1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poszukuje dobrego poradnika do flashu ihasa!!!!

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez EversmanPL, Wrzesień 13, 2012.

  1. EversmanPL

    EversmanPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Otóż tak, zamówiłem już nagrywarkę ihasa i teraz poszukuje jakiegoś dobrego poradnika jak go sflashować. Znalazłem jakiś lecz pod nim było pełno komentarzy z treścią "wyskakuje mi błąd..." i nie wiem czy tak robić. Macie jakiś pewny poradnik ????
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    TU jest :friendly_wink:
     
  4. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Na forum jest.
    Pierwsza opcja po wpisaniu w szukacje "ihas"
    Szukanie nie boli :(

    click
     
  5. EversmanPL

    EversmanPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze taki problem. Mam dość stary komputer i nie wiem czy dam rade podpiąć nowa nagrywarkę. Będzie tym jakiś problem?

    ps; mam wejście ata a ihas chyba jest z sata
     
  6. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W TYM temacie zobacz co polecają
     
  7. pawel1902

    pawel1902 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    234
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice
    A ja szukam poradnika dla płyt Platinum MBIPG101-R10-65 bo nie wiem jak FW wgrać itp żeby gry xgd3 sie dobrze nagrywały i w ogóle jak je wgrać i jakie ...na forum jest jakiś poradnik ale nic z tego nie rozumie.... bo mam już wgrany lt max a teraz chce na tych Platinum nagrywac dodam że non stop nagrywałem gry xgd3 na Verbatimach prosze o pomoc
     
  8. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Na forum byś musiał głęboko szukać bo jest syf w niektórych tematach.Jakiś moderator powinien to w końcu ogarnąć.
     
  9. pawel1902

    pawel1902 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    234
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice
    No ja zawsze ihasem nagrywałem na Verbatimach a dziś kupiłem Platinum MBIPG101-R10-65 i teraz nic nie wiem jak co wgrać i gdzie dokładnie... chyba nie cały rok temu tu na forum był poradnik co i jak dokładnie zrobić ale teraz nic nie ma dużo tematów usuniętych jest, ja nigdy sie nie interesowałem nagrywaniem xgd3 na inne płyty na ihasie i teraz nie wiem co i jak prosze o pomoc kogoś kto ma czas i chęć w skrócie mi napisać tu albo na gg
     
  10. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może TEN temat coś pomoże
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    Wrzucaj.org - Darmowy Hosting ! tu masz plik pod r10-65 wrzuc go do nagrywarki programem flash utility potem ustawienia w eepromie :
    1. Smart Burn - ON
    2. Force Hyper Tuning - OFF
    3. Over Speed Writing - OFF
    4. Online Hyper Tuning - ON
    5. imageburn OPC - ON (Musi być włączone !! Bez tego gra nie zainstaluje
    sie na dysku, wywali blad przy 50%)
    6.bufor min 241mb w imageburnie
    Prędkość x2,4
     
  12. memphisbleek

    memphisbleek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możę zacznę od tego, że ja miałem u siebie wielkie porblemy z nagraniem gier na ihasie. Chodziło o to, że gra się nagrywała, ale jak dochodziło do weryfikacji to szło tylko do 50% i wywalało błąd I/O Error. Spaliłem kilka Verbatimów, aż w końcu myślałem, że kupiłem jakiego walniętego ihasa. Próbowałem wtedy wszystkiego co możliwe, ale teraz nie dawno problem rozwiązałem. Mianowicie, przeinstalowałem całkowicie system i skorzystałem z tych opcji - How To Update and Use Liteon iHAS*24-B DVD to iXtreme Burner Max FW *Official Guide* - Team Xecuter (teraz coś nie działa, nie wiem czemu.) Mianowicie, jedyną opcją, która była tam wyłączona to Online Hyper Tuning, reszta na ON. Drugą rzeczą jest to, że jeżeli mamy Verbatima MKM-003-00 to nagrywamy z prędkością 4x z OPC, natomiast jezeli Verbatim jest MKM-001-00 to dajemy 2.4x bez OPC. Warto też zwrócić uwagę przy tym, jak klikamy w IMGBURN na Change Book Type(tą książeczkę) - wybieramy następnie (w moim przypadku Lite-On), a następnie Change For(rozwijamy listę) i Drive (For DVD+R DL Media - EEPROM!). W New Setting wybieramy DVD-ROM. Teraz, jak już to wybraliśmy kliknijmy na Change Advenced Settings(obok tej książeczki - Change Book Type). Tam ustawcie sobie te opcje, które ustawialiście w EEPROM Utility - tak się składa, że domyslnie miałem zupełnie inaczej. Dla nie kumatych Disabled - wyłączone/odznaczone, Enabled - włączone/zaznaczone. Ważną rzeczą jest również sprawdzenie pliku .dvd - otworzenie go za pomocą notatnika i sprawdzenie czy na pewno się zgadza z plikiem .iso. Co do linku, który podałem - być może mają jakieś prace konserwacyjne i chwilowo nie działa, bo żeby nie skłamać wchodziłem tam w środę.
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    moj opis byl pod Platinum kolego nie Verbatim :)
     
  14. prototype321

    prototype321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
Wczytywanie...

Poleć forum