1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poszarpane tekstury i kilka innych pytań.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kryspin34, Czerwiec 12, 2014.

  1. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Od kilku godzin jestem posiadaczem konsoli XBOX 360 z przeróbką RGH, no i mam kilka pytań. Mianowicie grafika np. w grze GTA 5 jest trochę postrzępiona, gdy gra się z bliska. Oczywiście zazwyczaj gram w odległości około 2m, lecz wtedy też to widać. Chodzi mi o to, że obiekty które znajdują się dosyć daleko, nie są gładkie tylko takie postrzępione (z doświadczenia wiem, że jest to efekt albo braku antialiasingu albo niskiej rozdzielczości). Konsolę uruchamiam poprzez kabel HDMI na telewizorze 42 cale LG 42LN5400. Gry uruchamiam z dysku Samsung G2 Portable 500GB. Dla przykładu powiem, że grałem na konsoli w grę NFS Rivals, którą przedtem miałem okazję wypróbować na PC, no i grafika jest zdecydowanie gorsza. Od razu zaznaczam, że to nie jest topic, który ma na celu narzekać na grafikę, ponieważ moim zdaniem jest ona akceptowalna. Chodzi mi o to, że jeżeli taka grafika jest efektem złych ustawień, to myślę że warto spróbować. Albo może każdy posiadacz tej konsoli ma taką samą grafikę. Szczerze przyznam, że jeszcze wcześniej nie grałem ani na ps3 ani na xboxie, także nie mam żadnego porównania jak gry wyglądają u kogoś innego. Do tej pory znalazłem taki link - Wideo konsoli Xbox 360 | Telewizor lub monitor | Konsola Xbox 360
    Niestety nie mogę tego wypróbować, ponieważ od razu włącza mi się FSD, jak w takim przypadku wrócić się na chwilkę do defaultu? Może oprócz linka, który podałem ma ktoś inne propozycje?

    Drugie pytanie jest takie, że pod padem jest taka bateryjka jak do telefonów, niestety bez kabla ona nie działa. W zestawie dostałem taki kabelek pod USB, gdy podłączę go do tej baterii z jednej strony i z drugiej strony do USB w konsoli, to wtedy pad zaczyna działać. Czy ten kabelek to jest ładowarka do pada, czy mogę jakoś go naładować, aby działał bezprzewodowo? Czy muszę kupić baterie i zamienić je z tą bateryjką, którą używam teraz?

    Przepraszam jeżeli odpowiedzi na te pytania zostały gdzieś już zawarte.

    Liczę na waszą pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) Mimo że odpala ci się FSD z automatu zawsze możesz przejść na oryginalny wygląd, wystarczy nacisnąć Środkowy guzik GUIDE na padzie (ten WIELKI ZIELONY na ŚRODKU) potem 2 razy w prawo jedziesz padem i tam masz USTAWIENIA SYSTEMU, menu FSD cie spyta ze spowoduje to zakończenie aktualnej sesji bla bla bla więc klikasz TAK, potem przechodzisz w USTAWIENIA WIDEO no i masz i zmieniasz co chcesz.
    Powróćić do FSD możesz na 2 sposoby, albo wyłączasz konsolę i ją włączasz na nowo lub znowu wciskasz GUIDE i potem 1sza opcja jaka ci się wyswietla i jets podświetlona (bez przesuwania w prawo czy lewo) masz FREESTYLE MENU, wybierasz guzkiem A no i ci się przeładuje na FSD

    Zrób zdjęcie tego pada z tyłu i tej baterii i ładowarki bo mam wrażenie że tam jakieś machlojstwo jest lub już akumulator nie trzyma prądu.
     
  4. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Faktycznie, że sam na to nie wpadłem. Po dostaniu się do defaulta wypróbowałem kilka opcji, mimo tego nie widać dużej różnicy. Ciągle obiekty, które znajdują się dalej są zwyczajnie poszarpane, nie są gładkie. Zapytałem kolegi, który ma PS3 i mówi, że u niego GTA z bliska wygląda gładko. A jak jest u was na xboxie? Też są takie poszarpane czy da się to jakoś ustawić?

    Co do pada to wygląda to tak: imgur: the simple image sharer

    Oczywiście kabel jest odpinany i baterię można wyjąć, po wyjęciu baterii widać sloty na normalne baterie.
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ty masz zwykły koszyk na zwykle baterie czy akumulatorki paluszki które musisz ładować zewnętrzną ładowarką.

    Aby ten kabel PLUG and PLAY działał potrzebujesz specjalnego akumulatora takiego jak na tym rysunku KX6 BATERIA DO PADA XBOX 360 CZARNA AKUMULATOR HIT (4298922867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., ma on na środku kilka styków które się łączą z stykami na środku pada, wtedy ten kabelek PLUG and PLAY dopiero będzie ci ładował akumulator, dlatego ci działa pad z kabla bo podtrzymanie zasilania ma z USB konsoli bo baterie są wyczerpane.
     
  6. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Aha, rozumiem.

    A co w przypadku tych gier na xboxa? Próbowałem przed chwilą kablem DVI podłączyć, ale tam to dopiero grafika jest zepsuta. Jak to wygląda u was? Powiem jeszcze, że odpaliłem cod black ops 2 na zombie i wydaje mi się, że tam tekstury były gładkie. Zagrałem jeszcze w crysisa 3 i to samo co w przypadku gta, też tekstury dosłownie się ruszają i są poszarpane.

    Co mam zrobić? Jest to wina telewizora, konsoli czy czego? Może po prostu telewizor jest za duży? Sprawdzę jutro na monitorze 24 cale i dam znać czy jest tak samo.
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ile razy można pisać o tym samym - czego sie spodziewales po konsoli z 2005 roku?! wiadomo że grafika bedzie znacznie slabsza jak na średniej klasy PC! co do GTA5 na ps3 tam wygladaj jeszcze slabiej ...
    Co do kabli- najlepszy obraz uzyskasz po HDMI! a w tv ustaw tryb GRA - na LG najladniej to sie prezetuje w tym trybie i masz najmniejszy input lag
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Niby tak jak pisze kolega wyżej jednak jak dobrze pamiętam mało kto się skarżył o poszarpane textury w GTA5, a jeśli już chyba ktoś to osoba która ma 40-42 Cale LG, ale można to chyba było właśnie zniwelować opcjami w TV.
     
  10. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    U mnie tez tekstury były poszarpane. Wystarczyło wyłączyć opcję obrazu P-NR w telewizorze. Telewizor to Panasonic.
     
  11. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kabla component nie mam, natomiast mam coś podobnego, ze strony od xboxa takie samo wejście jak na obrazku, a z drugiej 3 kable - czerwony, biały i żółty wepchnięte w jedno wejście, właśnie z tym próbowałem i obraz był jeszcze gorszy niż na HDMI. Jutro spróbuję jeszcze z innym kablem HDMI i te kable kolorowe spróbuję bezpośrednio podłączyć do telewizora. Jak to nie podziała to spróbuję skombinować ten component z 6 wtykami.

    btw. Piszecie, że ludzie się skarżyli na postrzępioną grafikę na telewizorach LG 40-42 cale, ja właśnie taki mam.
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Kabel co masz z 3 ma chinchami to kabel COMPOSITE i z nim daj spokoj, to tragedia i on nadaje się ewentualnie do TV CRT gdzie nie ma HDMI. Zobacz inny kabel HDMI, ale i też opcje pogrzeb w TV, np tryb GRY i może inne jakieś ustawienia.

    Kabel Component z 6-scioma chinachmi (przełączony przełącznikiem na HD) da ci też SUPER obraz ale musisz mieć w TV złącze COMPONENT.. podaj model to ci powiem czy masz.
     
  13. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Model telewizora to LG 42LN5400. Zmieniłem tryb w ustawieniach na Gra no i wygląda to trochę lepiej, mimo tego poszarpane tekstury występują nadal.
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    W razie co COMPONENT TV ma.
     
  15. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdzałem i z tyłu telewizora jest 5 wejść - 2x czerwone, białe, niebieske i zółto-zielone. Te kable component są na 6, czy w takim przypadku mogę kupować ten kabel? Jedno złącze będzie po prostu nieużywane?
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak zółtego kabla/wtyczki chinch wtedy się nie używa ponieważ to zwykły sygnał VIDEO. Ten kabel Component to taki kabel 2 w 1. On ma w sobie kabel COMPOSITIVE Zółty wizja i czerowny-biały Audio, przełacznik na kablu używasz nie HD w ten czas obraz masz taki jak teraz co podłączyłeś ten kabel co masz czyli KICHA.

    Jeśli przełacznik przełączysz na wtyczce na HD, użyjesz kabli wszystkich prucz żółtego czyli niebieski, zielony, czerwony - WIZJA oraz Czerwony i biały - AUDIO w ten czas obraz będziesz miał prawie jak po HDMI (Dla ciebie raczej nie widoczne).

    Pytanie jeszcze inne masz może możliwość sprawdzenia konsoli na innym TV LCD w domu lub u kolegi? zanim kupisz kable w ciemno bo z tymi kablami to też nie pewne.
     
  17. kryspin34

    kryspin34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra, to jutro dam znać jak poszło z innym kablem na HDMI, jak będzie to samo to spróbuję załatwić ten kabel component. Wypróbuję jeszcze jutro tego xboxa na monitorze, zobaczę czy będzie tak samo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum