1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Porady dla newbie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sethcab, Maj 4, 2010.

  1. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    Witam serdecznie wszystkich :)

    Mam pewne pytanka. Do tej pory jechałem na Playstation 2 ale postanowiłem że czas przejść na konsolkę dla takich tytułów jak UFC Undisputed, Tekken 6, GTA IV (na PC moim niegrywalne). W związku z tym zakupiłem sobie Xboxa ponieważ PS3 troche straszy ceną a poza tym zawsze wolałem Xboxy :)

    Kupiłem Arcade jak narazie, jak byłyby wciąż Premiumy w produkcji to pewnie bym wziął tą wersje, bo na Elite narazie mnie nie stać a już nie miałem cierpliwości na dalsze odkładanie hajsu :D

    Jak narazie posiadam następujące gry:
    Dragon Ball - Raging Blast, Fifa 10, Fight Night Round 4, GTA 4, Mortal Kombat DC vs Universe, PES 10, Skate 2, Soul Calibur 4, Super Street Fighter 4, Tekken 6, UFC 2009, UFC 2010 Demo.
    Co jeszcze pobrać? :)

    Następne moje pytanie dotyczy dysku. Jeżeli kupie dysk twardy, to bede musial otwierać XboXa i coś kombinowac czy łatwo się wpina?
    [​IMG]

    Pozdrawiam

    Edit: Co jeszcze powiecie o przeróbce iXtreme LT ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    hmmm z dyskiem to jest ciężka sprawa, samemu go nie włożysz nie tracąc gwarancji, od tego jest serwis MS, biorą 150 zł za włożenie dysku..

    Ściągnij sobie AC1 i AC2, genialne gry

    PS: dysk wkładasz od góry, tylko musisz zdjąć tą plastikową przykrywke...

    :D
     
  4. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Co do gier to sporo tego jest . Ja mogę polecić tak na szybko : Ninja Gaiden 2 , Alan Wake , Star Ocean 4 , Lost Odyssey , Fable 2 goty , Earth Defense 2017 i sporo innych .

    Z HDD nie ma problemu z podłączeniem jest proste i nieskomplikowane ( oczywiście z oryginalnym HDD )
     
  5. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Z dyskiem nie ma problemu... wpinasz go po prostu do konsoli i działa... a co do gier to np. : AC1,2... Dante's Inferno... Bayonetta... Forza 3... L4D2... Bioshock... ME1,2... Ninja Gaiden 2... BC2... MW2
     
  6. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    no to koledzy troche sprzeczne informacje mi podaliście ^^

    mowa np. o takim dysku, z tego co czytam to jest on oryginalny nowy itp itd
    link
    jeżeli nie można dawać stron do sklepów to przepraszam, nie wiedziałem, zaraz usunę.
     
  7. Patrykosek2

    Patrykosek2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    no to faktycznie wygląda całkiem banalnie ^^

    A co mozecie powiedziec na temat przeróbki iXtreme LT 1.1?
     
  9. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    no to po prostu wkladasz go od gory , nie musisz nic otwierac itd. gry godne polecenia: bc2-przez live miazdzy.Assassins creed 2 ,gta eflc(dwa dodatki)
     
  10. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    HDD po prostu wpinasz [jak masz oryginalny]
    Gier to TAK : GOW 1 2 AC 1 2 NHL 2010
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    stary ja sobie jaja robilem, w PS napisalem co i jak :)
     
  12. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    @Mnih - kurde, sorry :D nie zauważyłem Post Scriptum ^^
     
  13. Asster PL

    Asster PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    LT 1.1 jest to najnowszy flash napedu od xbox'a . Mowia , ze jest on nie wykrywalny przez M$ ale to sie okaze wkrotce przy fali banow ;>. Kazda gra na nim odpali , nie trzeba przejmowac sie tzw. "wave'ami", nie trzeba uzywac plyt aktywujacych (Active Iso / Taki Magic Swap PS 2-dwojki :D) Czyli ogolnie mozesz teraz grac w kazda gre nie oryginalna.
     
  14. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    @Asster PL - dzięki za odpowiedź. Ja nie mam zamiaru bawić się w live chociaż bardzo bym chciał ale odmówiłem sobie sporo melanży żeby odłożyć na konsolkę i teraz na pewno nie chce mieć jej zbanowanej więc mój Xbox nawet nie dotknie kabla od internetu :)

    Fajnie że nie będę się musiał bawić w płyty aktywujące, i patchowanie obrazów, kumpel ma też X'a ze starszym softem i właśnie ma trochę zabawy zanim odpali nowsze gry, ciesze się że ja nie będę musiał się z tym użerać ^^
     
  15. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ja mam xtreme 1.6 i wystarczy 360VavesPatcher i pare sekund i z vave4 na veve3 przechodzi i może sie wypalać wiec zabawy z tym nie ma
     
  16. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    aha no dobra to jednak nie tak źle ^^

    a powiedzcie mi na ile gry trzymaja baterie w padach? :p
     
  17. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Mi Duracell starczają na ok. 3-4 tygodnie grania
     
  18. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    mi energizery starczają na tydzien po 3 godziny grania dziennie
     
  19. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zależy ile grasz, czy masz włączone wibracje. Ja gram sproro i na energizer 2500 gram tydzień.
     
  20. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    Aha no to dziekuje bardzo za odpowiedzi :)

    jak bede miał jeszcze jakieś pytania to będę pisał ^^
     
  21. sethcab

    sethcab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iława
    Okej wiec pisze bo mam pytania.

    Kupuje dysk, mam do wyboru 20gb za 70zł albo 60gb z 110 zł. Moje pytanie brzmi - ile gier sie zmieści na pierwszy i ile na drugi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum