1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny problem oraz pomoc dla was...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dudi2000, Sierpień 30, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Panowie jestem średnio zaawansowanym użytkownikiem xboxa. Przerabiałem już raz napęd konsoli z eXtrim 1.6 na LT+. Teraz próbowałem wgrać lt 1.91, pod win 7 próbowałem na różne sposoby z jungleflasher bez rezultatu. Kombinowałem z portio i z programami typu dseo13b i manewr z "nie podpisywaniem sterowników cyfrowo" i nic, Doszedłem do tego że w ustawieniach biosa trzeba zmienić z AHCI Mode na IDE Mode (tylko że jeżeli ktoś ma instalke na laptopie zrobioną przez producenta z win 7 64bit to po przełączeniu z AHCI Mode na IDE Mode windows 7 się nie chce załączyć restartując się znanym z win xp niebieskim ekranem) i po uruchomieniu dosflasha ZROBILEM JEDEN BLAD PO WPISANIU KOMENDY DOSFLASH NIE ODLACZYLEM NAPEDU KONSOLI OD NAPIECIA I WCISNOLEM Y. Teraz naped wogołe się nie oddzywa jak go podłącze do konsoli, ani nawet go bios nie wykrywa w kompie.

    Proszę o pomoc i podpowiedzi ale samych użytkowników znających się na rzeczy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28151
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Spróbuj go bujnąć w DosFlashu.
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie tyle.co.wyciagles, czy masz jak nie trzeba wyciagac z plyty glownej.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Napisał że raz już przeprowadzał flash więc pewnie ma.
     
  8. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Mam klucz i próbowałem pod dosflashem i nic. Co znaczy próbuj w ciemno?
     
  9. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Pytanie, wyszedł już ktoś z takiej sytuacji po wyczyszczeniu softa liteona?
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ustaw port i klikaj intro i potem tak i wylączaj i włączaj napęd....sprawdzaj tak na kazdym porcie...
     
  12. yp2

    yp2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakiej wersji JF uzywasz? Wczoraj flashowałem swojego Lite-on'a na 1.85 i nie dało rady. Na 1.86 flash się udał. Spróbuj na nowej wersji JF.
     
  13. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Używam JF 1,86. Dobra biore się do roboty dam znać co i jak...
     
  14. sasza666

    sasza666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    niechce robic nowego tematu wiec pisze to
    mam slima z marca 2010 dash 2.0.12416.0 jak teraz wyciągne z niego klucz i zrobie aktualizacje do najnowszego to bede mógł wgrac lt ? czy bede miał blokade
    na wgrywanie ?
     
  15. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Panowie udało się!!! Dosflash rządzi:) Dla wszystkich tych którzy mają win 7 64bitowego i mają problemy z zobaczeniem litka przez JF zalecam PRZELACZENIE W BIOSIE Z AHCI NA IDE MODE i wykonania całej operacji z pendraiva startowego w DOSFLASH-ie. Dzięki za podpowiedzi:)
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wyciągnij klucz -> wgraj orginalny fw -> update dasha -> wgraj 1.91
     
  17. sasza666

    sasza666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wyciągnij klucz -> wgraj orginalny fw -> update dasha -> wgraj 1.91

    jaki orginał mam wgrać skoro konsola nigdy nie była fleszowana ?







    a da rade wejsc w vendor mode na nowym dashu nie ma blokady ?,ta blokada jest tylko na odczyt ?
     
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To wyciągnij klucz, zrób update i dopiero po update wgrywaj 1.91
    Masz temat do slima na forum, tam czytaj, a wszystko i tak masz w poradniku w jungeflasher
     
  19. sasza666

    sasza666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    własnie czytalem i nigdzie nie doczytałem czy po update jest blokada na zapis
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak blokada na zapis

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum