1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Porisba o pomoc-blad plyta nieobslugiwana

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez xxxboxxx, Kwiecień 22, 2012.

  1. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    WITAM,posiadam xboxa z lt 2.0 , konsola z dashem 13599. Problem moj wystepuje z gra wiedzmin 2 dvd 1, zmarnowalem juz 4 dvd(2x platinium,2x verbatim) na nagranie tej gry i caly czas wyskakuje mi problem po wlozeniu plyty - plyta nieobslugiwana. Zawsze nagrywalem gry tak samo tj. zmiana topologi, i nastepnie nagrywanie gry clonem cd, gry takie jak the darkness 2, mass efect 3 obie plyty, nagrane bez problemu i dzialaja. Wiedzmin nagrany dobrze, bo gra instaluje sie na dysku, lecz wywala ten komunikat. ma ktos moze sposob na rozwiazanie tego problemu??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy "Topologia" została cofnięta.
     
  5. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gry nagrywane wyzej wymienionymn sposobem,tylko zamiast img burn, jest clone cd i porazka.., naped pomieli troche plyte m ,czarny ekran i blad ...w kazdej z 4 dvd to samo, zaznaczam np mass efect nagrany bezproblemowo
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jaki napęd masz?
     
  7. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w xboxie mam benq bez spoofa, obraz gry sc iagany z xbox iso, i bez raportow zadnych o bledach, same podziekowania
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdziłeś to?
     
  9. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zrób lt 3.0 bo tylko płyty potracisz musisz na necie znaleść sobie czyste iso bez modyfikacji
     
  10. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w jaki sposob ?? bo po wlozeniu dvd z gra w agbx sa tylko foldery audio ts, itp
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawiasz abgx'a jak w poradniku, a w "Input" wybierasz "Burned DVD".
     
  12. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    log z agbx plyty juz nagranej, wywalajacej blad plyta nieobslugiwana




    http:¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦
    \\//\\//\\//\\//\\/-\\//\ \ \/ /-¦¬-¦¬-¦¬\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\---\---\---/ /\ \ ¦++¦¬- -//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦---¦---¦---¦¦¦¦¦¦L¦-L¦-L¦-¦v1.0.6¦¦¦¦¦¦¦[http://abgx360.net]¦¦¦¦
    ---
    Checking for updates to abgx360.dat...
    ERROR: Could not resolve host: abgx360.net; Host not found
    There seems to be a problem with the db so online functions have been disabled
    Try again later...

    Layerbreak for this DVD was reported as 2086912 (should have been 2133520)
    This appears to be the default L0 capacity and the disc is probably blank!

    Checking Game
    ISO: "ATAPI DVD A DH20A3H YP5Q <2007/08/03 21:11> [ATA] (E:)"
    Layerbreak: 2086912 (should have been 2133520)
    Size: 8547991552 bytes (filesize too small!)
    Warning: This ISO is short 148439040 bytes! Part of the game data is missing!
    (should have been at least 8696430592 bytes)
    Files in ISO: 107, Folders in ISO: 6
    Total bytes used: 8138671868 (93.95%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Disc Number: 1 of 2
    Original PE Filename: game_x360.Release - Game LTCG.exe
    Original PE Timestamp: 2012/02/26 23:06:43
    Min Kernel Required: v2.0.13599.0
    Game Name: The Witcher 2
    No Avatar Awards
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = A92A6680
    XEX Media ID: 19175D46227C37DA13AAA6F7-6914E177

    Region Code: 0x00FFFD00
    PAL
    NTSC/J (Excludes China)

    Checking topology data
    You need to enable online functions (assuming your connection works and the db
    is up) if you want to verify the topology data

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2012/02/29 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2012/03/15 04:42:32
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = DF8FA729 (RawSS = 2FC5CBA5)
    SS Media ID: 19175D46227C37DA13AAA6F7-6914E177 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2012/02/29 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 4CC1419F
    DMI Media ID: 19175D46227C37DA13AAA6F7-6914E177 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 26AF4C58
    PFI matches known data (XGD3)

    Video partition found
    Checking L0 Video padding... L0 Video is zero padded
    Cannot check L1 Video padding because the ISO size is too small to contain it
    Checking XGD3 Stealth padding... XGD3 Stealth is zero padded
    ISO size is too small to contain the L1 Video! Video CRC check was aborted

    Stealth check failed!

    Checking for AnyDVD style game data corruption while running CRC check...
    ERROR: ISO size is too small, Game CRC Check aborted!

    Press any key to exit . . .
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podłącz komputer do sieci i przepuść przez abgx'a jeszcze raz, bo nie ma żadnej informacji o "Topologii".
     
  14. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK SPRAWDZILEM, blad tkwi w niedogrNEJ TOPOLOGI BO WYSWIETLAA OBRAZ KOMUNIKAT Topology data is currently verified). , czyli nie wiem co robilem zle poniewaz tym spoosobem dogralo mi do mass efecta topologie normalnie. czyli jak najlepiej dograc ta topologie i pozniej sprawdzic aby byc pewnym ze wszystko jest ok?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Cofasz "Topologię" przez Xbox Backup Creator'a i sprawdzasz czy poprawnie się cofnęła przez abgx'a z zaznaczoną opcją "Disable writes".
     
    1 osoba to lubi.
  16. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok wywalam topologie i potem przyepszuczam abgx , ale mam byc wtedy podlaczony do internetu jak skanuje abgx??
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  18. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrobione wszystko ok , nadal nie moge zmienic topologi...wymiekam juz,,,inne gry ok tylko ten wiezmin nie zadziala;;/
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Plik "topologyforlt2.0.bin" masz w folderze z grą?
     
  20. xxxboxxx

    xxxboxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak, amoze byc bllad zpowodowany abgx wersia 1.2??
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, bo pod LT 2.0 abgx'em nic nie dogrywasz. Gdybyś miałe wersję v1.0.2, to nie byłoby żadnego zdania o "Topologii". To jest wersja skórki.
     

Poleć forum