1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza Porównanie: Arcade, Premium, Elite, Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gryzek, Lipiec 18, 2010.

  1. PawelBystry2

    PawelBystry2 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    oryginalnie nie ma kabli hdmi dodawanych w zestawach,
    niektórzy sprzedawcy dodają go gratis do każdego zestawu,
    ps. ja tak robię zawsze, wtedy klient jest zadowolony bo nie musi już nic więcej dokupować
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WieKu

    WieKu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    Ja Posiadam Slim'a 250GB bez Kinect'a bo mnie to nie rajcuje, a konsola w pudełku leżała z 2 lata i była może z 3 razy odpalona :) Nie miałem dla niej czasu, ale teraz od jakiegoś roku gram już regularnie :)
     
  4. olo1928

    olo1928 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Ja mam Elite od 2010 roku i jeszcze ani razu nie miałem z nią problemów(!) co jest według mnie dobrym wynikiem :D
     
  5. Opal86

    Opal86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2013
    Posty:
    43
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zduńska Wola
    Przesiadłem się z awaryjnego Falcon na Jaspera i jestem mega zadowolony z tej konsoli :)
     
  6. Mako112

    Mako112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mam pytanko Czy można podłączyc na raz HDMI i Zwykły kabel komponentowy ?
    Do Slima oczywiście - zapomniałem napisać ...

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  7. Menntu

    Menntu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć ;)
    Zastanawiam się nad kupnem nowego xboxa... Stary już od jakiegoś miesiąca lezy popsuty...
    Chciałbym zakupic jakąś nowa wersję... I tu pojawia się pytanie... Czy opłaca się teraz kupować nowego xboxa?
    Jak z awaryjnoscia? Zastanawiam się nad kupnem slim 250 giga.
    Polecilibyscie jakiś sklep w którym są tani nowe konsole? Bardzo bym prosił o jakiś link ;)
    Aa i chciałem zapytać czy podlacze xboxa pod panasonica tx-21lt3p? Wcześniej grałem na vierze ale teraz nie będę miał jak... Oczywiście od czasu do czasu zagram na czymś z hdmi...
    Aa... Nie będę kupował kinecta ;) a jakby był tanio zestaw z Diablo 3 to prosze o."pokazanie" go :)

    Prosilbym o jakieś rady i odpowiedzi :)

    Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
     
  8. facepalm12

    facepalm12 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
     
  9. BlackFacePL

    BlackFacePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice RADOMIA
  10. timeless

    timeless Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań

    Ja miałem kiedyś coś takiego jak adapter audio do x360 i normalnie miałem podpięty kabel HDMI i nad nim wlasnie owy adapter który umożliwił mi podpięcie do mojego wzmacniacza i uzyskania dzwieku z głośników. Bagatelna cena - dałem chyba z 15zł za takie cudo :) Jeśli chodzi Ci o dzwiek to coś takiego rozwiaze problem
     
  11. venom-x

    venom-x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    92
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wystarczy ,że zdejmie się z kabla tą plastikową obudowę. Będzie wtedy można bez problemu wcisnąć w xboxa (dla bezpieczeństwa można metalową końcówkę owinąć taśmą izolacyjną) .
     
  12. Smokersky

    Smokersky Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Gdy zaczelo mi sie wydawac (moze sobie wkrecalem) ze plynnosc animacji spadla na moim Elite z 2008.. kupilem sobie tego najnowszego (spoko deal byl, Borderlands 2 cyfrowka i Forza Horizon w pudelku gratis). O bogowie, jaka to bajka :D Ta konsola jest tak cicha... ze w moim megawyciszonym pokoju nie slysze jej z niecalych hmm.. trzech metrow. Mozna zapomniec ze jest uruchomiona.
     
  13. siatkatozycie

    siatkatozycie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    To prawda jest cicha i jest najlepsza. Po prostu warto ją mieć z tego względu, że ona działa jakby jej nie było. Sam ją mam i jest bardzo dobrze i fajnie. Właśnie najlepiej mieć takie rzeczy gdzie one są po prostu takie cichutkie i niezawodne hehehhe


    -------------------
    Najkorzystniejsza oferta? bębny hamulcowe Właśnie ją znalazłeś.
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 29, 2015
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolejny troll na forum...

    Po kilku latach używania ta konsola też będzie głośniejsza, teraz jest cicho, bo wszystko jeszcze nowe i wiatrak nie ma luzu na wale.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  15. iLukasz

    iLukasz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Leszno
    Ja mam od roku Jaspera i trzyma się bardzo dobrze :p
     
  16. Smile15

    Smile15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy nowsze wersje konsol, te które można przerobić, mają wyjścia audio? Ogólnie ciężko mi znaleźć jakieś konkretne informacje na ten temat.

    Jeśli jest wyjście audio to jakie? Analogowe (rca, jack)? Cyfrowe (optical, coaxial)?

    Starsze xboxy 360 miały wyjścia AV tzw. Euro - czy na nich jest gorsza jakość obrazu niż poprzez HDMI?

    Czy bezproblemowo można korzystać z monitora z wejściem DVI?
     
  17. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    929
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    hdmi albo komponent daje dobry obraz a na kablu AV można grać ale na kineskopowym telewizorze :)
     
  18. Smile15

    Smile15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jak jest z tym wyjściem dźwięku? Mogę sobie podpiąć kabel hdmi pod monitor a dźwięk przez?
     
  19. partosz

    partosz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2015
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli będzie posiadał wyjście HDMI to musi mieć albo wbudowane głośniki (tak jak telewizor), albo wyjście audio. Kabel HDMI przekazuje zarówno obraz jak i dźwięk, w przeciwieństwie do DVI gdzie przekazywany jest tylko obraz. Więc wyposażanie monitora w wyjście HDMI, a nie wyposażyć go w wyjście audio obojętnie w jakiej postaci jest bez sensu
     
  20. panbercik

    panbercik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    a ja chciałbym kupić używanego xboxa slima 250 gb... wyszukałem sobie takie używane, ale nie wiem, czy w to wchodzić, bo jakoś nie bardzo mi te przeróbki odpowiadają, w jednej brak okablowania, chyba powinien być w zestawie ;) opłaca się jeszcze wziąć przerobionego xboxa 250 gb czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym?
     
  21. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Opłaca się wystarczy wziąć pod uwagę masę gier które są na X360 :)
    sam miałem dwa xboxy przerobione najpierw premium a następnie E slim chodziły bez zarzutu, teraz najbardziej się opłaca kupić slim bądź E slim szukaj sobie konkretnych aukcji gdzie sprzęt nie jest wybrakowany.
    Jak chcesz kupić porządny i pewny sprzęt polecam DEXTERA profesjonalista pod każdym względem znajdziesz go tutaj na forum. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum