1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebna pomoc z kompem freezy;/

Temat na forum 'Off-Topic' rozpoczęty przez kamyz, Marzec 10, 2014.

  1. kamyz

    kamyz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam od dłuższego czasu mam problem z freezami komputera sprawdzałem pamięć ram programem memtest i jest ok lecz podczas próby zerowania dysku programem mhdd pokazuje się komunikat DRQ is high drive is broken czy to znaczy że mam uwalony hdd w lapku?? dodaje link do loga ze smarta dyskuZippyshare.com - ST9500325AS-5VETZPF2-SMART.txt z góry dzieki za pomoc:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Zwiechy mogą być spowodowane popsutym dyskiem. Kiedyś też przez MHDD nie mogłem zrobić erase, tylko nie pamiętam co wyświetlało. W każdym bądź razie dysk poszedł do śmietnika. A możesz go przeskanować w MHDD? Z tego co pamiętam 2xF4. SMART wrzuć z HD Tune na przykład, bo tego nie ogarniam.

    EDIT:
    Jeszcze możesz go wyjąć z lapka i spróbować zerowania na innym kompie. Czasami pomaga.
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bsod' y też występują?
    Mialem u siebie na stacjonarce podobnie.
    Przedewszystkim w memtest'cie włącza sie 8-10 cykli, nie jeden. Powinno sie tez sprawdzac pojedynczo kosci..ale lapek to lapek.
    Btw. U mnie memtest błędów nie pokazał..ale na jednej kosci lapal zwiechy a na drugiej nie, wiec zareklamowalem. Po wymianie jednej kosci zwiechy sie skonczyły.

    Wysłane z tapatalka
     
  5. kamyz

    kamyz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  6. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Wrzuć screena normalnego. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że w linku dajesz smart zapisany w systemie szesnastkowym.
     
  7. kamyz

    kamyz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zippyshare.com - Bez*tytułu.png prosze screen:)

    EDIT:

    Nikt nie jest w stanie pomóc?? może ktoś proponuje jakieś testy lapka żebym mógł zdiagnozować co jest popsute napewno nie jest to kwestia stanu systemu operacyjnego jest po formacie



    Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim - #Jabar
     
Wczytywanie...

Poleć forum