1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebuje Pomocy! Mam uporczywy problem :/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez morphigame, Styczeń 14, 2012.

  1. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Witam...

    Mam konsolę XBOX 360 Premium z 2006 roku z napędem samsunga. Konsola jest przerobiona. Posiada LT+ 2.01 oraz dasha: 2.0.14699.0. Problemem jest to, że od czasu do czasu zdarza się, że konsola nie chce się uruchomić tylko wywala 3 czerwone diody i koniec. Po kilku resetach znowu działa normalnie :/ Jest to jeden z pierwszych modeli :/ Czy przyczyną może być najnowszy dash?? czy jest to problem natury technicznej?? Jeżeli jest to wina dasha to czy istnieje możliwość zrobnienia downgrade dasha?

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    możesz zrobić upgrade systemu rób krok po kroku:
    1. Ustawienia
    2. pamięć Masowa
    3. najedź na dysk aby był podkreślony na zielono
    4. kliknij LB+RB+X i jeszcze raz to samo
    5. wyskoczy ci komunikat kliknij TAK
    Konsola SAMA ZACZNIE POBIERAĆ OD NOWA DASHA
     
  4. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Rozumiem jak zrobić upgrade... a da się wykonać downgrade? Ponadto interesuje mnie przyczyna, która spowodowała takie zachowanie konsoli... Brakuje mi pomysłów...
     
  5. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    musiał byś poszukać na necie zżuciż starego dasha przez pendrive-a ale nie połączysz się z usługą XBL bo X bd chciał się zaktualizować
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie da się zrobić downgrade! To że łapiesz rooda to nie wina dasha, tylko konsola zaczyna się sypać. Jak wyskoczy rood to zobacz jaki jest kod błędu to będzie wiadomo co się dzieje.
     
  7. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Problem w tym, że mam 3 czerwone diody a ekran czarny :/ łącze go za pomocą componenta.
     
  8. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    a jak masz 3 czerwone diody to weź ZDIAGNOZUJ BŁĄD
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 3 diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    -Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    -Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3
     
  9. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Kod błędu sprawdza się bez tego:p
    O ile dobrze pamiętam to trzymasz przycisk od łączenia się z padami i wciskasz przycisk do wysuwania tacki. Diody na xboxie powinny się zmieniać i w ten sposób sprawdzasz kod błędu. Poszukaj na forum jest na pewno

    Pomogłem? Kliknij "Przydatne" ;-)
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk.
     
  10. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    A powiedz MUZGU co ja napisałem ??
     
  11. satke

    satke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    mi jak czasami wyskakiwał bład 3 RROD to po jakimś czasie został i konsola poszła do kosza:D
     
  12. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Kod błędu to 020 - niby over heating... ale dlaczego? nigdy wcześniej tak się nie działo:/ może mieć to związek z napędem? albo dashem? może montaż dodatkowego chłodzenia miałoby sens?
     
  13. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie luty pod cpu puszczają. Montaż dodatkowego chłodzenia już raczej nie pomoże skoro co jakiś czas wywala roda. Piszesz że po paru resetach się włącza, zapewne jest to spowodowane tym że po paru resetach zdąży się już zagrzać i zaczynają kule przewodzić ale to na krótką metę bo po jakimś czasie rrod już zostanie. Jak tak się stanie to czeka cię rebaling który nie daje gwarancji w 100 procentach że po jakimś czasie błąd nie powróci albo zmiana konsoli.a Kod błędu powinien być 4 cyfrowy.
     
  14. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    być może źle odczytałem kod błędu - jeszcze raz to sprawdzę i dam znać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum