1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebna pomoc :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez northwood, Styczeń 7, 2012.

  1. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich co odwiedzają ten topik, który pewnie przewinął się nie raz przez to forum.

    Zacząłem czytać te wszystkie przewodniki, instrukcje, artykuły i nic ogarnąłem tego(za dużo tego jest :confused:). Pierwszy lepszy ważny temat ma ok 50stron. Każdy ma inny problem i ciężko ogarnąć.

    Moja prośba jest dosyć prosta i ten kto ma konsolę myślę, że bez problemu odpowie mi na pytania. A teraz do meritum sprawy.
    Postanowiłem kupić sobie właśnie X'a ale mam mnóstwo wątpliwości.
    1. Nie ukrywam, że nie mam kasy na gierki oryginalne i nie interesuje mnie póki co granie w sieci ani na oryginałach.
    2. Czy można grać na tej konsoli bezpośrednio z dysku wgrywając grę np przez ethernet? Jeśli tak, czy wystarczy przeróbka LTE (ale to chyba do czytania pirackich płyt jest i z nich grania a nie z dysku). Albo co jest potrzebne i ewentualnie ile to kosztuje.
    3. Jaką konsolę kupić w takim razie do max 800zł? Nie musi być nowa. Widziałem na allegro teraz są w granicach 700zł poprzerabiane ale nie ogarniam ich na czym te przeróbki polegają (bo jak wgranie FW tylko do napędu to jestem w stanie zrobić to sam).

    W sumie to by było tyle. Reasumując: granie na piratach z dysku jest dla mnie najważniejsze (pomijając oczywiście aspekty prawne :) ) albo z napędu.
    Czytałem temat o lte 3 i nie bardzo jasne dla mnie jest, bo nagrywanie zwykłą nagrywarką nie wchodzi w grę? To czym nagrywać w takim razie?

    Czy kupno nowej konsoli ma w moim przypadku sens? Bo podejrzewam, że modyfikacje choćby FW powodują utratę gwarancji.

    PS bardzo proszę o konkretne porady a nie wysyłanie mnie do działów z tym związanym gdzie jest tyle stron i tematów że nie da się w tym połapać.
    Proszę o wyrozumiałość, bo jeszcze nie miałem nigdy do czynienia z konsolami i jednocześnie dziękuję za uwagę :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jezeli nie interesuje cie online to smialo przerabiaj RGH/JTAG koszt(200zl) tylko w tedy bedziesz mogl z dysku grac.
    Kupuj slima do 800zl bo faty sa awaryjne
     
  4. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a to nie wystarczy, żeby grać z hdd?
    http://xboxforum.pl/jtag-i-rgh-f194/[tutorial]-poradnik-swiezego-jtagowca-104876.html
    Bo jeśli tak to ja to bez problemu zrobię taką modyfikację.
    Czy z takiego emu można grać we wszystkie gry? Te z najnowszymi zabezpieczniami?

    Ale pewnie do tego trzeba co podałeś lin na allegro trzeba kupić większy dysk jeszcze. Wielkie dzięki za link :)

    Ta będzie co podałeś jaką drugą bezproblemowo przerabialna? Bo już prawie klikam kup :)

    Edytuj posty ;)
     
  6. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Bezproblemowo przerobisz ją RGH i Lt raczej też. Co do JTAG to nie wiem bo do tego chyba potrzeba starego dasha konsoli ale to niech ktoś inny się wypowie o JTAG. RGH na 100%
     
  7. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ja myślę, że na początek zrobię LT bo to chyba można samemu zrobić. I dlaczego napisałeś, że "na lt RACZEJ też"?? A RGH i jtag to różne rzeczy? Ja myślałem, że bez jtaga nie pójdzie rgh?
     
  8. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Bo teraz wyszło nowe LT 3.0 a na tego xboxa (czyt. SLim) jeszcze nie wyszedł. Wyjdzie napewno w najbliższym czasie.
     
  9. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale lt 2 wgram normalnie pewnie. Te lt to chodzi pewnie o zabezpieczenia na płytach tak?
     
  10. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najnowszych slimów nie da się przerobić za pomocą LT+ tylko RGH za 200zł
     
  11. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    No lt 2.0 wgrasz normalnie tylko jak ten od kogo kupujesz w przeciągu 2 ostatnich miesięcy podłączał xboxa do sieci to zaktualizowało by tablice dae.bin i wtedy nie ruszą ci gry z XGD3
     
  12. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm czyli tysiaka muszę wydać... Żadnego slima się nie da na LT?

    http://xboxforum.pl/iso-f10/rgh-xbox-360-slim-110280.html

    Patrzę po forum i widzę np taki temat jak podałem wyżej. Sorry, że zadaję takie laickie pytania ale skróty którymi się posługujecie nic mi nie mówią :)
    No i nie chcę pozostać z czystą konsolą, bo nie stać mnie na gierki ;/
     
  13. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
  14. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, widać na stronce, że jest in progress. Swoją drogą zastanawia mnie ten temat co podałem we wcześniejszym poście, to w końcu można RGH czy nie?

    I co to za nagrywarka ihas, zwykła nie wystarczy? Mam tylko lapka;/
     
  15. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    RGH można na 100%. Wtedy grasz bez płyty bo grasz z dysku. Ta konsola to jest z listopada 2010 roku więc można
     
  16. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to LT? O co chodzi z tym ihas? Pytam bo nie od razu przerobię tę konsolę tylko muszę dodatkowe fundusze zorganizować ;)
    Bo na opisie LT2 jest:
    "This version adds support for XGD3 backups, including the LT-MAX feature which allows burning XGD3 ISOs on regular DVD+R DL media."

    Więc nie wiem po co ten ihas. I jak to sprawdzić czy nagrywarka ma?
     
  17. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Ihas to nagrywarka którą zaleca się nagywanie gier ale nagrywanie gier na normalnej też idzie tylko czasmi może wywalać błędy. Widzisz przeróbka konsoli teraz i dokupienie tego wszystkiego nie jest takie tanie a do tego nagrywanie gier to loteria w nowym formacie płyty jakim jest XGD3
     
  18. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale po rgh wgrywane na dysk śmigają wszystkie tak? Ja chyba zdecyduję się na nową, 50zł droższa, bo mam możliwość osobistego odbioru :)
     
  19. fafal121

    fafal121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak.
     
  20. northwood

    northwood Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to super, po weekendzie będę pewnie posiadaczem xboxa. Temat pewnie jeszcze odświeżę jak już będę miał tę konsolę. Wielkie dzięki za pomoc i liczę na dalszą ;) Pozdrawiam
     
  21. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.
    Konsole nowej produkcji maja nowe napedy nieprzerabialne
    Przed zakupem sprawdz date produkcji konsoli(MFR Date)jest naklejona z tylu konsolin i sprawdz na tej stronie jaki ma naped Xbox 360 Drives - List
    Jezeli DG-16D5S lub DLN10N to nie przerobisz.

    2.
    Jezeli trafisz na przerabialny naped to slima raczej sam nie przerobisz poniewaz trzeba przewiercic chip w napedzie :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum