1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Potrzebuje pomocy w przerobieniu konsoli :)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez norbertino, Czerwiec 14, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Więc tak :) Mam starego Xboxa z 2006r z napędem Samsunga :) i od kumpla wiem ze mozna przerobic konsole samemu. Wziełem sie za to, poczytałem troche i pisze ze jakis kontroler potrzebny czy ch*j wie co :p nieskumałem. Mi sie wydaje ze potrzebne do przerobienia jest tylko Wejscie SATA w plycie głownej komputera i troche mózgu :D wszystko podłączyłem, było cacy :D i wyswietlało napęd nawet w windzie i próbowałem przerobic w JungleFlasherze :D oczywiście nie udało sie :) i powiedzcie jak to zrobić w moim przypadku :) i czy możliwe jest przerobienie konsoli bez tego jakiegoś kontrolera :)?? Za każdą wypowiedź daje Dziękuje :) a jak temat jest w złym dziale to prosze o przeniesienie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    uderz do Brabusa535 on jest w tym mistrzem
     
  4. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Hih :) A znasz jego gg ? bo nielubie na PW pisać :) mam własnie podlączonego xO do Blaszaka :)
    niewiem czy napisałem powyrzej ale mi napęd czyta jako HD DVD Rom :D ale w janglerflasherze go nie wykrywa chyba i daje fotke :D [​IMG] probowalem z kazdym tym 0x i niedziala :| wole zj*bać konsole niz płacić 50 zeta :D bo jak zj*bie to i tak zapłace :D to lepiej zaryzykować :D
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Dzięki :) jesli on wszystko mi wytłumaczy to chyba temat będzie do usunięcia :) a jeśli nie to wróce tu z powrotem :D i bede was gnębił głupimy pytaniami :D
     
  7. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Pisz pomoge 1160753 ;)
     
  8. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jeżeli masz napęd samsunga to kontroler sata z via jest raczej niezbędny.Jeśli będziesz mial problemy pisz do mnie na gg bo temat leci do kosza chociarz miło się czyta takie pochwały :) thx Krisr77.


    Panowie wszystkie te pytania i opisy przerobienia napędów są juz na forum ale widze że macię z tym cały czas problemu.Albo nie rozumiecie albo nie czytacie wogóle tego.Zrobie jeszcze raz gotowe tutoriale video wyjasnione krok po kroku z kazdym napędem po kolei co i jak trzeba robic
     
  9. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    I no :) pokazesz w tych filmikach kilka opcji podłączenia napędu :) bo w zadnym z filmikow o flashowaniu niema owej czynnesci pokazanej :D a jest najwazniejsze dla większości :) a co do tematu :D to chyba przerobilem naped w dosflashu bez tego kontrolera :D wieczorem powiem czy napewno przerobiłem :) sciągam własnie Dirta i sie powie.(Jeszcze musze przeczytac jak sie nagrywa płytki :) bo mam tylko jedną DLa :)) Wieczorem z edytuje posta :D i dziękuje wszystkim tym co mi pomogli w pracach nad przerobieniem :D u mnie macie juz Plusa :)

    // nie wstawiaj co drugie słowo emotki... to nie komiks ! /Erno
     
  10. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    z mojej strony dodam jeszcze tyle, że jeżeli nie możesz go sflashować pod windowsem to próbuj programem "DosFlash 1.7" pod dosem. U siebie przerobiłem kilka samsungów (zawsze pod dosem) i nie było nigdy żadnych problemów.:D

    aha i zobacz jeszcze to:
    YouTube - Videotutorial - Flashowanie napędu Samsung (-=DEXTER=-)

    p.s. podoba mi się Twoje podejście i to, że próbujesz to zrobić samemu. Do odważnych świat należy (tylko nic nie spier**l :p:p:p).
     
  11. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Filmik mam na telefonie . od trzech dni ;D i wkuwam go :D gdy by nie on to by nie było tak łatwo :) dla filmiku 6/5 :D wszystko wytłumaczone :) jedynie nie jak podłączyc napęd :)
     
  12. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Temat zamykam bo jest podobnych są setki. Postępuj jak w tutorialu i będzie ok, jak jakiś problem to pisz do $Brabus535 lub poszukaj rozwiązania na forum.

    Podłączasz zwyczajnie kablem SATA, drugi kabel od zasilania zostawiasz wpięty w konsol.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum