1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Port HDMI: Brak obrazu i dźwięku / zielony obraz / sprawny

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Plecovsky, Luty 11, 2012.

  1. Plecovsky

    Plecovsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam. Mam Jaspera z 2009. Zawsze był podpięty kablem hdmi - dvi do monitora philips 150p (konkretniej mam zrobiony z tego monitora rzutnik multimedialny - Google "overhead projector lcd") Części są sprawne w 100 %. Komputer podłączony do niego tym samym kablem działa bez zarzutów. Konsola jednak wyświetla wszystko na zielono. Podłączałem ją również do TV Sony Bravia 40 full HD KDL40S4000K kablem HDMI i zawsze działał bez problemu. Od kiedy problem z zielonym obrazem zaczął się pojawiać, na telewizorze nie ma obrazu ani dźwięku (ledy w konsoli świecą poprawnie na zielono, pad jest wykrywany). Poszedłem z konsolą do serwisu. Pierwszą diagnozą był nadchodzący w najbliższym czasie RROD, lecz okazało się, że "KONSOLA JEST SPRAWNA" ! Serwisant poruszał kablem we wszystkich możliwych kierunkach i zupełnie nic się nie działo. Nie wierząc własnym oczom poleciałem sprawdzić ją w domu, lecz nadal objawy te same. U Kumpla w domu na monitorze lcd działa również poprawnie. Na koniec dodam jeszcze, że konsolka nigdy nie miała freeza czy też artefaktów, a podłączona do mojej Bravii kablem AV lub Component działa bez problemu na wszystkich rozdzielczościach. Nadmienię też, ze porty nie są uszkodzone, bo mam dekoder N-ki i Amplituner które działają świetnie, kable też mam sprawne. Bardzo roszę o pomoc, bo jestem w kropce. Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmień rozdzielczość na hdmi na minimum i podłącz do tv, następnie wymień hdmi.
     
  4. Plecovsky

    Plecovsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Już to robiłem, niestety klapa. Restartowałem też ustawienia graficzne, Przywracałem fabryczne ustawienia telewizora i konsoli, nawet w akcie desperacji zaktualizowałem dasha.
    Może to być wina portu? Mam nadzieje, że nie GPU. Z resztą gram ciągle i nic nie krzaczy na componencie więc kwestia przegrzewania się raczej odpada.
     
  5. Plecovsky

    Plecovsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  6. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Tak może być wina portu w konsoli
     
Wczytywanie...

Poleć forum