1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Porblem z podłączeniem konsoli pod wejście HDMI w telewizorze Philips 37pfl5405

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez DawidPB94, Marzec 26, 2012.

  1. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Witam, nie wiem czy to dobry dział, jeżeli nie to proszę o przeniesienie.

    Tak więc problem jest taki, mam telewizor Philips 37pfl5405 37cali, FullHD.
    Więc podłączam fajnie konsole pod wejście HDMI, kablem HDMI kupionym w sklepie i co? W tym rzecz, że nić-brak sygnału. Od razu piszę, że konsola nie ma zepsutego wejścia HDMI, ani telewizor nie ma zepsutego wejścia, tak samo kabel jest dobry, ponieważ moją konsolę podłączałem pod inny telewizor LCD tym samym kablem i działało. Tak Więc moje pytanie, jak zrobić, aby xbox działał po podłączeniu pod TV kablem HDMI. Pewnie było dużo tematów z tym problemem, ale znaleźć nie umiałem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pewnie probowaleś zmieniac port hdmi, lecz to wssystko co mozesz zrobic. Ewentualnie podlaczyc do innego tv i zmniejszyć rozdzielczosc na minimum, następnie do twojego podłączyć.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zobacz czy dobrze podopinane i zobacz czy w tv dobrze poustawiałeś i popróbuj z kilkoma gniazdami chyba ,że jedno jest
     
  6. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Sprawdzałem we wszystkich gniazdach, to samo ;x
    @~akir
    Czyli mam wziąć xboxa, podłączyć go do innego TV przez HDMI, wejść w ustawienia xboxa, ustawienia HDTV i tam zmienić na najmniejszą rozdzielczość? Chyba o to Ci chodzi?
    A jakoś rozdzielczość w TV nei można zmienić, tzn ja szukałem w opcjach, ale owej opcji na zmiane rozdzielczość TV nie znalazłem ;p
     
  7. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na konsoli dochodzą opcje rozdzielczości przy monitorze na tv się nie spotkałem ,faktem na każdym tv z hmdi musi konsola chodzić kwestia ustawień
     
  8. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Właśnie, a jest taki probelm, jak mam na normalnym kablu EURO podłączoną konsolę i jak wchodże w ustawienia xboxa >wyświetlacz> ustawienia HDTV, to te ustawienia HDTV są zablokowane, nie mogę na nie wejść, więc jak podłącze x'a do innego TV lcd przez HDMI to ona się odblokuje?
     
  9. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    możesz do monitora podpiąć ustawić tam rozdzielczość a póżniej do tv ale nie mam pojęcia czy to coś da i zmieni
     
  10. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    @UP, niestety nie mam owej możliwości, ponieważ w monitorze nie mam wejścia HDMI, choć jest to Monitor LCD ;/
    Okej, ale spróbuję podpiąć do innego TV i zmienić ustawienia.
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja miałem to podłączone przez vga o ile twój tv ma to spróbuj tak podłączyć do tv przez vga
     
  12. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    daj ustawienia automatycznie - konsola sama zmieni sobie rozdzielczość po podłączeniu przez hdmi
     
  13. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    @Up
    Wytłumacz jak dać te ustawienia automatycznie? Bo nigdzie w ustawieniach konsoli takiej opcji nie mam.
    Może ustawienia fabryczne?
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  15. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    @Up,a nie cofnie przeróbki?Ponieważ teraz przerabiałem x'a na LT 2.0.
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  17. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Tak więc podłączyłem xboxa do innego TV lcd przez wejście HDMI, zmieniłem w ustawieniach HDTV konsoli rodziałke na 480p (najmniejszą) i po podłączeniu do mojego TV dalej to samo (Brak sygnału) Już nie wiem co robić, macie jakieś inne pomysły ? :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum