1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny błąd w Dying Light - uważajcie na zapisane stany gry!

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Luty 4, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Dying Light zbiera dobre oceny i cieszy graczy mocnym gameplayem. Okazuje się jednak, że polska produkcja nie ustrzegła się plagi ostatnich lat, czyli bugów. Póki co trzeba bardzo uważać na save'y.

    Zombiaki potrafią zaleźć za skórę, ale straszniejsze od nich są bugi. W szczególności takie, które wpływają na zapisane stany gry. Niestety w Dying Light występuje błąd, który powoduje skasowanie progresu graczy. Gracze zgłaszają, że bug pojawia się w momencie osiągnięcia 22% postępu i rozpoczęcia questa "Siblings". Tytuł może na tym etapie zawiesić konsolę, a po jej zrestartowaniu okazuje się, że tracimy cały posiadany arsenał broni, przedmiotów, zdolności itp. Na szczęście pozostajemy na etapie rozpoczętego questa, ale marne to pocieszenie, w momencie gdy z gry wyparował cały rozwój postaci gracza. Gracze zgłaszają, że bug uniemożliwia przejście gry, bo przedmioty, który znikają są kluczowe w dalszych fragmentach zabawy.

    Techland zgłaszał na forum, że zdaje sobie sprawę z tego błędu i że pracuje nad jego jak najszybszym poprawieniem. Niestety gracze, których spotkało to nieszczęście, będą musieli rozpocząć zabawę od początku, bo nie ma możliwości odtworzenia zapisanego już stanu gry.

    Bug występuje w wersjach na PS4, XONE i PC.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Podobnie było z Hitman:Absolution konsolka sie zwiesiła i było po save,pamiętam ze od czasu gdy mi sie to stało trzymałem dodatkowy save na penie.Błąd nie do wybaczenia:p
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    LOL. Masakra totalna. I gierka jak dla mnie ma jeszcze jednego bug'a. Mianowicie jak skoczymy sobie do jakieś strefy bezpiecznej prześpimy tam do nocy, później do poranka - czyli gra powinna się tam zapisać jako punkt zapisu. Wychodzimy z gry, w menu dajemy kontynuuj i gra wczytuje nam w miejscu gdzie dostaliśmy główny quest - w moim przypadku to była wieża.. - jak dla mnie porażka totalna. Bo byłem w miejscu bezpiecznym nieopodal subquestu (sądząc, że zrobię go sobie później) wgrywam grę i tu znów zapierdzi3laj przez pół mapy..
     
  5. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    Jesli mi tak się zrobi to kasuje gre i juz nie wracam do niej. W dodatku nie mozna sobie zapisac w innym slocie tylko gdzie autmatycznie tylko zapisuje. Ze względu na takie bugi ,powinnny we wszystkich grach byc full opcja zapisu - autosave,poprzez F5,i w wybranym slocie,w kazdym mozliwym momencie,a nie w jakichś łózkach jak w gta.
     
  6. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Lol, w GTA nie tylko z łóżku możesz zapisywać grę. W telefonie w każdej chwili też możesz.
     
  7. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    Ale w tych starszych czesciach
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Szczerze powiedziawszy jak mi się tak zrobi.. to po prostu wywalam grę z dysku. Bo nie mam zamiaru przechodzić tego jeszcze raz. Gra nie jest jakaś mega - taki podrasowany DI - więc też nie widzę najmniejszej potrzeby by przechodzić ją ponownie jakbym np. ją skończył. To taka gra na raz i do kosza.
     
  9. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    No tak ja np do Hitmana wróciłem bodajże 9 misja na nowo,ale widze te cienkie gierce typu Watch Dogs Dejling Lajt to juz nie to pany:)
    Na klasyk trza czekac z 5-6 lat:)
     
  10. shorty19882

    shorty19882 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2013
    Posty:
    147
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rawicz
    Pamiętam jak grałem na x360 i przechodziłem 2 raz na wyższym poziomie (przy okazji zbierałem kostiumy) aby go wycalakować i gdzieś poza połową gry zamroziło mi ekran-myślałem że wyskoczę z laczków jak się okazało że mi sejwa wpieprzyło :p Oczywiście już nie próbowałem kolejny raz (nie mam pojęcia czy ten błąd naprawili) a gry się pozbyłem ;)
    żeby nie było - jestem ogromnym fanem Hitmana ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum