1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebne odczytanie klucza napedu Xenon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klucha120, Luty 5, 2015.

  1. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    Witam. Posiadam problem taki że nabyłem konsole xbox360 bez napędu. Z tego co oceniłem konsola jest na płycie Xenon i posiadam dasboard 12625. Napęd już zdobyłem ale potrzebuje odczytać klucz z płyty głównej. Bardzo proszę o jakieś porady jak to zrobić najlepiej łopatologicznie i tanio. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Przerobiona?
     
  4. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    Aktualnie nie mam żadnego pirata. A nie wiem jak inaczej sprawdzić.
     
  5. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Lt nic nie da. Keya możesz wyciągnąć jak masz RGH a w chwili obecnej nie wyciągnięsz, na 99% tak jest. Może niech fachowcy się wypowiedzą
     
  6. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    RGH nie posiadam a szkoda bo nie byłoby problemu.
     
  7. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Zrobienie rgh na tej płycie głownej to bez sens. Obawiam się, że nie pograsz na niej.
     
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Ale wystarczy na chwile rgh zrobic do wyjecia klucza. Na tym dashu rgh1 zrobisz.
     
  9. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    A istnieje możliwość zrobienia tego samemu i jaki koszt mniej wiecej?
     
  10. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Klucha, jeżeli tego nie robiłeś to raczej nie zrobisz, łatwo jest uwalić konsole. Potrzebny jest sprzęt, lutownica, programator (200zł), chip i wgl. Na forum np. Eslord robi za 125, inni troszeczkę więcej lecz są to zbliżone ceny
     
  11. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    A nic taniej ktoś nie zrobi byle tylko ruszyć ten napęd?
     
  12. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Rozmawiaj indywidualnie z osobami takimi jak akir czy dexter. Na pewno by to zrobili. Osobiście to nie opłaca ci się w to inwestować. Najbardziej awaryjna płyta główna (nawet 50%), możesz na niej pograć kilka dni, tygodni maks. Kilka miesięcy jeżeli będziesz ją oszczędzał, za 450-500 można wyhaczyć już na prawdę fajne, Przerobione, w bardzo dobrym stanie używane konsole.
     
  13. klucha120

    klucha120 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzesko
    Mam jeszcze drugą konsole na płycie już z hdmi ale ta znowu posiada rrod. Więc chyba nie lepsza sytuacja. Chociaż kiedyś ruszylem ja po kilku razach odpalila i gralem ponad 1h ale po jakimś czasie znowu poszła. A da sie uchronić taka płyte przed rrodem dając jej dodatkowy wiatrak i działanie bez obudowy?
     
  14. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Trochę to daje ale marne skutki, konsole należy czyścić i wymieniać pasty termoprzewodzące na CPU i GPU. Jednak xenon to xenon - te wszystki zabiegi NIE MUSZĄ dać rezultatów. Więc widzisz - gra niewarta świeczki.
     
  15. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na Xenonie nie ma możliwości zrobienia RGH, osoby zajmujące się tym robią RGH tylko na chwilę w celu wyciągnięcia klucza napędu i tyle. W Twoim przypadku trzeba wyciągnąć klucz i wgrać go do nowego napędu, wątpie że Cie za to skasują jak za normalne RGH, bo przecież konsola będzie bez chipa, raczej wyjdzie Cię to taniej tylko musisz pisać do osób, które się tym zajmują.

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To nie wiesz co to za robota... wyciągnięcie klucza na xenonie
     
    Bugal lubi to.
  17. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No nie wiem, oświeć mnie :).

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  18. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Dragon no jak taniej. Przecież LTU Też się tak chyba robi nie? I jakoś nie kosztuje jak zwykle LT

    Wysłane z mojego HTC One max
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    taka ze konsola moze chodzic 24 h i klucza nie da....

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  20. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    robisz RGH uruchamiasz i czekasz.... wracasz po N godzinach, jeżeli dalej nic to zmieniasz ułożenie przewodów, długość, cokolwiek. Odpalasz znowu, czekasz... wracasz po N godzinach... powtarzasz do znudzenia lub otrzymania klucza... bootowanie xenonów na RGH liczy się w godzinach i dobach, tak jak napisał opeael2
     
  21. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    W tym czasie to zasilacz może już paść
     
Wczytywanie...

Poleć forum