1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebuje pomocy przy flashu napędu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wyindywidualizowany, Czerwiec 5, 2011.

  1. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    Witam
    Lada dzień LT + 1.9 ujrzy światło dzienne. Chciałbym tym razem sam dokonać takiej przeróbki. Umiem otworzyć konsole i napęd.
    Mam parę pytanek.
    1. Co to jest ten konwerter RS232 TT i port COM - gdzie go znajdę w komputerze.
    2. Czy na Liteonie v2 wydostanę dvd key za pomocą tricku z tacką?
    3. Czy jak będę mieć klucz napędu to moge zaktualizować dasha do 2.0.13146.0 i potem wgrać bez problemu LT+ 1.9?
    4. Skąd wziąć zewnętrzne źródlo zasilania, słyszałem, że jak z konsoli to ban.
    Z góry dziękuje.
    _________________________________________
    Mam zamiar przerobić wq http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    1. Wystarczy kontroler SATA z PC
    2. Nie z liteON v2 DVD KEY wyciągasz po przez MRA HACK lub PMT HACK "poczytaj na forum było już na ten temat"
    3. Tak jeżeli posiadasz DVD KEY możesz aktualizować oraz robić Flash do LT+v1.9
    4. Xecuter Connectivity kit v3 Pro (rev.D) lub Maximus xTractor v.2

    Pomogłem podziękuj
     
  4. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    Dziękuje. Powiedz mi tylko jeszcze czy w JungleFlasherze trzeba wybrać Com Port i czy musi wyświetlać się nazwa napędu. Podłączyłem sata do komputera bez żadnego RS232 TT i nie było. Czy w ten sposób mogę wgrać przeróbkę?
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Oczywiście musisz wybrać odpowiedni PORT COM oraz musi ci sie wyświetlać nazwa napędu oraz rodzaj FW " jak masz więcej dysków niż jeden w PC to je odłącz"
     
  6. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    To dlaczego po podłączeniu nie mam nic do wybrania w Port Com i brak nazwy napędu.
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Przepraszam pomyłka powinieneś wybrać odpowiedni port w I/O Port
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Smiszne to pomoglem - podziekuj. Jak ktos bedzie chcial to podziekuje sam, nie trzeba go dodatkowo zachecac.


    A do tematu - za branie zasialania z konsoli nie ma bana ani flagi
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nazwe napędu powinna być w Drive properties....com nie ruszaj....w liscie portow zmieniaj aż zobaczysz swoj napęd w drive properties
     
  10. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    OK, znalazłem swój napęd. Czyli ten com port i com properties nie jest mi potrzebne do wgrania fw?
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak masz napęd to już połwoa sukcesu heh...napisz na gadu
     
Wczytywanie...

Poleć forum