  9. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
  10. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Ta przerobke da sie wykonac na kazdej konsoli? Mam tu na mysli czy wersja konsoli typu 1.1 lub 1.5 bedzie odpowiednia? I czy zadziala na konsoli np. z napedem Samsung lub LG?


    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    na każdej, nawet na 1.6
    10 min roboty i konsola przerobiona
     
  12. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Czy na softmodzie da sie odpalic XBMC?
    Dziekuje za pomoc ;)

    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Mistrzu, właśnie po to instaluje się softmoda. żeby mieć xbmc - bez tego nie ma sensu przerabiać konsoli
     
  14. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Dzieki za pomoc, chcialem jeszcze sie jeszcze dowiedziec xbmc bedzie startowalo z automatu tak? Zamiast dashboardu?
    A i pytanko czego nie robic zeby nie rozwalic przerobki?
    Wyslano z mojej Toshiby AC100. :)
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. pobierz PUCHATY autoinstaller to zainstaluje Ci bootowalnego xbmc
    2. czego nie robić ? nie formatować dysku
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum