1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Poradnik] Spolszczenie napisów w TES V: Skyrim

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez przemexss, Listopad 12, 2011.

  1. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Jako, że nasza kochana Cenega nie wydała Skyrim'a po polsku sam pokusiłem się o adaptacje spolszczenia PC do wersji Xbox 360.
    Oto krótki poradnik:

    Co jest nam potrzebne do spolszczenia:
    -Xbox Backup Creator v2.9.0.345
    -Zmodyfikowany plik Skyrim - Interface.bsa Klik
    Narazie poradnik będzie bez obrazków, ale myślę, że każdy sobie poradzi.

    Ostrzeżenie. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Z tak zmodyfikowaną kopią gry pod żadnym pozorem nie łącz się z Xbox LIVE!
    Nie odpowiadam za bany i flagi spowodowane graniem na zmodyfikowanej kopii.


    1. Uruchom Xbox Backup Creator wejdź w zakładkę image tools i kliknij image browser
    2. Otwórz swój obraz za pomocą File -> Open Image File
    3. Wejdź w folder data i za pomocą opcji replace podmień plik Skyrim - Interface.bsa
    4. Nagraj grę i ciesz się Skyrim'em po polsku

    Moja wersja działa z Releasem który wyciekł 1.11.11 lecz spolszczenie powinno działać z każdą wersją.

    Zezwalam na rozpowszechnianie tego poradnika lecz proszę o dopisanie kto jest jego autorem.


    Jeszcze jedno. Jeśli kiedykolwiek grałeś już na swojej konsoli w Skyrim musisz wyczyścić cache, a jeśli instalowałeś grę na dysku musisz ją usunąć.


    Uwaga gra z aktualną wersją spolszczenia nie instaluje się na dysku. Z płyty działa bez problemów.


    Update:

    Jako, że Title Update 1 zawiera w sobie poprawki dla lokalizacji, niektóre zwroty po instalacji patcha mogłyby być znowu po angielsku.
    Wyedytowałem patche, tak aby zawierały polskie poprawki lokalizacji które pojawiły się na steam'ie
    Oto linki do spolszczonych patchy w zależności od media ID:
    2517ABF8
    60E970A7
    34F5B6C3
    67A8F227

    Proszę o sprawdzenie patchy i potwierdzenie czy działają poprawnie.
    Po wgraniu patcha powinna się zmienić wersja gry która widoczna jest w lewym dolnym rogu w menu pauzy.

    Patche proszę wgrywać zgodnie z tym poradnikiem.
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    wywala mi bład przy próbie odpalenia Xbox Backup Creator
    windows 7
     
  4. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale to jest lt2.0 czy jtag?
     
  6. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    wersja przemexss jest dla LT 2.0 ale Tylko dla zbanowanych konsol albo takich którzy mają gdzieś Live w ogóle
     
  7. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jest szansa dla lt2.0 + live?
     
  8. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tzn. Mi głównie chodziło o to aby z grą w napędzie nie łączyć się z live.

    Właściwie to żeby microsoft zauważył, że kopia jest modyfikowana, konsola musiala by sprawdzać sumę kontrolną całej płyty, a tego raczej nie robi (oprócz forzy4 bo o to chodzi z CIV).

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
  9. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fajnie jakby tak można było wgrywać mody do GTA IV.
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kolego chyba Ci się pomyliły tematy.Spolszczenie do GTA 4 już dawno istnieje jakby co.
     
  12. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spolszczenie działa IDEALNIE. Żadnych błędów, wszystko spolonizowane. Wielkie dzięki
     
  13. pecoo

    pecoo Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest wersja z napisami i dubbigiem?
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Najpierw sprawdź wielkość pliku do pobrania a później pomyśl.

    Kurde w tej postaci jest to dla mnie bez wątpienia gra tego roku :)
     
  15. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli ktoś już wgrał i wszystko działa niech napisze w temacie. Im więcej pozytywnych opinii tym więcej ludzi skorzysta.

    Jest też taki przycisk "przydatne" :)
     
  16. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gry nie da się zainstalować przy 71% wyskakuje ściereczka. Nagrywane na iHAS124B z FW c4eva + Verbatim
     
  17. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kurczę mam to samo co Mucha.
     
  18. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A jakim programem nagrywałeś ?
     
  19. pecoo

    pecoo Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  20. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ImgBurn 2.5.6.0 z włączonym OPC nagrywane x4. Wiesz każda gra XGD3 instaluje mi się poza tą jak zrobiłem replace pliku.
     
  21. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Prawdopodobnie chodzi tylko o instalacje na dysku.
    Niestety nie sprawdziłem tego.

    Ale w ogóle nie zalecam instalacji Skyrima na dysku gdyż mogą się pojawić problemy z teksturami.
     
Wczytywanie...

Poleć forum