1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradźcie w sprawie kabla :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil767, Maj 11, 2013.

  1. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zamierzam kupić kabel VGA do Xboxa 360. Jak to z tym kablem jest- czy rzeczywiście tańsze kable oferują gorszą, rozmazaną jakość obrazu od oryginalnych kabli VGA Microsoftu?

    Zależy mi na kablu 5-metrowym VGA. Gdzie taki mogę kupić? Kiedyś widziałem na allegro, ale teraz nie mogę znaleźć, same "krótkie"- po około 1,8 metra. Może macie jakiś sprawdzony sklepik internetowy oferujący taki kabelek?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    bylo miliony razy... kabel VGA musi byc wykonany porzadnie aby obraz byl odpowiedniej jakości, najlepiej jakiejs dobrej firmy jak np bigben
     
  4. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jeśli chcesz mieć dobrze i solidnie wykonane to najlepiej microsoft mam ten kabel i działa bez zarzutów lepiej dopłacić troszku i mieć lepszy :)
     
  5. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Okej, czyli już wiem, że ma być porządny. Teraz powiedzcie gdzie dostanę taki kabel co najmniej 5 metrów?
     
  6. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    5 metrowych z tego co mi się wydaje to nie ma, ale zawsze możesz zainwestować w jakąś porządną przedłużkę ;)
     
  7. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    A HDMI ?? 5 metrowe nie sa drogie a jak wiadomo nawet na zwyklym "gembirdzie" poleci bez problemu.




    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro chce VGA to najwidoczniej nie ma gniazd hdmi wiec pomysl zanim cos poradzisz... watpie aby byly kable VGA do xboxa o dlugosci 5m, jedyne wyjscie to kupic przedluzke do normalnego, krotkiego kabla
     
  9. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Rozne sa w zyciu przypadki a bo to jeden myslisz ma podpiete przez analog majac HDMI .... A z drugiej strony 5 meterow po analogu to moga być straszne zaklocenia obrazu. Także srednio to widze


    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja mam 15 metrow vga zakłóceń brak.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    srednio ja widze Twoja wiedze, przy porzadnym kablu nie ma najmniejszych zaklocen, w pracy mam 15 metrow kabla vga z kompa do projektora i dziala wszystko poprawnie i obraz jest super bez zadnych zaklocen, a nie zawsze trzeba podlaczac xboxa pod telewizor... moze chce pod monitor? a skad wezmiesz w nim HDMI, odpowiada sie na zadane pytanie, ja mam xboxa podlaczonego componentem pomimo posiadania hdmi bo jest podpiety pod nagrywarke wiec roznie bywa
     
  12. Kamil767

    Kamil767 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Niestety jest taka sytuacja którą część z Was opisuje: mam fajny monitor, 22,5 cala, ale ma tylko wejście VGA. Ale zawsze to jakaś alternatywa dla TV CRT 22 cale. 5- metrowe były, teraz znaleźć nie mogę.
     
  13. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Ocenianie czyjejs wiedzy zostaw dla siebie, napisalem dosc wyraźnie że jeśli by mial było by to najlepsze polaczenie. A z zycia wiem że z dlugimi analogami bywa roznie jak nie czysty obraz to nie identyfikuje monitora. Także jeśli tobie taki kabel dziala - to dobra twoja a jakbys troche pomyslal to podal bys mu mrake lub model.


    Ja od siebie dodam iż belkin ma bardzo dobrej jakosci kable sa w podwujnych oplotach ekranowych. Także popatrz sobie o ile nie odtraszy cie cena.




    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  14. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Moze jednak hdmi hmm?

    Wysłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum