1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Posiadacze 360 dorośli już do czyszczenia pamięci Cache systemu

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez DojoPL, Sierpień 4, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    [​IMG]

    Kolejną ukrytą możliwością nowej aktualizacji New Xbox Experience jest możliwość czyszczenia pamięci Cache systemu poprzez wybór z menu, a nie zawiłe kombinacje klawiszy. Wszystko wskazuje zatem na to, że w końcu Microsoft postanowił wykonać ten ogromny krok dla ludzkości i udostępnił nam tę funkcjonalność. Pytanie tylko czy ludzie są na to gotowi? Czy przypadkiem nie będą masowo czyścić pamięci Cache? Zobaczymy, ja w każdym razie się cieszę, że w końcu będę mógł to wykonać bez wyszukiwania w internecie jaka to była dokładnie kombinacja.

    Dzięki, Xon.

    Źródło:

    Posiadacze 360 dorośli już do czyszczenia pamięci Cache systemu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szyna55

    szyna55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No i dobrze ze dodali tą opcje bo czasami musiałem w necie spędzić dużo czasu żeby znalesc jaka to była kombinacja.
     
  4. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    A jaka to była kombinacja ?
     
  5. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
  6. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    Y, X, X, LB, RB, X, X :p

    Ja sobie zapisałem :D
     
  7. matix755

    matix755 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szybsze doczytywanie się lokacji np. w GTA 4
     
  8. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    i nie wieszanie sie fallout`a 3 :p
     
  9. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A moje pytanie to czy jak sie nie posiada hdd to tez sie czysci cache czy nie ??
     
  10. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    heh w końcu nie trzeba szukać na necie jaka to była kombinacja:)
    MS jak nigdy idzie na rękę graczom:D
     
  11. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Ja jeszcze nie czyściłem, grałem kilkadziesiąt godzin w fallouta, kilkanaście w GTA i nie miałem problemów ani z jedną ani z drugą z tych gier, ani z żadną inną. Odkąd xboxa mam instalowałem dużo gier, grałem w dużo, ściągałem dema, itp. i nic. Jak dla mnie zbędne .
     
  12. tyyppll

    tyyppll Banned

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    MS idzie w górę, przynajmniej na to wygląda...
    PEACE
     
  13. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    mi sie wieszal fallout po zaakceptowaniu questa od "szeryfa" w megatonie
    (chodzi o rozbrojenie bomby) ... juz myslalem ,ze plyta (nawet instalnalem na dysk) - ale znalazlem w necie ,ze czyszczenie cache`u pomaga.. no i pomoglo ... nie bylo juz zwisu

    a co do opcji w daszbordzie ... pewnie chca ulatwic zycie ludziom w ich serwisie tel...
    i beda teksty w stylu:
    -"mam rrod`a ..."
    -"a cache pan wyczyscil ?"

    ;D:D:D
     
  14. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    A co to czyści w ogóle? Nie wyczyszczę sobie dysku przy okazji??
     
  15. Elwood

    Elwood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyści pamięć tymczasową dysku ,żadnych danych nie utracisz.
     
  16. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Utraci update'y do gier, bo one siedzą w cache.
     
  17. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    czyszczenie cache nie wplywa na wieszanie sie gier


    ono tylko usuwa wszelkie updaty gier
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum