1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

potrzebna pomoc przy przerobce xboxa 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez p0g, Grudzień 6, 2009.

  1. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam
    Po dzisiejszej lekturze ktora mi zajela okolo 10 godzin czytania roznych for na tematy wybor wersji (jasper, falcon) banow, odbanowywania, przerobek itp. mam taki metlik w glowie ze az ciezko mi pisac.;) Wybor padl na kupno xboxa 360 elite 120 gb jasper . A jako ze u mnie w olsztynie przerobki sa w granicach 150 zl wiec chcialbym zrobic to sam.
    Niewiem jeszcze jaki naped bedzie mial moj xbox bo jutro albo pojutrze poprostu pojezdze po sklepach w olsztynie i wybiore to co bedzie najtansze ale napewno bedzie to wersja wyprodukowana po kwietniu 2009 a moze i z najnowszym napedem liteona czyli po wrzesniu 2009. w zwiazku z tym mam kilka pytan:

    1. Czy kazdego xboxa trzeba do przerobki rozkrecac? a jesli tak to w zasadzie w jakim celu trzeba go rozkrecic ?
    2. Gdzies tam cos czytalem o tym ze do przerobki bedzie potrzebna plyta glowna z wejsciem sata? a jesli moja plyta glowna msi k9n platinum sli posiada sata II to czy bedzie sie do tego nadawac ?
    3. Czy moja dwuletnia nagrywarka lg ktora potrafi nagrywac plyty DL bedzie sie nadawala do nagrywania gier zeby mozna bylo pograc na xboxie ? symbol to hl-dt-st dvdram gsa-h66n
    4. No i prosil bym ogolnie o napisanie jak przerobic tego xboxa , od czego zaczac, co bedzie potrzebne (narzedzia itp) bo jesli bym czegos nie mial to przy okazji jutro/pojutrze bym dokupil

    A moze ktos kto umie przerabiac xboxa i sam juz to robil moglby sie ze mna skontaktowac badz podac gg i mi poprostu pomoc ? duzo czasu to nie zajmie z pol godziny moze godzina ale jak dla mnie bylo by to zbawieniem i napewno ulatwilo by to sprawe gdybym w razie czego na biezaco moglbym sie poradzic .

    ps. prosze o wyrozumialosc naprawde z 10 godzin dzisiaj czytam i w sumie za duzo niewiem , podejrzewam ze takich tematow kilka juz sie przewinelo itp. ale sam juz niewiem co czytalem , gdzie czytalem , gdzie szukac itp. ogolnie rzecz biorac zrobil mi sie metlik.

    pozdrawiam i czekam na odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rasell

    rasell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam.

    Ja mam elita przerobionego bez bana kupionego 3.12.09 czyli 3 dni temu. Przerobilem i teraz zaluje bo chcialbym jednak grac na xbl'u. Jezeli by ci pasowalo chetnie wymienilbym sie z toba sama konsola jak juz zakupisz jakas.
    W mediamarkt jest teraz promocja na konsole z dyskiem 120GB 2 padami i forza3 za 1049 PLN. Widze ze chcesz ja przerobic wiec byloby ci to na reke.

    Pozdrawiam
     
  4. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sorki zamiana nie wchodzi w rachube, chyba ze chcialbys zamienic tego xboxa na playstation 3 nowke tzn 2 gry tylko posiadam i w tyle tez gralem.
    wersja 80 gb dalem za to 1350 zl. idealna bez ryski , jak nowa bo niestac mnie na gry:/

    wracajac do pytan o xboxie to czy moglby ktos mi odpowiedziec ?
     
  5. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1) tak, każdego. Co do otwierania xboxa to wystarczy w google wpisac "xbox 360 jak otworzyć" i pierwszy link to instrukcja z filmikiem Jak otworzyć Xbox 360? Instrukcja - Instrukcja.pl

    2) sata II jest kompatybilne w dól więc będzie pasować.

    3) Niby potrzebna jest nagrywarka w której da się zmienić booktype, chociaż ja sprawdzałem na paru innych gdzie booktype jest nie do zmienienia i działają wypalone gry. Najważniejsze to ustawić layerbreak.

    4) jak przerabiać różne napędy dvd znajdziesz w poradnikach o sprzęcie. Poczytaj jak już będziesz wiedział jaki napęd masz :)
     
  7. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale bez tego programatora tez chyba sie da domowymi sposobami ?
     
  8. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jakiego programatora? podlaczasz napęd do kompa. zasilanie bierzesz albo z konsoli albo (przez adapter) z kompa i flas***esz. Do niektorych napędów potrzebny jest jeszcze COM ale tu mozna użyć sposobu 3ch igieł
     
  9. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli poprostu rozkrecam xboxa, wyciagam naped , podlaczam go sata z plyta, a jesli chodzi o zasialanie to ma to byc zasilanie dla napedu tak ? mam w kompie nagrywarke lg na sata i czy to chodzi o zasialanie tak jak wlasnie jest zasialana ta nagrywarka (niewiem jakie to wejscie ale mam w kompie z zasilacza molexy i jeszcze takie podluzne male cos i to wlasnie podluzne cos zasila mi lg- czy tego mam uzyc do zasialania napedu konsoli ? moglbys powiedziec cos wiecej o tym com i o 3 iglach ? jesli chodzi o com to jaki kabel jest potrzebny z dwoch stron wtyk com(xbox 360 pisada wejscie com ?) ? moja plyta ma dwa wejscia jedno 25 pinowe , a drugie 9 pinowe, jesli mialbym uzyc tych com to ktore lepiej wybrac?
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok to tylko jeszcze szybkie pytanie o system operacyjny , czy na windows 7 x64 da sie wykonac flasha xboxa ? czy potrzebne do tego koniecznie xp sp2 ?
     
  12. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    w sumie ciezko powiedziec jezeli flasher zadziala pod win7 to ok (zawsze mozesz sprobowac uzyc trybu zgodnosci. ale moze niech potwierdzi to ktos kto wykonywal przerobke na win7, na dodatek x64.
     
  13. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wiec objezdzilem dzisiaj sklepy i w sumie narazie wrocilem z niczym , w media markt jest xbox 360 elite edycja halo za prawie 1200 zl wiec drogo, ale znalazlem jedna ciekawa chyba oferte xbox elite tylko z tym wlasnie nieszczesliwym lego batmanem i pure za 999zl, otworzylem w sklepie i sprawdzilem i tak zasilacz 150 w, napiecie na konsoli 12.1 i data 09 37 tydzien czyli wrzesien i wtyk od napiecia z dwoma bolcami wiec wszystko wskazuje na jaspera , pytanie tylko czy sie oplaca i brac i czy to sie juz przerobi na 100 % ?
     
  14. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok zakupilem ta konsole xbox 360 elite lego batman i pure, tylko niewiem jeszcze co tam za naped siedzi :(
     
  15. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jakie beda potrzebne narzedzia do otwarcia xboxa ? wiem ze torx 10, ale niewiem co to te drugie narzedzie co sie wklada w te dziurki zeby obudowe sciagnac czy mozna np urzyc zwyklego malego plaskiego srubokreta
     
  16. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Do tego wystarczy zwykly plaski srubokret.
    Musisz wcisnac w te dziurki pasujacy plaski srubokret w miare mocno, zeby bylo slychac jakby cos strzelilo, wtedy puszczaja zatrzaski.
    Wiem, bo sam swojego Xboxa otwierałęm.
     
  17. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dlaczego uparłeś się aby to sam robić , zwłaszcza że nigdy nie robiłeś , nie masz nawet podstawowych narzędzi? dla satysfakcji ?czy oszczędności? bo często z oszczędności wychodzą straty, zapomnisz np. sczytać klucz, uwalisz napęd, konsolę , zerwiesz plomby itd. i co wtedy?dostałeś razem z xboxem 2 gry- nie lepiej albo je sprzedać i mieć na przeróbkę , albo od razu zaproponować przerabiającemu te gry w rozliczeniu?
     
  18. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    teraz to mi napedziles stracha :D chcialbym zrobic to sam zeby w razie wyjscia nowyszych wersji oprogramowania nie nosic konsoli do przerobki i placic, chce to wykonac z tego linka ze spryciarze.pl ale niewiem wlasnie czy postepujac wedlug tamtejszych zalecen cos z konsola moze stac sie ? nie rozumiem jeszcze jednak sposobu z tymi 3 iglami czy mam tego uzywac czy lepiej com?no i niewiem tez czy wyzej podany link do spryciarzy czy tym sflashoje konsole z napedem z wrzesnia ? bo to niby ta z lego batmanem i pure co nie mozna bylo do tej pory flashowac?
     
  19. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zobacz jaki masz naped (nie musisz do tego celu otwierac klocka) . jezeli liteon to wstrzymaj sie z flashem do wyjscia ixtreme LT.

    jezeli benq lub samsung to flas*** na 1.61

    takie jest moje zdanie.
     
  20. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    napęd masz Lite-On DG-16D2S, fw.83850c.Masz tu linki jak to zrobić i czym How to Flash the Lite-on DG-16D2S - Firmware Hack Tutorials
    Xbox 360 Lite-On DG16D2S Extract Key - ivc wiki
    a "sztuczka" z 3 igłami polega chyba na tym abyś wbijał je sobie jedna po drugiej w nadziei że się obudzisz, żeby sprawdzić czy to nie koszmarny sen,że nowa konsola nie działa !Obejrzyj jeszcze raz ten film tym razem uważnie i z głosem- zwłaszcza początek!skup się na tym zdaniu "niezbędny będzie kontroler COM oparty na układzie MAX3232"...do czego chcesz te igły podłączyć? do poduszeczki na igły?!igły służą tylko jako końcówki.Powodzenia.
    jeszcze link do tutorialu na tym forum:
    http://xboxforum.pl/kosz-f53/flash-liteon-83850c-jungleflasher-0-1-66b-wydobycie-klucza-26421.html
     
  21. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra a czy mozecie mi jeszcze tylko powiedziec taka rzecz:

    1. Czy w przypadku jesli mam nowa konsole nigdy nie przerabiana a data produkcji wedlug kartonu to 0937 czyli wrzesien, to do przerobki potrzeboje jakis programatorow , czy xcuterow czy jak to tam :] czy jesli nie mam zadnej z tych rzeczy to czy domowym sposobem da rade jakos wykonac szczytanie tych kluczy i flasha?

    2. Jesli na powyzsze pytanie powiecie ze bez tych rzeczy(programatory itp) nie da rady w takim razie zaniose konsole zeby ktos przerobil, ale jesli zajdzie taka opcja to czy jesli powiedzmy ktos by mi sflashowal naped a potem za jakis czas wyszlo by nowsze firmware, to jesli konsola byla by juz przerobiona i mialbym nagrane na plycie cd klucze(z pierwszej przerobki) to wtedy czy dalo by rade juz to samemu zrobic bez programatorow itp.?

    3. Jak poznac naped bez rozkrecania obudowy ? czy po tacce ? czy moze musze zdjac panel i po kolorze kabelkow ?

    4. Jesli okaze sie ze to liteon i wlasnie data produkcji 0937 to jaka to jest wersja, V1? V2? v3?

    5. A co do wyjscia extreme LT to czy wiadomo kiedy ono ma wyjsc ? bo wszedzie pisze ze za pare dni, ale rownie dobrze moze to znaczyc ze za pol roku :d poza tym co takiego dobrego ma byc w tym LT ?

    6. Aha i jeszcze jedno w sumie wazne czy przed sflashowaniem warto podlaczyc konsole do neta i posciagac jakies aktualizacje czy cos ? bo po flashu raczej jej juz nie bede podlaczal co by bana nie wylapac

    bardzo prosze o odpowiedz na powyzsze gdyz nie ma mnie teraz w domu przy konsoli (za 2-3 godziny bede w domu) a jesli wyjdzie ze bez tych programatorow nie da rady przerobic to bede mial malo czasu na znalezienie punktu w olsztynie gdzie przerabiaja konsole bo niemam pojecia gdzie przerabiaja:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum