1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebny hlp zanim wydam bez sensu kase

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daniel 2445, Lipiec 15, 2012.

  1. daniel 2445

    daniel 2445 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam jestem nowy na Forum i świeży jeśli chodzi o xboxa więc proszę o wyrozumiałość, kupiłem konsole oficjalnie dla syna hehe :p
    Gdzie leży mój problem
    Konsola to Xbox 360 60 g , nie wiem jaki ma napęd nie chce rozbierać jak będzie trzeba to rozbiorę , miała być przerobiona gość zapewniał ze lata wszystko jak wściekłe , mam ponagrywane jakieś gry , natomiast działają tylko oryginalne , wersja XB to D:2.0.13599.0 - k:2.0.13599.0 wkładam płytę nagraną to staje na ekranie z logiem i mam menu jak do otwierania filmów play stop itp
    teraz moje pytanie ,
    1. co mam zrobić żeby wszystkie gry działały , czytałem jakieś tam aktualizacje przez pendrive itp .. dacie rade mi to wytłumaczyć ? jak to zrobić i co krok po kroku ?
    2. jak sprawdzić jakie gry mogę śmigać jak je nagrywać itp, ew gdzie szukać wiedzy na ten temat żeby nie truć dup podstawami ?

    3. Jeśli przewyższy mnie o głowę fakt zrobienia tego , przybliżcie mi osoby w okolicach Pruszkowa , Grodziska Maz które to robią dobrze i tanio

    Znalazłem jeszcze informacje o oczyszczeniu pamięci podręcznej nie wiem czy coś to da i
    wgraniu dashboard 13604? Help ludu bo o*****je przed tym zaraz :p


    Odnośnie kabelków nie poszalałem bo nie bardzo je tam widze tutaj foto
    Produkcja 2008-07-24
    20120715_200938.jpg Picture
    20120715_201559.jpg Picture
    20120715_201001.jpg Picture



    Proszę o szybką odpowiedz "SYN" Czeka żeby pograć
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie baw się w LT tylko wyślij do speca z forum na RGH i będziesz mieć w nosie nagrywanie płyt bo ten rodzaj przeróbki nie wymaga płyt, omija wszystkie zabezpieczenia itd i w ogóle nie ma problemów :)
     
  4. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Żadna z gier nagrywanych na DLki nie działa ?

    Jeśli chodzi o przerobienie od 0, to w warszawie jest pełno serwisów i robią to tanio ... ewentualnie k. Góry Kalwarii mam 'sprawdzoną' osobę, przerabiałem 3 konsole, (w tym 2 po 2 razy) ...

    zła informacja jest taka, że płyta główna tej konsoli to nie jest jasper (jaspery wg. ogólnej opini najmniej awaryjne - praktycznie bezawaryjne)

    ps. masz wyjście HDMI ?

    @UP
    kolega pisał że chce tanio - LT 30-50 zł
    rgh około 150-200zł
    osobiście też jestem za RGH, jednak nie przerabiał bym konsoli która może się sypnąć :)
     
  5. daniel 2445

    daniel 2445 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Tak mam hdmi i żadna niestety nie działa a podobno działały tylko coś tam aktualizował i du..a , czyli oddać do serwisu niech tam działają ? patrzyłem wydatek z rzędu 60 - 120 zł zależy o jakichś tam czynników , czyli mam rozumieć że oddam , wale na płyty albo na dysk i śmiga lata wszystko stare, nowe ,
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Lt to koszt ok. 50zl. Problem tkwi w tym, że gry nagrane inna nagrywarka niż lite on ihas nie instaluja się na HDD. Ale wszystkie będą działać

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak ktoś będzie chciał za LT (przeróbka samego napędu - tak by działały nagrywane płyty) to MAX 60zł i nie daj się naciągnąć na więcej ...
    http://allegro.pl/listing.php/search?string=lt+3.0+warszawa&category=0&sg=0

    Ponadto tak jak kolega wyżej napisał, żeby grać w najnowsze gry (i prawdopodobnie te które dopiero wyjdą na rynek) potrzebna jest specjalna nagrywarka do komputera stacjonarnego ... także więcej zachodu niż to warte ...

    Kolejna sprawa jest taka, że za kilka msc Microsoft znów może zrobić nowe zabezpiecznie (albo aktualizacje KONIECZNĄ DO GRANIA) która usunie / nie pozwoli grać na przeróbce typu LT

    Jeśli chodzi o granie z dysku - nie da się - jeśli masz na myśli 'wrzucić grę z pendrive' - wyłącznie płyty, starsze gry da się instalować na dysk, a nowsze płyta musi się kręcić non stop (więc niszczy się napęd i jest spory hałas) ...

    dużo zapłaciłeś za tą konsolę ? - bo wychodzi na to że ktoś cię naciągnął :/
     
  8. daniel 2445

    daniel 2445 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Slychaj za konsole z kinect plus Giery pady naprawdę fajny zestaw dałem 500 zł tak więc cena fajna , słuchaj czyli sumując , jade place ok 60 zł gram w starsze gry powiedzmy do 2011 może 2012 rok do momentu aż znowu nie będę musiał zasuwać i przerabiać bo wejdą aktualizacje ? do tego brak korzystania z neta ?
    kurna moglem dopłacić 200 zł i ps3 wziąć ;/
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To graj na oryginalach, co za roznica czy gralbys na ps3 czy na xklocku

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. Yanku

    Yanku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ma tylko kilka gierek a pewnie chciałby więcej :)
    moja rada taka ... sprzedaj konsole i oryginały (zależy jakie tytuły, jak coś ciekawego to może nawet wyjdziesz na 0 a kinect zostanie :)
    i kup coś z RGH ...
    ps3 ? - fajne ale do move, bo tam jeszcze trudniej o przeróbke, a gry droooogie są niestety :(
    chyba że kinect cie nie kręci, to sprzedaj całość i będzie cacy :)
    a na razie graj na oryginałach :)

    btw ... jakie tytuły ? :)
     
  11. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Nie do końca :p Jedziesz Płacisz 50zl, grasz w co chcesz z tym ze w nowe gry grasz z płyty a stare normalnie możesz zainstalować na HDD. Do tego możesz śmiało korzystać z xbl. Ryzyko bana oczywiście jest ale nikt go chyba nie dostał od 3 lat . jeśli chcesz kup ps3 i plac po 100zl za grę, lub przerob, kup nagrywarkę blu Ray i płyty blu Ray :p to są dopiero koszty

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum