1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradniki jak zmniejszyć ping grając na Xlink Kai

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maclogan, Styczeń 20, 2010.

  1. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Proszę o ewentualne przeniesienie tych poradników do odpowiedniego działu a nie usuwanie ich gdyż mogą się komuś przydać !


    Poradnik ten wygrzebałem kiedyś dla kumpla w necie . Z tego co wiem ( choć sam go nie sprawdzałem ) sposób ten działa i pozwala na np. zmniejszenie pingu co może ułatwić połączenie przez Neostradę , z którą są spore problemy jeśli chodzi o ping podczas próby gry przez Xlink Kai .

    Jest to metoda polegająca na dodanie nowego pliku do rejestru właściwie nigdy się na tym nie zawiodłem i zawsze mi pomagało.

    A więc aby zmniejszyć lagi należy:

    1.Wchodzimy w Start---> Uruchom

    2.W okienku wpisujemy "regedit"

    3.Odnajdujemy katalog "HKEY_LOCAL_MACHINE" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    4.Odnajdujemy katalog "System" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    5.Odnajdujemy katalog "CurrentControlSet" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    6.Odnajdujemy katalog "Services" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    7.Odnajdujemy katalog "Tcpip" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    8.Odnajdujemy katalog "Parameters" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    9.Odnajdujemy Katalog "Interfaces" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

    10.Następnie przeszukujemy katalogi aby dotrzeć do tego w którym znajdują się pliki "Dhcp..."

    11.Następnie naciskamy w oknie Prawym---->Nowy---->Wartość DWORD.

    12.Wpisujemy "TcpAckFrequency" jako nową nazwę wartości DWORD.

    13.Naciskamy na "TcpAckFrequency" prawym klawiszem następnie na "Modyfikuj"

    14.W okienku które się pojawi zmieniamy dane wartości z "0" na "1" i ustawiamy system na "szesnastkowy" na koniec zatwierdzamy OK.

    15.Restartujemy komputer.
    Gdzie na Viscie jest to "Uruchom" ? - Win + R.


    Oraz drugi poradnik , podobno sposób poniżej nie działa lub działa tylko w niektórych przypadkach . Spróbować można gwarancji , że u Ciebie zadziała , nie ma .

    W tym artykule postaram się przybliżyć od dawna nurtujący problem, którym jest zbyt wysoki PING.

    W internecie jest mnóstwo opisów, które mówią nam jak zmniejszyć Ping, jednak tak naprawdę nie ma żadnego “gotowego” sposobu na jego zmniejszenie. Głównymi czynnikami które powodują zwiększeni pingu to np. praca różnego typu programów p2p w tle systemu, różnego rodzaju komunikatory, mała przepustowość naszego łącza, oraz inne programy pobierające w jakimś stopniu nasz transfer.

    Następnym powodem naszego problemu, może być zainfekowany system poprzez wirusy, robaki itp. Tego typu “śmieci” mogą znacznie obniżyć wydajność naszego łącza internetowego. Poniżej podam sposób w wyniku którego Nasz ping powinien zmaleć.

    Zmniejszenie pingu poprzez zmianę konfiguracji systemu

    Niewielka część z Nas wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje “UPDATE”. Funkcja ta została stworzona specjalnie po to, aby rezerwować 20% przepustowości naszego łącza internetowego. Wyłączenie takiej rezerwy może zmniejszyć twój ping nawet o 5-10 ms.

    Aby wyłączyć ową rezerwę należy uruchomić narzędzie “ZASADY GRUPY“. Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom, tam wpisujemy “gpedit.msc” następnie wciskamy “OK”. Na naszym ekranie ukaże się pożądane narzędzie.

    Z menu po lewej stronie wybieramy “Szablony Administracyjne” następnie w głównym oknie wybieramy opcję “Sieci” potem “Harmonogram Pakietów QoS” i “Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość“. Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje: Nie Skonfigurowano, Włączone, Wyłączone. Wybieramy opcje “włączone” i w okienku “Limit Przepustowości” (%) ustawiamy na 0 ( zero ). Następnie klikamy “Zastosuj” i OK. Teraz już możemy zamknąć okno “Zasady Grupy“.

    Zostaje nam teraz zrestartować komputer. Po zrestartowaniu cieszymy się pingami o 5-10 ms mniejszymi


    Proszę o ewentualne przeniesienie tych poradników do odpowiedniego działu a nie usuwanie ich gdyż mogą się komuś przydać !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pietrasz

    pietrasz Guest

    podaj źródło wiem że to kopiowane z innego forum :p
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Żródła nie mam zapisanego . Skopiowałem do notatnika ale bez adresu strony i innych szczegółów . Tak jak pisze na początku przed poradnikami " Poradnik ten wygrzebałem kiedyś dla kumpla w necie " z tym ,że było to już dość dawno . A ostatnio robiłem porządki na kompie i te poradniki znalazłem i dałem tu na forum .
     
  5. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Według google, poradnik jest skopiowany STĄD. Co do poradnika uważam, że nie da się zmniejszyć pingu tylko po dodaniu wpisu do rejestru. Ping zależy od twojego łącza. Załóżmy, że masz NEO download: 512Kb/s upload: 256Kb/s. Wierzyć mi się nie chce, że dzięki dodaniu wpisu, z pingu 120ms zrobi się 60ms.
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Działa czy nie działa , spróbować można . Kumpel dla którego to znalazłem ( pierwszy sposób ) cieszył się , że działa . Mi to nie jest do niczego potrzebne bo posiadam dość dobre i nowoczesne łącze ( nie Neo czy inne wynalazki ) i nie mam takich problemów . Wstawiłem dla innych i jeśli komuś zadziała i przyda się to dobrze .
     
  7. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    zrobiłem to co wkleiłeś i... Nie działa ping jest nadal ten sam
     
Wczytywanie...

Poleć forum