1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poważny problem - Xbox360S zawiesza się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KubaFreeStyle, Październik 22, 2012.

  1. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Witam. Panowie mam pewien problem. Niedawno kupiłem używaną konsolę XBOX 360 Slim + Kinect, oryginalnie w wersji 4GB, obecnie dołożony dysk 250GB. Konsola przerobiona jest na LT+3.0. Dashboard wgrany aktualnie to: 2.0.15574.0. Konsola jest z początku grudnia 2010r. Mój problem polega na tym, że od tygodnia konsola zawiesza się. Wygląda to tak, że zazgrzyta dziwny dźwięk w głośnikach telewizora, konsola staje, na ekranie w niektórych miejscach pojawiają się jakieś "krzaczki". Zero reakcji na pada, pomaga tylko wyłączenie jej bezpośrednio przyciskiem. Na początku zawiesiła mi się kilka razy podczas gry (obraz stawał i pomagało tylko wyłączenie i włączenie), a teraz potrafi zawiesić się w menu. Co najlepsze- praktycznie dzieje się to tylko, gdy konsola jest ZIMNA, jeżeli uda się, że konsola się nie zawiesi, pogram trochę to już się nie zawiesi i będzie hulać cały dzień. Konsola i zasilacz na pewno się nie przegrzewają, mają dużo przestrzeni itd., czyściłem pamięć podręczną i nic to nie pomagało. Co sądzicie o całej tej sprawie? Czekać w spokoju na RROD, czy zapobiegawczo oddać ją do serwisu? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dysk, który dołożyłeś jest oryginalny? Dla próby wyjmij dysk i po testuj bez dysku parę dni.
     
  4. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Cześć, słuchaj, dysk jest marki WD. Na początku był bez obudowy, ale dokupiłem sobie na allegro. Zrobię tak jak mówisz, potestuję kilka dni :)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Poważny problem - Xbox360S zawiesza się

    Jeśli artefakty na ekranie to raczej zimne luty. Ale sprawdź bez dysku.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Sprawdzę :) Zimne luty - domyślam się, że problem jest poważny... Da się ewentualnie coś z tym zrobić?
     
  7. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Rebailing lub Reflow, jeśli masz gware to oddaj na nią.

    Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
     
  8. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Więc zostanie w razie co ci tylko serwis.
    Ale sprawdź najpierw dysk, a dopiero potem myśl o reszcie :)
     
  10. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Więc jeśli to zimne luty to rebailing lub reflow. Lepiej jest zrobić rebailing.

    Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    wyczyść cache twardego dysku i pamięci wewnętrznej 4GB. Jak nie pomoże to zimne luty pod prockiem
     
  12. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Załóżmy, że dysk nie pomoże. Znacie jakiś dobry serwis z Lublina i okolic? Ew. może ktoś z kolegów z forum to robi i można mu zaufać i wysłać do niego konsolę?
     
  13. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    W Lublinie to chyba UKEN jest oni dobrze to robią.

    Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
     
  14. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Potestuję bez dysku, jeżeli będzie to samo, zawiozę do nich konsolę i niech działają :)

    Panowie, gram już 2-gi dzień bez dysku i jest poprawa na +. Konsola póki co nie zawiesza się w menu. Wczoraj chodziła idealnie, natomiast dzisiaj podczas grania w AC Brotherhood (Gra wypalona na Verbatim z prędkością 2,4) zawiesiła się, obraz stanął i znowu pomogło tylko wyłączenie. Tym razem bez zgrzytu i artefaktów. Powiedzcie mi, czy możliwe, że jest to wina pirackiej płyty/napędu, że się zawiesza? Jeżeli w momencie, gdy gra się zawiesi, nie jestem w stanie wejść w to menu poprzez wciśnięcie zielonego przycisku na Padzie, to mam podejrzewać wadliwą grę/coś z napędem, czy raczej konsolę?

    Dzwoniłem do serwisu poleconego przez Kolegę wyżej. Właściciel powiedział mi, że to bardzo rzadki przypadek w Slimach, żeby coś się działo z lutami pod procesorem. Powiedział, że może zrobić mi Reballing, ale to tak na prawdę loteria i nie wiadomo, czy cokolwiek pomoże, bo on uważa, że to raczej nie to. Stąd moje pytanie, czy jest sens w ogóle ją oddawać, żeby cokolwiek przy niej robić i wydawać niepotrzebnie pieniądze, bo tak na prawdę nie wiadomo, czy uda się to naprawić i czy trafi się akurat w wadliwy element...
     
  15. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Zobacz inne gry moze byc ,zle nagrana kopia lub wina iso. Jak daj sie wiesza to wina xa jak tak to wyglada i brak gwarancji ms to konsola na czesci problem z gpu. Spytaj tych co robia reball bobypc czy da sie cos zrobic jak nie to pech i na czesci albo jako uszkodzana sprzedac.
     
  16. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Dzięki za odpowiedź, czekamy jeszcze na zdanie innych :)

    EDIT: Jest sens, żebym sam rozbierał konsolę i może zmienił tą pastę między radiatorem a procesorem...czy nic to nie pomoże? Zdolności manualne mam, także nie podejrzewam, żebym coś uszkodził...

    Piszę post pod postem, bo chcę podbić temat. Znowu to samo, artefakty na ekranie nawet bez dysku i bez płyty w napędzie. Mowa o zacinaniu się w menu. Jak się zatnie to gdy wyłączę i włączę pada to migają na padzie 4 diody jednocześnie, czyli wskazują na to, że do gniazda hdmi nie ma podłączonego telewizora. Co robić panowie. Póki co na RROD się nie zanosi, żadnych czerwonych diód. Nie wiem, czy to wina procesora, zimnych lutów, czy może coś z grafiką?.. nie wiem co robić, sporo kasy poszło na konsolę, a teraz takie kwiatki...

    #Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edycji//Laki88
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12087
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co ci mamy napisać, konsola padła. Tylko serwis lub sprzedaż tej i kupno nowej
    Sprzedaj kinect 260zł+napęd 140+obudowa z panelem 50zł+płyta główna dołącz key z napędu 50zł+zasilacz 30zł
    =Masz 530zł stać cię już na xbox 360 4gb. Dołożysz 170zł i masz slim z rgh
     
Wczytywanie...

Poleć forum