1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

posiadasz LT 2.0? czytaj/pisz tu!

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez wafel23, Maj 13, 2012.

  1. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    Widze że dużo osób pyta co i jak kilka osób mialo to samo i pomogło można przyklejić:

    1.po aktualizacji z 13599 do 14719 żadna gra wcześniej nagrana nie działa oprócz Sniper Elite V2 i Maxa 3
    2.co zrobiłem wyczyściłem pamięć podręczna - dalej nie pomogło
    3.wystarczyło zresetować konsole i wszystko wróciło do normy .
    4.po ponownym włączeniu konsoli wszystko działa stare nagrane gry oraz te nowe (zwykła nagrywarka trick mp3 ,ihas niewymagany trick)
    5.robicie na własne życzenie
    6.sposób na gry xgd3 do grania - jest taka opcja , konfigurujemy pendrive wgrywamy na niego mp3 (muzyczke) włączamy do konsoli puszczamy muzyke (ściszamy żeby w grze nie przeszkadzała).I oto nasza gra xgd3 śmiga,podczas grania można także wyłączyć tą muzyke wciskajac logo xboxa na padzie
    7.żadnych Tittle update nie musiałem dogrywać do innych gier

    Mam nadzieje że tamat będzie przydatny niech się wypowidzą inni testowane na moje konsoli Lt 2.0-wszystkie gry wypalane mam opcja Truncate na zwykłej nagrywarce DL LG

    Przeróbka zostaje ale nie wiem jak z niższym(ponoć usuwa więc uważac) dashem ja miałem 13599 i nie załapałem się na cichą aktualizację bo nie podpinam konsoli do neta jedynie offline dla zabawy ,była podpinana za czasów dasha 4-cyfrowego

    AKTUALIZCJA DASHA DO 15574 odbywa sie tak samo jak z 14719 wszystko działa jak należy więc można instalować na swoich boxach z LT 2.0 (gry XGD3 działają jak wcześniej)

    22.07.12 - trick z mp3 działa bez pendrive :) wystarczy muzyke zainstalować na dysku twardym tz przenieść z płyty cd (1 piosenka) oczywiście reszta bez zmian (zaoszczędzamy pendrive nie będzie już nam potrzebny)

    02.04.13 - poprawiam swój post iż twierdziłem że gry na dashu 16203 nie śmigają(poprostu z opini innych , no i gry nie wymagały wyższego dasha do grania).Dziś zrobiony update z 15574 do 16203 aktualizacja (PENDRIVE) przebiegła pomyślnie , restart konsoli, LT 2.0 pozostaje jak i granie w gry XGD3 co najważniejsze test na Forzie 4 oraz Halo 4(gry wypalone ihasem) co do zwykłej dam znać napęd jaki posiada moja konsola ,test gry GOW 3 wypalone zwykła nagrywark LG DL ,grę wywala i napis plyta nieautoryzowna zastosowany trick mp3 i gra śmiga wiec jest tak jak przy dashu nizej
    [​IMG]

    Mój napęd LITEON - żółte kabelki ...

    30.10.2013 - Aktualizacja dasha z pendrive 16537 przebiegła pomyślnie wszystko działa jak dotychczas oczywiście LT 2.0 bez zmian XGD3 śmigają :)

    27.04.2014 - Aktualizacja oznaczona numerem 16747 nic nie zmienia jeśli chodzi o LT 2.0 gry XGD3 jak XGD2 śmigają można instalować

    07.01.2015 - Aktualizacja z 16747 do 17150 (gry takie jak COD BO 2 , Watch Dogs , AC Roque ) śmigają wszystko póki co jest w porządku na LT 2.0 , gry spalone Ihasem , konsola offline

    12.02.2016 - Aktualizacja 17150 do 17489 (gra AC Roque śmiga)
     
    Ostatnia edycja: Luty 12, 2016
    3 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 7milbubu

    7milbubu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    fajnie by było ale to też nie działa wrrrr ;/ Nieobsługiwana płyta i tyle
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    sprobuj inny obraz gry
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/po...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/

    Mając niższego Dash'a od 13599, aktualizacja usunie LT.

    Profil i save'y można skopiować na pendrive'a.

    Bez żadnego ryzyka można aktualizować Dash'a, mając napęd Samsung'a lub starego Hitachi. Jeśli ktoś ma inny napęd (Liteon'a, Benq) i chce zaryzykować, to zalecam dokonać aktualizacji z pendrive'a: http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-...updates-info#eb33d834312440f293b9032d6caa2e4b

    Jeśli ryzyko się nie opłaciło (zmieniło tablice), to należy dogrywać TU do gier XGD3 i XGD2_AP2.5:http://xboxforum.pl/artykuly-206/po...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/ lub wgrać LT 3.0.
     
  6. theslimshady

    theslimshady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem ze Max Payne chodzi na LT 2.0 po odpowiednich operacjach typu aktualka dasha i zmiana topologi, ale chodzi tylko z plyty.Czy jesli bym zakupil ihasa 124b(+ oprogramowanie lt max) smigaloby z twardego dysku?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poczytaj temat o MP3, iHAS jest niepotrzebny.
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mp3 czyli muzyka z pena jak wyzej napisalem nie trzeba ihasa
     
  9. theslimshady

    theslimshady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytalem juz caly temat, ale powiedz mi czy aktualizowac moge dashborda(mam dasha 604 koncowka) z plyty cd?Bo nie mam pendrive.I jeszcze odnosnie sztuczki z mp3 czy koniecznie musi muzyka leciec z pendrive czy moze to byc muzyka puszczona z twardego dysku??
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozesz aktualizowac z gry nie wiem czy z twardego sie da z pena dziala na 100%
     
  11. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dzisiaj z aktualizowałem dasha z x604 do 14719. Konsola nie była podłączana nigdy do internetu. Po aktualizacji gry xgd3 nie działały. Lecz po wyłączeniu konsoli i włączeniu ponownie wszystko wróciło do normy. Dash 14719 LT 2.0 i wiedzmin grany przed sekundą z dysku bez wgrywania żadnych TU i tricków z muzyką mp3.

    Także chyba nigdy sie nie dowiemy o co tu chodzi

    edit.: Zapomniałem dodać , gry nagrywane są ihasem.
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    dlatego ci dziala na hdd moj opis dotyczyl zwyklej nagrywarki i tricku z mpetrojka
     
  13. theslimshady

    theslimshady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wafel mozesz sprawdzic wlaczajac maxa bez pendrive tylko puszczajac muzyke z HDD.i jak to jest z tym twardym dyskiem, bede mogl normalnie zainstalowac maxa nahdd czy zatrzyma sie w ktoryms momencie instalki, bo rozumiem ze mp3 wlaczamy tylko podczas gry a nie podczas instalki gry na HDD
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak juz zainstalujesz gre dopiero wtedy kladasz pen z muzyka puszczasz i dopiero uruchamiasz gre podczas grania mozesz wcisnac na padzie logo xboxa i tam ja wylaczyc i grac dalej a muzyki z hdd hmm wlaczylem pamiec masowa ale nie wykrywa mi w systemie ze jest mp3 na tym urzadzenie i nie moge przerzucic mp3 na hdd wiec chyba nie trybi
     
  15. theslimshady

    theslimshady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale max payne bez problemu sie instaluje na dysku?nie wyskakuje zaden blad tam w 49% czy innym
     
  16. Coud95

    Coud95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    musi być mp3-ka z pendrive! Na innym forum znalazłem informacje, że włączona muzyka z pendrive zatrzymuje pewne procesy w xboxie i dlatego tak to działa.
     
  17. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    potwierdzam mp3 zapuszczone przed włączeniem max payne 3 i gra działa z dysku (nawet naped nie zamieli płyty)
    posiadam lt 2.0 dash 14719 i gra nagrana na omegach x4 (napęd LG)
    ps pendrive musi byc fat32 innego formatu x360 nie widzi
     
  18. kraken1212

    kraken1212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    proszę o pomoc wytłumaczcie mi prosze bo jestem w tym zielony mam LT 2.0 i nie wiem jaka aktualizacja wgrałem ją po przerobieniu na Lt 2.0 chyba z płyty Gears of War 3 i gry przerabiam Patch LT3.0 ISO To LT2.0 aby mi chodziły to jak przerobie Maxsa 3 tym programem i zaktualizuje z niej konsole to będzie mi działać ? a stare gry które przerabiałem na lt 2.0 i starsze będą działać bez problemu? proszę o konkretną odpowiedz dzięki
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Bo musisz mieć płytę nagraną jako "Audio CD".

    Jeśli twoja nagrywarka jest wydajna, to powinno być ok.

    Jaki masz napęd w konsoli?
     
  20. kraken1212

    kraken1212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem a jak to sprawdzić?
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
Wczytywanie...

Poleć forum